KeuPa oli jo niskan päällä, mutta Ketterä tuli ja vei − "Aika karulla, ja kauniillakin, tavalla ratkesi tämä peli"

MESTIS / Raportti
Ketterä otti finaalisarjassa jo kolmannen voittonsa.
Kuva © Topi Lainio
Ketterän ensimmäinen finaaliottelu kotihallissa lankalauantaina houkutteli tuvan täyteen jopa yli kapasiteetin, kun yleisömääräksi saatiin 1225. Ketterä ja KeuPa tarjosivat katsojille viihdyttävää pudotuspelikiekkoa, jossa tapahtumia riitti puolin ja toisin.

Illan otteluun lähdettiin Ketterän 2−0-sarjajohdossa, joten KeuPalle voitto olisi ollut erittäin tärkeä. Imatralaisnippu osoittautui kuitenkin jälleen sen pienen piirun verran etevämmäksi vietyään voiton nimiinsä jatkoerässä 2−1.

− Vaikea sinne maalille on päästä ja maalit olivat kortilla tänään molemmissa päissä. Nämä ovat tiukkoja yhden maalin pelejä ja tänään oltiin tuon verran parempia, Ketterä-luotsi Maso Lehtonen totesi.

Ottelun avaus oli maalivahtien näytöstä

Avauserä eteni hienoisesti vieraiden hallinnassa pelin kulkiessa edellisten ottelujen tapaan reippaahkolla vauhdilla päästä päähän. Puolustuspelaaminen oli aiempaa tiiviimpää, mutta keskialuetta ei lähdetty erityisen tiukasti sulkemaan tässäkään kohtaamisessa.

− Tämän sarjan paras peli meiltä ja olen ihan tyytyväinen miten pystyttiin puolustamaan. Kaveri pääsi hyvin pyörittämään ja sai momentumia, mutta me oltiin niissä aika huolellisia ja jämäköitä, KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen pohti omiensa esitystä.

Erän aikana molemmat rakensi reippaita hyökkäysmylläköitä toistensa maalinedustoille, mutta maalia ei erässä nähty. Maalittomuuden yhtenä isoimpana tekijänä olivat loistavasti torjuneet maalivahdit Karolus Kaarlehto ja Samuli Tervo. KeuPalle avautui erän loppupuoliskolla parikin loistavaa maalintekopaikkaa, joista Janne Kettusen läpiajo aiheutti varmasti ylimääräisiä sydämen tykytyksiä imatralaisyleisössä.

Toisen erän KeuPa pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta se ei lopulta tuottanut vielä avausmaalia. Hetki täysilukuiseksi tulon jälkeen kotijoukkue kohahdutti yleisöä Samuli Tanhuan vedon kimmottua tolpasta.

Keuruulaisten parempi erään tulo toi viimein ottelun avausmaalin, kun KeuPan Janne Kumpulaisen tarkka veto upposi Kaarlehdon selän taakse. Tilannetta edelsi Ketterä-kapteeni Jarno Lippojoen ilmeisen kivulias kiekon eteen heittäytyminen. Lippojoki palasi peliin mukaan myöhemmin.

Ketterä taisteli rinnalle ja ohi

Ottelun puolivälin ylityksen jälkeen kotijoukkue nosti oman pelinsä intensiteettiä ja pyöritti kovalla tahdilla peliä KeuPa-päädyssä, mutta vieraiden puolustus pysyi tylynä. Sinnikäs työ toi ylivoiman aivan erän loppuun, mutta erätauolle siirryttiin 0−1-lukemista.

− KeuPa tuli tosi hyvin peliin ja ensimmäinen 30 minuuttia oltiin ottavana osapuolena. Ei saatu oikein meidän peliä käyntiin ja vähän tuskasteltiin, Sitten saatiin puolen välin jälkeen otetta pelistä ja pystyttiin vähän hallitsemaan, Lehtonen kertasi ottelun kulkua.

Viimeinen erä jatkui samankaltaisena kuin toisen erän loppu: Ketterä painosti hakien tasoitusmaalia ja KeuPa puolustautui kamppaillen sekä uhrautuen. Imatralaisten ahnas maalin hakeminen palkittiin erän puolen välin jälkeen, kun Valtteri Niemi ohjasi maalinedustan mylläkästä kimpoilleen kiekon ohi Tervon.

Erän viimeiset minuutit olivat kiivasta taistelua voittomaalista. Mutta koska kolmatta maalia ei nähty ennen summeria, jatkui ottelu jatkoerään. Ottelu ratkesi kuitenkin jo minuutissa ja viidessä sekunnissa, kun Henry Karjalainen otti syötönkatkon hyökkäyspäässä ja kurvasi B-pisteen yläkaarelle kiskaisten kiekon takayläkulmaan.

− Harmittava tuo loppu, että siinä aika karulla, ja kauniillakin, tavalla ratkesi tämä peli. Ensin oli meillä paikka tehdä itse, sitten kääntyi nopeasti ja kaveri rankaisi siitä. Kova pettymys, mutta positiivisen kautta pitää mennä. Koko ajan ollaan parannettu ja nyt päästiin jo jatkoille. Maanantaita kohti, Härkönen päätti.

Voiton myötä otteluvoitot ovat Ketterälle 3−0, joten mestaruus on katkolla maanantaina Keuruulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle