Koovee ja Heinolan Peliitat tarjosivat yleisölle viilennystä helteeseen Hakametsän perjantai-illassa

Helle väistyi Hakametsästä, kun tamperelaiset ja heinolalaiset iskivät yhteen
Kuva © Matias Lahtinen matias.lahtinen@jatkoaika.com
Mestiksen harjoituskauden käydessä kuumimmillaan molemmat joukkueet esittivät jännittävän ottelun viileässä jäähallissa 111 katsojan edessä.

Ensimmäisessä erässä molemmat tarjoilivat vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kotijoukkueen ottamat kaksi jäähyä toivat mahdollisuuden vierasjoukkueelle avausmaalin, mutta he onnistuivat vasta erän puolenvälin jälkeen tekemään maalin tasavajaalla tekijänä Santeri Koponen Atte Antinahon esityöstä.

Ottelu jatkui toisessa erässä siitä, mihin se ensimmäisessä erässä jäi tarjoilemalla vaarallisia tilanteita kummassakin hyökkäyspäässä ja molemmat joukkueet saivat maalin tehtyä. Erän maaleista vastasi ensimmäisenä vieraat vieden ottelun jo 0-2 lukemiin Niko Tuhkasen viimeistelemänä Matias Mustosen esityöstä. Kauaa heinolalaiset eivät päässeet juhlimaan maalia, sillä kotijoukkue kavensi pelin lukemiin 1-2, tämän maalin teki Elias Elomaa Miro Nallin sekä Ville Salorannan esityöstä. Maalien jälkeen heinolalaiset ottivat kaksi jäähyä ja erän loppuun ei nähty enempää maaleja, joten tilanteessa 1-2 siirryttiin viimeiselle erätauolle.

Ottelun loppuun joukkkueet tarjoilvati maalirikasta peliä neljän maalin verran sekä erikoistilannepelaamista. Ensiksi vieraat tekivät 1-3 maalin Joona Lankisen viimeistelemänä Oskari Lemettysen ja Joel Ojalan esityöstä, kunnes kotijoukkue heräsi tehden seuraavat kolme maalia. Juho Jokiharju viimeisteli 2-3 maalin Jere Heinon ja Otto Mäkisen esityöstä sekä tasoitusmaalin 3-3 lukemiin Otto Mäkisen viimeistelemänä ja Vili-Jesper Koivulan sekä Miika Heikkilän esityöstä.

Vierasjoukkueen otteen herpaannuttua joukkue otti aikalisän punoakseen uusia juonia tulevia maaleja varten, mutta ajassa 52:15 alkanut viiden minuutin alivoima sai ensimmäisen epäonnistumisen jo 24 sekunnin jälkeen rangaistuksen alkamisesta ja näin kotijoukkue siirtyi ratkaisevan tuntuisesti 4-3 lukemin johtoon Miika Heikkilän viimeistellessä Markus Västilän sekä Otto Mäkisen esityöstä. Tämän maalin jälkeen alivoima ei epäonnistunut ja vierasjoukkue ahkerasti taisteli tasoitusmaali mielessään ottamalla maalivahtia poiskin aivan ottelun viime hetkillä. Ankara taistelu ja kotijoukkueen ottama kahden minuutin rangaistus aivan ottelun lopussa ei tuottanut hedelmää, joten kotijoukkue nappasi voiton lukemin 4-3.

Molempien joukkueiden erikoistilanne-pelaaminen ylivoimaisena oli tuskallisen tehotonta, mutta alivoima toimi mallikkaasti.

Joukkueet pelaavat vielä harjoituspelejä sekä Suomen Cup-pelejä, ennen kuin Mestis virallisesti alkaa syyskuun lopussa.