Ketterä ripeästi välieriin perättäisten pelipäivien voitoilla

MESTIS / Raportti
Ketterä eteni puhtaalla sarjalla välieriin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tampereen Koovee pääsi ensimmäisenä Mestis-joukkueena toteamaan paras kolmesta -järjestelmän tylyn luonteen. Imatran Ketterä jätti tamperelaiset rannalle ja eteni välieriin kahdella voitolla. Hakametsässä ei paljon rymistelty vaan pelattiin tarkkaa puolustuspeliä.

Ketterä vei ottelusarjan ensimmäisen kohtaamisen tiistaina numeroin 5–3. Joukkue onnistui tiistaina laajalla rintamalla, voittoa ratkottiin kolmen eri kentällisen voimin. Tämän illan taisteluun joukkueet lähtivät lähes edellispäivän kokoonpanoilla.

Vierailijat kerjäsivät ensimmäisessä erässä itselleen vaikeuksia, kun kolme ketteräpelaajaa otti kukin kaksiminuuttisen. Ensin Niko Ahoniemi piti kiinni Tomi Iso-Mustajärveä, sitten Ville Paalanen ja Roope Mäkitalo huitoivat itselleen rangaistukset peräjälkeen. Tarkan alivoimapelin ja maalivahti Santeri Lipiäisen työskentelyn ansiosta erän saldoksi jäi kuitenkin nolla. Molempien puolustuspeli oli aktiivista ja tekeminen tasatahtista. Molemmat joukkueet onnistuivat laukomaan ykköserässä yhdeksän kertaa kohti maalia.

Tiistain kohtaamisessa puoliväliin mennessä oli nähty jo neljä osumaa, nyt ensimmäistä jouduttiin odottamaan yli puolenvälin. Matias Varttinen sai lapaansa Koovee-hyökkäyksen harhasyötön, nousi yksin vastapuolen alueelle ja pohjusti napakalla syötöllä Jere-Matias Alasen kovan rannelaukauksen, joka painui Koovee-vahti Kimmo Rautiaisen selän taakse.

Vain puoli minuuttia myöhemmin isäntien Iso-Mustajärvi otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta ja Ketterä hyödynsi ylivoiman. Niko Ahoniemi sai Roope Mäkitalolta mainion syötön ja runnoi rystyllä läheltä sisään.

Ketterän toisen osuman jälkeen tunnetaso nousi silminnähden ja pientä nuhjaamistakin nähtiin. Erän loppu mentiin imatralaisten komennossa, isäntien maalilla hääräilleillä vierailijoilla oli saumoja useampaankin lisäosumaan.

Kolmas erä pelattiin yllättäen melko viileästi. Jäähyjäkään ei tarvinut viheltää. Kun erästä oli pelattu ensimmäinen neljännes, Tomi Iso-Mustajärvi havaitsi ruuhkan läpi kiekonmentävän reiän. Hänen laukauksensa yllätti Santeri Lipiäisen täysin ja tilanne kaventui 1–2:een.

Veitsi kaulalla pelaava Koovee otti ajassa 58:35 aikalisän ja veti Kimmo Rautiaisen pois maaliltaan. Toivo hiipui lopullisesti viimeisellä minuutilla, kun vierailijoiden Henry Karjalainen rimpuili keskialueella itsensä vapaaksi ja osui tyhjiin. Jere-Matias Alanen merkkautti vielä illan toisen maalinsa, kun hän pääsi keskialueella vapaaksi ja niittasi samoin tyhjään Koovee-maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo