Mestis-raportti: K-Vantaa ja Peliitat nappasivat voitot kärkipään joukkueilta, Rasmus Hämäläinen hattuili Imatralla

MESTIS / Raportti
Joonas Niemelä oli pelipäällä KOOVEEta vastaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Mestiksen kierroksella yllätysvoittoihin ylsivät K-Vantaa ja Peliitat. Ketterä ja Hermes puolestaan onnistuivat omissa otteluissaan.

K-Vantaa − KOOVEE 5−3 (1−1, 3−1, 1−1)

K-Vantaa jatkoi vahvoja otteitaan ja otti jo viidennessä perättäisessä ottelussaan pisteita ja toisen perättäisen voiton. Isäntäjoukkue oli läpi ottelun niskan päällä, vaikka KOOVEE ylivoimalla onnistuikin avausmaalin tekemään. Kotijoukkueen sankari oli Joonas Niemelä, joka saalisti tehot 2+1. Toinen erä koitui jälleen KOOVEEn kohtaloksi, kuten niin monesti viime aikoina. Vantaalaisten maalilla Aleksanteri Heiskanen pääsi suhteellisen helpolla, lähes puolet vähemmän torjuntoja kuin virkaveli Kristian Tammisella tamperelaisten maalilla.

Peliitat − KeuPa HT 2−1 (1−0, 0−0, 0−1, 1−0) JA

Heinolassa isäntäjoukkue Peliitat oli pitkään kiinni kolmen pisteen voitossa, mutta KeuPa HT onnistui vajaa viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä tasoittamaan. Jatkoajalla keuruulaisten vaihtovirhe kostautui, kun Peliitat iski ylivoimalla voitto-osuman. Tiukan ja tasaisen ottelun hahmoja olivat maalivahdit Jasper Patrikainen Peliittojen maalilla sekä Joonas Harald KeuPa HT:n maalilla. Myös heinolalaisten Matias Mustonen pelasi mallikkaasti ja sai syöttöpisteen isäntien molempiin maaleihin.

Ketterä − Jokipojat 5−3 (1−1, 1−1, 3−1)

Imatralla nähtiin hyvätasoinen ja jännittävä ottelu, jossa vierailija Jokipojat piti isäntäjoukkue Ketterää tiukoilla. Kahteen otteeseen johdossa käynyt joensuulaisjoukkue joutui kuitenkin päätöserässä taipumaan isännilleen. Illan ehdoton ykkösnimi oli Ketterän Rasmus Hämäläinen, joka iski kiekon kolmasti vieraiden verkkoon.

RoKi − Hermes 0−2 (0−1, 0−0, 0−1)

Rovaniemellä isäntäjoukkue ei onnistunut kertaakaan maalinteossa ja kulutti aikaa aivan liian paljon jäähyaitiossa. RoKi säästyi isommalta tappiolta maalivahtinsa Paavo Hölsän ansiosta, sillä hän torjui peräti 36 kokkolalaisten laukausta. Hermeksen tehomies oli Juuso Ketola, jolle merkittiin syötöt molempiin maaleihin. RoKi yritti lopussa vimmatusti kavennusta ilman maalivahtiakin, mutta myös vieraiden maalilla torjunut Vilho Heikkinen oli mies paikallaan torjuen isäntien kaikki yritykset.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo