Ponneton Kiekko-Vantaa kärsi tappion SaPKolle - "Emme olleet valmiina"

MESTIS / Raportti
SaPKon Jaakko Lantta pelasi hyvän ottelun.
Kuva © Antti Varonen
Lauantai-illan Mestis-kierroksella Savonlinnan SaPKo kukisti Kiekko-Vantaan. Runsaslukuinen yleisö todisti vauhdikasta ja viihdyttävää kamppailua.

Lauantain Mestis-kierroksella Vantaalla vierasjoukkue Savonlinnan SaPKo oli parempi ja voitti numeroin 5−2. SaPKo lähti otteluun vauhdikkaasti ja se hallitsi kiekollista peliä vakuuttavasti. Kiekko-Vantaa sai jäähyn muutaman peliminuutin jälkeen, mutta SaPKo ei saanut ylivoimalla edes laukausta aikaan.

Seuraava lohipaitojen jäähy koitui sitten kohtaloksi, kun kultakypärä Matias Lainio iski ylivoimalla Atte Karppisen syötöstä tilanteeksi 0−1. Pitkään pelattiin tasaista vauhtia, kunnes Julius Marva sai lyöntilaukauksen leukaansa, eikä enää pelannut ottelussa.

Kiekko-Vantaa sai selkärankaa ja piristyi silminnähden mentyään tappiolle. Se pyöritteli pitkiä hetkiä savonlinnalaisten puolustusalueella. Ottelusta ei puuttunut tunnetta, ja ensimmäisen kahakan jälkeen tuuppailuista vihellettiin rangaistuksia. Kiekko-Vantaan Ilari Metsola ja SaPKon Juuso Forsström ottivat mittaa toisistaan.

− Tänään pukukopissa oli sotureita. Oli loistava Mestis-taistelu ja yleisö varmaan viihtyi. Kevät kun lähenee pitää saada ali- ja ylivoima kuntoon, totesi SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

Kun ensimmäistä erää oli jäljellä viitisen minuuttia, vantaalaiset tulivat tasoihin. Tälläkin kertaa maali syntyi ylivoimalla. Kiekko-Vantaan Joona Harjama sai kiekon b-pisteen kaarelle, josta sivalsi ranteella tarkasti pässipäiden maalin ylänurkkaan.

Emrichin soolomaali ihastutti

Toiseen erään lähdettiin Kiekko-Vantaan ylivoimalla. Erä oli juuri ja juuri alkanut, kun SaPKo siirtyi 2−1-johtoon. Maalintekijänä Mikko Lahtela Niklas Salon syötöstä.

Ottelun tempo vaihtui hetkittäiseksi keskialueen miekkailuksi, kunnes kumpikin joukkue keskittyi taas pelaamiseen. Erän puolivälin tienoolla lohinutut ottivat jälleen rangaistuksen. Roope Reini otti kaksiminuuttisen kampituksesta. Pian ylivoimalla SaPKo laukoi 3−1-johdon.

− Ensimmäisessä erässä olimme vähän matkassa. Emme tehneet, kuten olimme sopineet. Ei ollut paljon mahdollisuuksia, kun ratkaisupelaajamme eivät onnistuneet. Emme olleet valmiina, virkkoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Reijo Ruotsalainen.

Kiekko-Vantaalla oli mahdollisuus kaventaa tilannetta, mutta Roope Niskanen ei onnistunut maalinteossa, vaikka maali oli tyhjä. Hieman myöhemmin SaPKon Jaakko Lantta pääsi yksin läpi, mutta Kiekko-Vantaan maalivahti Waltteri Ignatjew torjui.

Kolmannen erän alkuun SaPKo tälläsi ratkaisevaan 4−1-johtoon. Maalin viimeisteli Ville Väinölä kaukolaukauksella. Kiekko-Vantaalla oli omat mahdollisuutensa, mutta se kärsi pahasta tehottomuudesta.

SaPKo syötteli koko ottelun paremmin kuin Kiekko-Vantaa. Kiekko-Vantaan hyökkäykset olivat periaatteessa helppoja SaPKon hyvälle puolustukselle, ja vantaalaiset pyrkivätkin heittämään pikkumustan usein Nico Vikstenille, joka sitten teki pelikatkon.

Tilanteeksi 5−1 teki hienon läpiajon päätteeksi Tatu Vihavainen. Kiekko-Vantaan illan toinen osuma oli hieno päivänsankari Erik Embrichin soolomaali. Hän sai kiekon siniviivalla, ohitti puolustajan harhautuksella ja vielä perään Vikstenin. Näin ottelu päättyi lukemiin 5−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle