Kooveelle ensimmäinen kiinnitys Mestis-paikkaan tuhlailusta huolimatta

Kooveen ja Hokin ottelu kävi loppua kohden vauhdikkaaksi.
Kooveen ja Hokin välisen Mestis-karsintasarjan avausottelu oli erikoinen kiekkopeli. Hokki oli aivan pinteessä avauserän, mutta Koovee ei saanut lukuisista huippupaikoistaan sisään. Lopulta jännitystä riitti loppuhetkille asti.

Kooveen ja Hokin välisen Mestiksen karsintasarjan avausottelussa saatiin jännittää loppuhetkille asti. Koovee ei onnistunut hyödyntämään etsikkoaikaansa ottelun alussa lukuisista paikoista huolimatta, ja Hokki paransi pelin edetessä paljon.

Sarjan avauserä kiekkoiltiin yksipuolisissa merkeissä, kun kajaanilaisvieraat olivat täysiä vastaantulijoita Hakametsässä. Kuvaavaa on, että Koovee voitti erän laukaukset 20-2.

Kotijoukkue pystyi rakentamaan maalipaikan käytännössä joka kerta, kun pääsi kiekon kanssa hyökkäysalueelle. Se sai Hokin keskialueen karvauksen näyttämään todella ponnettomalta ihmettelyltä.

Avauserä oli kuitenkin tuloksellisesti tasainen Kooveen kehnon viimeistelyn ja Hokki-maalivahti Lari Kukkohovin urotekojen ansiosta. Erän ainokaisen iski tamperelaisten Erno Hopponen.

− Kyllä hän (Kukkohovi) piti meitä pelissä mukana, peliin lähtö ei ollut meiltä paras mahdollinen, kehaisi Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen.

− Hokin maalivahti oli todella hyvä, mutta eihän siellä maailmanluokan maalintekijöitä vielä ollut tänään, Kooveen Juha Pajuoja kommentoi.

Toisessa erässä peli tasoittui, kun myös Hokki uskalsi pelata rohkeammin omaa peliään. Vieraat saivat luotua jokusen kohtalaisen maalipaikan, mutta Tomi Risteli torjui yritykset.

Puolustuspäässä kajaanilaiset olivat edelleen pinteessä Kooveen nopeiden hyökkäysten kanssa ja sellaisesta syntyi myös Risto Lindforsin viimeistelemä 2-0-maali.

Kolmas erä tarjosikin paikalle saapuneille 511 katsojalle jännitystä koko rahan edestä. Hokki tuli mukaan peliin myös tulostaululla heti erän aluksi. Ylivoima ei tuonut tulosta, mutta heti sen päätyttyä Jesse Niskanen ohjasi kavennuksen maaliin.

Kissa-hiiri-leikki jatkui, kun Koovee lisäsi johdon uudelleen kahteen maaliin Ville Järvisen komean yksilösuorituksen päätteeksi ja hetkeä myöhemmin Hokin Erno Räisänen iski päätylaudasta pompanneen kiekon verkon perukoille.

Kajaanilaisilla oli vielä loppuhetkillä paikat tasoitukseen asti joukkueen pelatessa kuudella kenttäpelaajalla, mutta isäntien Ville Saloranta päätti pyristelyt laukomalla kiekon tyhjään rysään.

− Kyllä tätä odoteltiin ja tulimme peliin hyvin. Loppua kohden vastustajakin alkoi pelaamaan paremmin ja meillä tuli roiskimista peliin mukaan. Hokki nosti paljon pelin tasoa. Voitot lasketaan, Pajuoja päätti.