Reijolan nollapeli takasi voiton RoKille

MESTIS / Raportti
RoKin veräjänvartija Rasmus Reijola piti Tikkurilassa nollan.
Kuva © Timo Savela
RoKin vieraskiertue päättyi onnistumiseen, kun joukkue löi Kiekko-Vantaan puhtaasti 3−0. Vierailijoiden Olli-Aleksi Pietilä onnistui kahdesti ja maalivahti Rasmus Reijola pelasi nollapelin.

Kiekko-Vantaa joutui taipumaan Rovaniemen RoKille Mestiksen lauantaikierroksella. Vieraat veivät tyylipuhtaan 3−0-voiton. RoKi aloitti vahvasti ja siirtyi ylivoimalla nelisen minuutin pelin jälkeen 1−0-johtoon, kun Kiekko-Vantaan Alex Levänen sai jäähyn kampituksesta. Maalintekijänä oli Olli-Aleksi Pietilä.

Hetken kuluttua tästä lohipaitojen kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen jäi RoKin maalille täysin vapaaksi, mutta rystynosto ei tuottanut tulosta. RoKin nollapelin torjunut Rasmus Reijola ei ollut yllätettävissä.

− Meidän ensimmäinen erämme oli hyvä. Toisessa erässä kärsimme jäähyistä, kommentoi RoKin päävalmentaja Santeri Immonen.

Ajassa 11.45 Kiekko-Vantaa menetti hyökkäyspäässä kiekon, ja RoKi kiitti nopealla hyökkäyksellä, niin että Matias Mustonen pääsi laidalta ylös ja ampui silmiähivelevän kauniin ylänurkkamaalin. Tilanne 2−0:een. Avauserän lopulla lohipaidat piristyivät, mutta eivät kylliksi. Tovin RoKi oli pakotettu heittämään pitkiä kiekkoja.

Kiekko-Vantaan piristyminen ei riittänyt 

Toiseen erään rovaniemeläiset läksivät samoista asetelmista kuin ensimmäiseen, rajulla karvauksella ja laadukkailla syötöillä. Kiekko-Vantaalla oli vaikeuksia nousta hyökkäysalueelle, sillä RoKi otti tarkasti keskialueen. Pieniä piristymisen merkkejä oli ilmassa, mutta vantaalaiset olivat kovin tehottomia.

− Jos eilen olimme Imatralla tehokkaita, niin tänään emme. Oli meillä kyllä varmasti tilaisuudet kolmeen maaliin, mutta tällä kerralla kävi näin, Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä sanoi.

Erän loppupuolella RoKi otti rangaistuksen, kun Gabin Ville tuomittiin korkeasta mailasta jäähyaitioon. Kiekko-Vantaan ylivoimapeli ei toiminut mitenkään. Jos syöttöjen laadussa oli parempaa tasakentällisin, se oli sitä myös erikoistilanteissa.

Loppulukemat 3−0:aan viimeisteli kahden maalin iltaa viettänyt Pietilä.

Kolmannessa erässä RoKi lisäsi vain pökköä pesään paineistamalla Kiekko-Vantaan puolustusta. RoKi otti kuitenkin aikalisän, kun näytti, että pelin hallinta oli kallistumassa vantaalaisten hyväksi. Otteluun tuli niin sanottua pelailun makua. Kummallakin oli omat tilaisuutensa ja jokainen halusi yrittää yksin ja taistelu kävi varsinaiseksi miekkailuksi.

Kiekko-Vantaan paras maalintekotilaisuus siunaantui, kun Roope Reini pääsi sivaltamaan hyvästä paikasta kohti Reijolan maalia, mutta tuloksena oli vain tolppa.

» Lähetä palautetta toimitukselle