Ketterä ratkoi ylivoimalla Hakametsässä

Severi Auvinen piti pintansa Hakametsässä.
Kuva © Matias Lahtinen
KOOVEE jäähyili kotonaan kolme pistettä Ketterälle.

Ketterä matkusti Hakametsään kärsittyään kauden ensimmäisen tappionsa Kiekko-Pojille. Molemmat joukkueet panostivat hyvään alkuun.

KOOVEE sai kahden minuutin rangaistuksen 4. minuutilla. Tappara-laina Kari Piiroinen maalissa ja tamperelaispuolustus kesti alivoiman. 7. minuutilla Ketterän kultakypärä Elmeri Kaksonen oli avopaikassa, mutta Piiroinen torjui. Erän puolivälissä Ketterä myllytti, ja HIFK-kasvatti Piiroinen kesti jälleen.

12. minuutilla Ketterälle tuli kampituskakkonen. Kauden komeetta 17-vuotias Jani Nyman laukoi one-timerin, mutta Ketterä-vahti Severi Auvinen torjui eleettömästi. 16. minuutilla Nyman oli maalipaikassa jälleen, mutta Ketterä kesti. 17. minuutilla venäläislaituri Yegor Chizhikov nousi oikealta, sai limpun takaisin Jesse Liuksialalta ja laukoi avausmaalin.

Viimeisellä minuutilla KOOVEEN Santeri Sillanpää laukoi vielä ylärimaan. Tauolle mentiin tuplamestarin johdossa.

Peli ratkesi KOOVEEN jäähyilyyn

Toisen erän toisella minuutilla vierasjoukkueella oli hyvännäköinen hyökkäys, mutta Anton Stråkan laukoma kiekko meni ohi maalin. Kolmen ja puolen minuutin kohdalla puolustaja Juuso Walli pääsi pyssyttämään vastakiekkoon komeasti 1-1.

Viidennellä minuutilla Ketterä pyöritti hyvin ja hankki jäähyn KOOVEELLE. Ylivoima jylläsi, paikkoja syntyi ja kun jäähyä oli 20 s jäljellä vihellettiin kotijoukkueelle toinen kakkonen. Ketterän syöttökone Henry Karjalainen tarjoili ja kultakypärä Elmeri Kaksonen latasi 1-2, kun ensimmäistä kakkosta oli enää puoli sekuntia jäljellä. Pakkopeli jatkui ja Jesse Viskari nosti jo 1-3 ylivoimalla.

Erän puolivälissä kotijoukkue sai vielä yhden kahden minuutin rangaistuksen. Ketterä hallitsi ylivoimalla, mutta ei lisämaaleja.

Erän lopulla KOOVEEN Jeremi Wehmas jälleen kakkoselle, ja ottelu haiskahti pelatulta.

KOOVEEN kiri ei käynnisty

Kolmannessa erässä kotijoukkueen kiri ei käynnisty.

Aikaa oli jäljellä 8.01, kun Viskari otti 2+10 min. Ketterä sai hyvän paikan jopa alivoimalla ja kun kellossa oli aikaa vielä 5.31 napautti Santeri Salmela Piiroisen räpyläkäden puolelta loppunumeroiksi 1-4.

Piiroinen kuittasi ottelussa 4 päästettyä ja 35 torjuntaa. Auvinen 13 torjuntaa ja päästi yhden.