Sarjakärki LeKi liikaa Kiekko-Vantaalle - "Olimme valmiita"

Roope Reini laukoi maalin Kiekko-Vantaalle keskiviikkona.
Kuva © Jarno Hietanen
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa kotijoukkue Kiekko-Vantaa joutui taipumaan sarjakärki LeKille numeroin 5-3. Lähes koko ottelun niskan päällä ollut LeKi ei antanut lohipaidoille paljonkaan mahdollisuuksia.

Keskiviikon Mestis-ottelussa Tikkurilassa kohtasivat sarjakärki LeKi ja seitsemäntenä majaileva Kiekko-Vantaa. Ottelu kääntyi lempääläläisten hyväksi maalein 5−3. Kotijoukkueen kiri ei riittänyt, vaan LeKi jatkaa vakuuttavasti sarjan kärjessä.

Ensimmäisessä erässä LeKi sai mainion alun, kun ajassa 1.31 Otto Latvala siirsi saukkopaidat 1−0-johtoon. Maali syntyi komealla rannelaukauksella. Vantaalaisten päävalmentaja Simo Mälkiä katsoi aiheeksi ottaa aikalisän, jotta joukkue alkaisi pelaamaan vakuuttavammin.

Aikalisä ei auttanut, vaan LeKi jatkoi maalitehtailuaan siirtyen Matias Haarasen maalilla 2−0-tilanteeseen. Kiekko-Vantaa oli pulassa varsinkin LeKin kovan ja korkean karvauksen johdosta. Vierasjoukkue voitti suurimman osan kaksinkamppailuista.

− Olimme valmiita. Tiesimme, että kotijoukkue tulee kovasti päälle. Onnistuimme tänään hyvin, kommentoi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

Kiekko-Vantaan paras maalintekopaikka siunaantui Joona Montolle, joka sai kiekon laidalla ja purjehti kohti Kimmo Rautiaisen vartioimaa maalia. Tilanne kuitenkin kuivui kokoon.

LeKin epäonneksi koitui tilanne, jossa Janne Seppänen otti kaksiminuuttisen kampituksesta. Seuranneessa ylivoimassa lohipaidat kavensivat tilanteeksi 1−2. Alex Levänen voitti hyökkäyspään aloituksen ja Roope Reini tälläsi kiekon maaliin.

Kiekko-Vantaan taistelu ei tuottanut tulosta

Toinen erä alkoi Kiekko-Vantaan pitkällä pyörityksellä, mutta se ei saanut luotua kovinkaan hyviä tilaisuuksia. LeKi sen sijaan oli tehokas läpi koko ottelun, ja iski vantaalaisten hallinnan jälkeen tilanteeksi 3−1.

Kumpikin ryhmä haastoi hyvin, ne saivat aikaiseksi maukkaita tilaisuuksia, ja peli muuttui hetkessä tarkasta pelistä rikkaammaksi. Kiekko-Vantaan Montolla oli toinenkin avopaikka, mutta Rautiainen torjui.

- Emme saaneet kaikkea alkuun. Emme luistelleet, emmekä taistelleet. Liikaa annettiin sarjakärjelle etumatkaa, virkkoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mälkiä.

Ottelu näytti taputetulta, kun LeKi teki ylivoimalla 4−1:een. Jesse Niemi otti jäähyn, ja Latvala laukoi Niclas Luceniuksen ja Anton Ollikaisen syötöistä kiekon maalinperukoille. Lohipaidat kavensivat tilanteeksi 2−4, ja kiri oli alkanut.

Kolmanteen erään joukkueet tulivat hyvin valmistautuneina. Ottelu muuttui vauhdikkaammaksi, mutta taisteleva Kiekko-Vantaa ei saanut tulosta aikaan. Hetkittäin LeKi joutui turvautumaan pitkiin kiekkoihin, kun lohipaidat yrittivät kovasti.

Lopulta kova yrittäminen palkittiin. Tilanteeksi 3−4 kavensi Joona Harjama. LeKin yksi parhaimmista tilaisuuksista syntyi, kun Niko Lahtinen pääsi yrittämään keskeltä, mutta tuloksetta. Pari minuuttia ennen päätössummeria Mälkiä otti Waltteri Ignatjewin pois maalinsuulta, ja Santeri Vuoti viimeisteli lukemat 5−3:een.