Ketterä jätti Kiekko-Espoon nollille ja siirtyi finaalisarjassa johtoon

Ketterä juhli kotivoittoa.
Kuva © Topi Lainio
Santeri Lipiäinen pelasi nollapelin, kun Ketterä voitti Kiekko-Espoon 3–0 (2–0, 0–0, 1–0). Imatralaiset siirtyivät finaalisarjassa 2–1-johtoon.

Ketterä hallitsi avauserää ja piti kiekkoa pitkiä pätkiä hyökkäysalueella. Kiekko-Espoo puolusti kuitenkin sen verran aggressiivisesti ja tiiviisti, ettei laukauksia saatu juurikaan maalille saakka.

Ensimmäistä finaaliotteluaan espoolaismaalilla pelannut Juho Järvinen joutui silti antautumaan, kun Arttu Rämö iski ottelun avausmaalin harjoitellun syöttökuvion päätteeksi ylivoimalla.

Vierasjoukkue pääsi erän viimeisillä minuuteilla hyökkäämään muutamankin kerran ja Ketterä-vahti Santeri Lipiäinenkin joutui viimein torjuntatöihin.

Espoolaisten niskaan satoi kuitenkin jääkylmää vettä, kun Mikko Perttu ohjasi pitkällä mailallaan Ketterän 2–0-johtoon taukosummerin soidessa. Maali hyväksyttiin vasta videotarkastelun jälkeen ja merkittiin syntyneeksi ajassa 19.59.

Vahvasti pudotuspeleissä esiintynyt puolustaja Hugo Rikkilä teki komean esityön kotijoukkueen kumpaiseenkin maaliin.

Avausmaalin kirous rikki

Finaalisarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa avausmaalin tekijä on hävinnyt pelin. Tällä kertaa johtoasema ei kuitenkaan ollut Ketterälle kohtalokas.

Kavennusta hakenut Kiekko-Espoo oli toisessa erässä aiempaa aktiivisempi hyökkäyssuuntaan.

Enemmän – ja parempia – maalipaikkoja oli kuitenkin Ketterällä, mutta sekään ei pystynyt lyömään niittiä ottelulle, ennen kuin Olli Korhonen päätti suoran hyökkäyksensä tarkkaan laukaukseen kolmannen erän alussa.

– Saimme nyt tehtyä tuon kolmannen maalin ja päät kestivät. On hyvän joukkueen merkki, että otimme oppia eilisestä. Naulasimme paikoista maalit, emmekä ottaneet yhtään jäähyä, vertaili Ketterä-valmentaja Tuomo Ropo voitokasta ottelua edellispäivän tappiopeliin.

Finaalisarjan pelit eivät ole veljeksiä keskenään

Loppuottelut jatkuvat Ketterän 2–1-etulyöntiasemasta maanantaina Espoossa, mutta mestaria on vielä mahdotonta ennustaa.

Kaikki kolme peliä ovat sujuneet hyvin erilaisissa merkeissä. Sarjan avausottelussa siipirikkoinen Kiekko-Espoo sinnitteli mukana, kunnes lopulta jäi väsyneenä Ketterä-jyrän alle.

Perjantaina Ketterä aloitti vahvasti Espoossa, mutta kahden maalin johto ja monta hyvää ratkaisupaikkaakaan eivät riittäneet, kun Kiekko-Espoo hyödynsi ylivoimat ja vastustajan virheet.

Iso merkitys on myös joukkueiden kokoonpanoilla tulevissa otteluissa. Espoolaisten joukkueessa on kiertänyt rivejä harventanut pöpö, mutta myös Ketterällä on ollut merkittäviä poissaolijoita. Ketterä-hyökkääjä Jegor Tšižikov sai tänään kovan tällin ja joutui jäämään sivuun kesken ottelun.

Molemmilla joukkueilla riittää vielä parannettavaa ennen kaikkea hyökkäyspelissä.

Kiekko-Espoo loi harvat paikkansa lähinnä harppuunahyökkäyksistä tai Anton OllikainenArttu Tuomaala -kaksikon henkilökohtaisista oivalluksista. Sen sijaan organisoitua viisikkohyökkäämistä joukkueelta ei ole juurikaan nähty.

Ketterä voisi puolestaan olla vieläkin kliinisempi maalipaikoissaan. Joukkue on tuhlannut finaalisarjassa jo jokusen läpiajon ja muitakin loistopaikkoja.