Ignatjewin nollapeli siivitti Kiekko-Vantaan voittoon

MESTIS / Raportti
Kiekko-Vantaan maalivahti Waltteri Ignatjew pelasi nollapelin.
Kiekko-Vantaa nappasi tärkeät täydet pisteet lauantai-illan Mestis-ottelussa RoKia vastaan.

Lauantai-illan Mestis-kierroksella Vantaalla kotijoukkue Kiekko-Vantaa kellisti RoKin selvästi 4−0 (0−0, 2−0, 2−0). Pudotuspelipaikkaa tähyilevä vantaalaisryhmä oli niskan päällä koko ottelun. Rovaniemeläisten vire oli kadoksissa, eikä sen asemaa parantanut surkea ylivoimapelikään.

RoKi lähti avauserään vauhdilla, mutta muutaman makean tilaisuuden jälkeen ote siirtyi lohinutuille. Kiekko-Vantaa hallitsi kiekollista peliä ja sai aikaan lupaavia pyörityksiä, mutta RoKin puolustus ohjasi pelin laidoille ja kulmiin.

− Ensimmäinen erä oli tasaista peliä. Toinen erä oli heikompi, ja peli kävi hankalaksi. Meillä oli mahdollisuus kääntää peli meille, mutta epäonnistuimme, sanoi RoKin päävalmentaja Santeri Immonen.

Kun erää oli pelattu puolivälin tienoolle, oli RoKin etsikkoaika jo pahasti ohi. Erää kuvasti se, että molemmat joukkueet yrittivät kovasti, mutta varsinaiset kelvolliset tilaisuudet puuttuivat.

Ignatjewin iltapuhde loistokas

Toiseen erään RoKi lähti ylivoimalle, kun Kiekko-Vantaan Joona Monto otti ensimmäisen erän lopussa kaksiminuuttisen myöhästyneestä taklauksesta. Pohjoisen pojat kadottivat mahdollisuutensa turhaan pyöritykseen. Laukaukset näyttivät puuttuvan tyystin.

RoKin ottelun paras tilanne syntyi, kun Ville Heikkinen pääsi yrittämään tuhannen taalan paikasta, mutta hänen epäonnekseen kiekko sujahti ohi Waltteri Ignatjewin vartioiman vantaalaismaalin. Vierailijoiden laukaukset lähtivät liian kaukaa, eivätkä ne olleet kovinkaan vaarallisia.

− Pyrimme olemaan valmiina ensimmäiseen erään. Toisessa erässä otimme liikaa jäähyjä. Maalivahtimme pelasi loistavasti ja kaikki tekivät hyvää likaista työtä, totesi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Reijo Ruotsalainen.

Kiekko-Vantaa siirtyi 1−0-johtoon ajassa 24.30, kun Miro-Pekka Saarelainen sutaisi paluukiekon maaliin Monton laukauksen jälkeen. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Henri Tamminen.

Leppänen jäähyltä maalintekoon

Kiekko-Vantaa oli lähellä lisätä johtoaan, mutta Pekka Niemimaa laukoi ohi tyhjästä maalista. RoKin maalivahti Rasmus Reijola oli täysin pois pelistä. Kiekko-Vantaa sai jäähyn ajassa 36.26 Emil Leppäsen syyllistyttyä vaaralliseen varusteeseen.

RoKin ylivoima ei toiminut vieläkään, ja kuin niitiksi arkkuun Leppänen pääsi jäähyaitiosta suoraan läpiajoon ja nosti taidokkaasti yhden käden rystyllä kiekon maaliin tilanteeksi 2−0.

Kolmas erä alkoi vauhdikkaammin kuin kaksi ensimmäistä. Kiekko-Vantaan puolustus pelasi vakuuttavasti. RoKi ajettiin järjestään kulmiin ja laitoihin.

Kun ottelua oli jäljellä reilut kolme minuuttia, pääsi Kiekko-Vantaan Joel Sund läpiajoon otettuaan irtokiekon haltuunsa keskialueella. Seurasi muutama hallittu siirto rystylle, minkä jälkeen kiekko olikin kätevästi maalin katossa, ja vantaalaiset johtivat 3−0. Loppulukemat 4−0 viimeisteli Saarelainen Monton syötöstä.

» Lähetä palautetta toimitukselle