TUTO vei jännitysnäytelmän Tikkurilassa - "Ansaitsimme voiton"

MESTIS / Raportti
TUTOn maalivahti Julius Pohjanoksa pelasi keskiviikkona hyvän ottelun.
Kuva © Timo Savela
TUTO oli Kiekko-Vantaata parempi voittolaukauskilpailussa Tikkurilassa. Kotijoukkueen peli oli tehotonta, jos myös turkulaisilla. Kumpikin maalivahti pelasi mainion ottelun.

Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa TUTO vei jännitysnäytelmän, kun Kiekko-Vantaa kaatui voittolaukauskisassa lukemin 2−1 (0−0, 0−0, 1−1, 1−0). Joukkueet lähtivät sarjan häntäpään taisteluun varsin tasaväkisesti ja vauhdikkaasti.

TUTO koetti avata peliään pitkillä ja syvillä syötöillä, mutta Kiekko-Vantaan puolustus pelasi mainion ottelun. Turkulaiset aiheuttivat harmaita hiuksia vantaalaisille myös karvaamalla korkealta.

Kiekko-Vantaa sai ensimmäisen mahdollisuuden viimeistellä ottelun ensimmäinen osuma ylivoimalla, kun Matias Mattsson sai kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä. Lohipaitojen ylivoimapeli oli kauttaaltaan surkeaa, kuten oli yleisilme myös turkulaisten ylivoimille.

− Historiallisesti meidän kohtaamisemme ovat olleet hyviä. Ansaitsimme voiton. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meidän parhaimpiamme, TUTOn päävalmentaja Miika Elomo virkkoi.

Joukkueet tehottomia

Toiseen erään lohipaidat saivat vahvan alun. Joukkue käynnisti pitkän painostuksen ja pyörittämisen, mutta vantaalaiset olivat tehottomia. Sama oire vaivasi kautta ottelun myös turkulaisia.

Kiekko-Vantaan Pekka Niemimaa sai oivan tilaisuuden viedä kotijoukkue johtoon, kun hyökkääjä sai kiekon lähellä maalia ja laukoi silmittömän lyöntilaukauksen kohti Julius Pohjanoksan vartioimaa maalia, mutta läpi ottelun hyvin pelannut TUTO-vahti kesti.

− Meillä on ollut erinäisiä vastoinkäymisiä. Jätkät pelasivat kovan ottelun, ja tämä oli kova taisteluottelu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä sanoi.

Erän puoliväliin mennessä joukkueet olivat saaneet lukuisia mahdollisuuksia, mutta ottelusta kehkeytyi melko ponnetonta puurtamista, tasaväkistä yritteliäisyyttä. TUTOn Henry Mäntylä laukoi mainion laukauksen, mutta Kiekko-Vantaan Waltteri Ignatjew torjui.

Saarelainen kohentelee pörssikärjessä

Kolmas erä oli joukkueilta illan parasta antia. Kiekko-Vantaalla oli vaarallisimmat tilaisuudet. Turkulaisilla oli niin ikään hyviä tilanteita, mutta otteissa ei ollut tehokkuutta.

Kiekko-Vantaa huudatti 410-henkistä kotiyleisöä ajassa 48.51. Mestiksen pistepörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen ohjasi kauniisti kiekon maaliin Joona Puhakan ja Joona Monton syötöstä. Pohjanoksa ei mahtanut maalille mitään, ja tilanteeksi tuli 1−0.

TUTO aloitti kovan kirin. Se jyräsi kohti Kiekko-Vantaan maalia, mutta lopulliset onnistuneet siirrot eivät tuottaneet tulosta. Tasoitus 1−1:een syntyi myöhemmin ajassa 56.01, kun Mäkiset  Atte ja Miro rankaisivat entistä seuraansa iskemällä samantyylisen maalin kuin Saarelainen.

Kiekko-Vantaa sai jäähyn erän lopussa, ja Elomo otti aikalisän. Pieni huilaaminen ei johtanut lisämaaleihin, vaan ottelussa nähtiin jatkoaika. TUTO pääsi yrittämään ylivoimalla voittomaalia, mutta lopulta paremmuus ratkaistiin voittolaukauskilpailussa, jossa turkulaiset olivat parempia. Kaksi sarjapistettä matkasi Turkuun, kun Vantaalle jäi piste.

» Lähetä palautetta toimitukselle