FPS tekee rakettimaista nousua – sarjanousija jo pisteen päässä pudotuspelipaikalta

Tehot 2+1 iskenyt Karri Forsblom punaisessa kypärässään oli illan ykkösnimi.
Kuva © Jarno Hietanen
Voitto oli forssalaisille jo kuudes perättäinen. Sen turvin alkukauden heittopussi karisti sarjajumbon laahuksen harteiltaan ja nousi pisteen päähän Peliitoista.

Illan ainoassa Mestis-ottelussa suoraa puolivälieräpaikkaa kiivaasti metsästävä Tampereen Koovee isännöi häntäpään FPS:aa. Lohkomuotoisesti pelattavassa sarjassa Koovee oli ennen iltaa ainoa forssalaisten kohtaama joukkue, jota FPS ei ollut onnistunut tällä kaudella voittamaan.

FPS tuli kaukaloon kovalla asenteella ja onnistui tekemään avausmaalin. Asialla oli vieraiden ykkössentteri Juhani Tamminen, syötöt tarjoilivat Karri Forsblom sekä forssalaisten paras pistemies Paavo Tyni.

Toisessa erässä FPS näytti menevän jo menojaan, kun Forsblom ja Olli Maansaari veivät maaleillaan vieraat jo kolmen maalin johtoon. Maali oli Maansaarelle kauden ja koko Mestis-uran ensimmäinen. Kooveehen keväällä palanneen Tomi Iso-Mustajärven osuma toi tamperelaiset kuitenkin kahden maalin päähän hieman erän puolivälin jälkeen.

Toinen erä toi tamperelaisille myös jobinpostia. Kultakypärä Niko Lahtinen loukkasi itseään toisen erän lopulla eikä kyennyt enää palaamaan kaukaloon.

Päätöserä oli jäähyjen sävyttämä. Niistä ensimmäisestä kiitti Koovee, kun Lauri Huhdanpää kavensi tilanteeksi 2–3 vain yhdeksän sekunnin ylivoimapelin jälkeen. Kooveelle tarjoutui lukuisia laadukkaita paikkoja tasoitukseen aina Matias Haarasen rangaistuslaukausta myöten, mutta palkintoa ei tullut. Viimeisen maalin niittasi tyhjään Koovee-rysään FPS:n kakkossentteri Forsblom.

Jo kuudennen peräkkäisen voittonsa myötä FPS nousi lopullisesti pois alkukauden murheen alhostaan. Täyden pistepotin myötä joukkue nousee sarjassa sijalle 11 ja jättää niin pisteiden kuin pistekeskiarvon mukaan laskien Hokin taakseen. Koovee jatkaa tappionsa jälkeen suoran puolivälieräpaikan tavoittelua seitsemänneltä sijalta käsin.

Viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä Peliitat on pelannut FPS:n tapaan 27 ottelua, mutta on kerännyt niistä pisteen forssalaisia enemmän.

Muokattu 12.3. klo 0.52: Poistettu virheellinen maininta Kooveesta Tomi Iso-Mustajärven kasvattajaseurana.