Mestis-kierros: Koovee kohtasi sarjajumbon Heinolasta sunnuntain ainoassa kamppailussa

Sunnuntai-illan ainoa kamppailu tarjosi viihdettä sekä tasaisen taiston.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereella sunnuntain Mestis-ottelussa kohtasivat Koovee ja Peliitat. Ottelun ratkaisu syntyi vasta jatkoajalla Koovee juhliessa vuosikymmenen ensimmäistä kotivoittoa lukemin 4-3.

Sarjajohtajana oleva tamperelaisryhmä sai vieraaksi viimeisellä sijalla majailevan Peliitat. Heinolalaiset lähtivät otteluun kaadettuaan peräkkäin Ketterän sekä RoKin kotikentällään. Myös tamperelaiset lähtivät otteluun voittoja allaan voitettuaan KeuPa HT:n sekä TUTOn vieraskentällä.

– Aika kovaa pelaava joukkue. Hyvin liikkuu, liukkaita sekä vahvoja äijiä. Kova kamppailupeli varmasti tulossa. Vastustajalla on myöskin hyviä pelejä alla, joten emme lähde aliarvioimaan heinolalaisia, Kooveen uusi kapteeni Anton Ollikainen ennakoi illan Peliitat-ottelua.

Avauskiekon tiputtua jäähän alkoi avausminuuttien päädystä päätyyn aaltoillut hyökkäyspeli molemmilta joukkueilta, kunnes kotijoukkue kiristi omaa otettaan.

Ote herpaantui, kun Roby Järventie sai illan ensimmäisen rangaistuksen korkeasta mailasta. Neljän minuutin ylivoiman aikana vieraat onnistuivat ensimmäisen kaksiminuuttisen aikana tekemään maalin. Samu Kaasisen lavasta syntyi illan avausosuma maalin edestä. Jälkimmäinen kaksiminuuttinen toi kauniin kuvion päätteksi jälleen maalin heinolalaisten Pasi Kouvalaisen laukomana. Kahden maalin välillä aikaa kului minuutti ja 38 sekuntia.

Vieraiden maalien jälkeen tamperelaisten Otto Mäkisellä oli tuhannen taalan paikka kaventaa lukemia, mutta Peliittojen maalivahti Jasper Patrikainen päätti toisin. Avauserän loppupuolella kotijoukkue sai heinolalaisten Patrikaisen epäonnen ja kenttämestarin avulla avausmaalin joukkueen tehomiehen Janne Seppäsen survomana.

Viihdyttävän ottelun toisessa erässä tamperelaisryhmän vahva rynnistys avausminuuteilla jälleen herpaantui, kun vieraat saivat jälleen ylivoiman. Tämä erikoistilanne ei tuonut lisämaaleja, mutta vierasjoukkue sai enemmän otetta itselleen heti jäähyn jälkeen muutamalla vaarallisella tilanteellaan. Kouvalainen nappasi aaltoilevien otteiden jälkeen Peliittojen ensimmäisen rangaistuksen, mutta Kooveen ylivoima ei tuottanut tulosta.

Erässä nähtiin lopulta ylivoimamaali Ollikaisen tehtyä tasoitusmaalin. Peliittojen Paavo Tyni iski vielä erän loppuhetkillä läpiajosta joukkueensa johtomaalin Jesse Liuksialan syötöstä.

Viimeisen erän avausmaalista vastasi Kooveen Jimi Kuronen. Maalin jälkeen paine siirtyi kuitenkin tamperelaisten päätyyn. Vieraiden paineistus ei tuottanut tulosta, mutta kahdesti jäähyllä istuneen Järventien tekemää kotijoukkueen johtomaalia tarkistettiin videolta. Pikaisen videotarkistuksen jälkeen puolustajan osuma aivan maalivahdin nenän edestä hyväksyttiin.

Ottelun loppupuoliskolla vierasjoukkue haki vimmatusti tasoitusmaalia. Pitkä pyöritys toi tulosta Aapo Aholan tasoittaessa ottelun ilman maalivahtia ja 677-päinen yleisö sai jatkoajalle venyneeseen otteluun lisää viihdettä

Jatkoaika alkoi kotijoukkueen kahden miehen ylivoimalla, joka toi lopulta Markus Västilän toimesta ratkaisun ja kotijoukkueelle kaksi pistettä.