Ketterä murskaavan tehokkaasti Mestiksen mestariksi − Hermes taipui toisen erän ilotulituksessa

Ketterä rynnisti tehokkaalla esityksellä toiseen peräkkäiseen Mestis-mestaruuteensa.
Kuva © Topi Lainio
Hermes näytti viidennessä finaalissa vielä nousevan mestaruustaisteluun mukaan katastrofialusta huolimatta, kun ensimmäiselle erätauolle mentiin maalin erolla. Toisessa erässä Ketterä kuitenkin iski kiekon kuitenkin neljästi kokkolalaisveräjään ja karkasi lopulta mestaruuteen 8-3-voitolla.

Ottelun alku noudatteli samaa kaavaa kuin edellinen Imatralla pelattu kolmas finaaliottelu. Pelikello oli ehtinyt kulkea vain reilut kolme minuuttia, kun taululla olivat jo Ketterän 3-0-johtolukemat. Maalinteossa onnistuivat Henry Karjalainen, Roope Mäkitalo sekä Jere-Matias Alanen.

Hermes vaihtoi kolmannen takaiskun jälkeen maalivahtia ja pääsikin otteluun mukaan erän edetessä. Tärkeän 3-1-kavennusmaalin kokkolalaisryhmälle iski Jesper Ahlgren. Erän lopussa Hermes nousi jo maalin päähän, kun Oskari Uomala napautti maalinedusruuhkasta toisen täysosuman.

Toinen erä sai kuitenkin kokkolalaisittain ikävän alun, kun Mäkitalo pääsi rokottamaan alivoimalla lukemiksi 4-2. Hermekselläkin oli erässä tilanteensa, mutta kiekkoa se ei saanut Santeri Lipiäisen selän taakse.

Käänteentekeviksi lopulta muodostuivat Julius Reinin ja Valtteri Meisaareen ottamat peräkkäiset rangaistukset hieman ennen erän puoliväliä. Ketterä käytti molemmat ylivoimansa hyväksi, kun Henry Karjalainen ja kypärätempun täyteen iskenyt Roope Mäkitalo pommittivat taululle 6-2-numerot. Isäntien neljän minuutin tehohetken täydensi vielä Karjalainen, joka illan kolmannellaan muutti lukemat 7-2:een.

Hermes jatkoi sinnikästä yrittämistään kolmannessakin erässä, mutta kovasta kamppailusta huolimatta Tony Tuupasen iskemä 7-3-kavennus jäi kokkolalaisten ainoaksi palkinnoksi päätöserässä.

Ketterän Mikko Haaparanta kaunisteli numeroita vielä laukomalla 8-3-lukemat, jotka jäivät myös loppunumeroiksi. Ketterälle mestaruus oli toinen peräkkäinen, sillä imatralaisryhmä vei nimiinsä myös edellisen jaetun mestaruuden 2019.