Jokipojat voittoon tasaisessa väännössä

MESTIS / Raportti
Jokipojat oli puolivälieräsarjan avauksessa Ketterää parempi.
Kuva © Antti Varonen https://anttivaronen.com/
Mestiksen puolivälierät alkoivat Imatralla viime vuoden tapaan Ketterän ja Jokipoikien kohtaamisella. Tasainen ottelu kääntyi lopulta vierasjoukkueen voittoon.

Otteluparista oli etukäteen odotettavissa hyvin tasainen, ja nämä odotukset myös täyttyivät. Alussa molemmat joukkueet pelasivat tarkasti ja tunnustellen. Ensimmäisen erän loppua kohden fyysisyys lisääntyi ja pelin intensiteetti kasvoi, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät puuttumaan eikä avauserässä maaleja nähty.

Toisessa erässä peli jatkui vauhdikkaana, kun joukkueet pelasivat pudotuspelihengen mukaisesti energistä ja liikkuvaa peliä, joka aaltoili päästä päähän. Ketterän avainpelaajiin kuuluva Aku Kestilä pääsi erän puolessa välissä läpiajoon, mutta Joel Olkkonen katkaisi tämän yrityksen koukkauksellaan. Seurauksena oli rangaistuslaukaus, jossa Jokipoikien maalivahti Niilo Halonen onnistui torjumaan Kestilän yrityksen.

Ottelun avausmaali nähtiin kotijoukkueen Ville Paalasen istuessa jäähyllä. Esa Lehikoinen vei Jokipojat johtoon kovalla laukauksellaan viivasta. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin tarjottiin ylivoimaa myös Ketterälle, ja se myös onnistui hyödyntämään oman paikkansa. Henry Karjalainen toimitti kiekon Halosen selän taakse nollakulmasta. Näin toiselle erätauolle lähdettiin tasatilanteesta 1−1.

Kolmatta erää ei ehtinyt kauan kulua, kun maaliverkot soivat jälleen. Ketterän puolustus pelasi lepsusti, Jokipoikien kapteeni Lehikoinen toimitti kiekkoa maalille, ja sieltä sen siirsi verkon perukoille Taavi Tiala. Jokipoikien hyökkäyspelissä näkyi fyysinen vahvuus sekä rohkeus mennä maalille. Ketterän puolustuspeli sen sijaan oli ajoittain varsin sekavaa ja hyökkäyspelin käynnistämisessä oli vaikeuksia.

Ketterän kiri jäi vaisuksi

Johtoasemassa Jokipojat luotti kokemukseensa ja pelasi rauhallisesti, pitäen Ketterän pois parhailta maalipaikoilta. Kuin varkain kotijoukkue onnistui kuitenkin tasoituksessa Kestilän  hienon yksilösuorituksensa päätteeksi. Tasoituksen tuottama ilo jäi varsin lyhyeksi, kun vain reilu minuutti myöhemmin Jokipoikien nelosketju oli jo juonimassa toisessa päässä. Ketterän puolustus oli jälleen nukahduksissa, ja Eero Teräväisen veto upposi vahvan maskin takaa maalivahti Karolus Kaarlehdon selän taakse.

Ketterä ei missään vaiheessa saanut kunnolla kirivaihdettaan päälle. Tatu Kokkola lisäsi kotijoukkueen tuskaa entisestään kasvattamalla Jokipoikien johdon jo 2−4-lukemiin vain kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä. Tämän enempää maaleja ei Imatralla nähty, ja näin Jokipojat ottivat sarjassa avausvoiton. Tasainen ottelupari jatkuu jälleen torstaina Joensuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle