Koovee väkevämpi häntäpään taistossa Vantaalla

MESTIS / Raportti
Kooveen maalivahti Tomi Risteli pelasi vakuuttavasti.
Kuva © Jarno Hietanen
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa Kiekko-Vantaan ja Kooveen ottelusta ei jännitystä puuttunut. Häntäpään taistelussa voiton veivät tamperelaiset lukemin 3−1.

Keskiviikon Mestis-kierroksella kohtasivat Vantaalla Koovee ja Kiekko-Vantaa. Häntäpään joukkueiden vauhdikkaan ja tilannerikkaan ottelun voittoon ylsi Koovee lukemin 3−1. Joukkueet aloittivat tunnustellen. Koovee ei saanut kiekkoa pois omalta alueelta, mutta Kiekko-Vantaa ei osannut viimeistellä osumia.

Kumpainenkin joukkue harrasti hitaita hyökkäykseenlähtöjä. Vain harvoin hyökkäys alkoi kiekonriiston tai nopeiden syöttöjen kautta. Avauserä oli vantaalaismerkkinen. Kooveen peli muistutti aika-ajoin kehnolta, ja sen syöttötyöskentely oli lähinnä toivotaan toivotaan -tyyliä.

− Ottelu oli meiltä hyvä. Me olimme hyviä maalin edessä. Siitä syntyikin sitten kaksi osumaa. Vaikka tilanteemme on mikä on, ovat nämä vierasvoitot tärkeitä karsintoja ajatellen, totesi Kooveen päävalmentaja Juha Pajuoja.

Koovee sai muutaman maukkaan maalintekopaikan erän puolivälissä, mutta Kiekko-Vantaan maalivahti Eetu Mäkiniemi torjui yritykset. Näytti kovasti siltä, että tamperelaiset pääsivät paremmin peliin mukaan. Se lisäsi vauhtia ja taklauksia.

Ristelin nollapeli oli lähellä

Toiseen erään lohipaidat lähtivät lähes minuutin ylivoimapelillä. Tehoton syöttely ja kiekon siirtely eivät tuottaneet tulosta. Ajassa 22.02 Kooveen Julius Valtonen iski kaukaa kiekon Mäkiniemen taakse ja tamperelaiset menivät 1−0-johtoon. Maaliin syöttäjiksi löydettiin Ville Järvinen ja Riku Sihvonen.

Erään tuli lisää vauhtia, ja Koovee hallitsi kiekollista peliä. Vantaalaisten puolustus ei ollut yhtä rautaista kuin Kooveen. Kiekko-Vantaa pääsi kuitenkin ajoittain ylivoimahyökkäyksiin, mutta sen vaarallisempaa lohet eivät saaneet aikaan.

− Olimme alussa hyvällä jalalla mukana, mutta meidänkin on saatava miehiä maalille. Meidän pitää panostaa siihen, että niitä laukauksia tulee sinne, virkkoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Reijo Ruotsalainen.

Kiekko-Vantaa yritti vimmatusti kavennusta

Myöhemmin Kiekko-Vantaan Erik Embrich pääsi mukavaan paikkaan, mutta viuhuva rannelaukaus sujahti ohi maalin. Kooveen maalivahti Tomi Risteli pelasi lähes nollapelin. Kiekko-Vantaan kavennusmaali syntyi vasta viimeisellä minuutilla.

Kolmas erä alkoi katkonaisesti, ja ottelun taso sekä vauhti kärsivät huomattavasti. Kiekko-Vantaa haki vimmatusti kavennusta, mutta Kooveen puolustus kesti vantaalaisten vyörytyksen.

Ottelun 2−0:aan ampui Vili-Jesper Koivula ajassa 46.11. Syöttöpisteet saivat Sami Tamminen ja Jesse Ahonen. Viitisen minuuttia tästä Sihvonen lisäsi Kooveen johdon kolmeen maaliin, kun Erno Hopponen syötti mainiosti.

Koovee pelasi fiksusti

Kiekko-Vantaa painosti, mutta Koovee pyrki purkamaan kiekkoja keskialueelle tai pitkäksi, jos tilanne sitä vaati. Keskiviikkona Tikkurilassa nähtiin fiksu Koovee. Se pelasi viisaasti, vaikka joukkueella oli kolmen vierasottelun viime viikko, ja pelaajat olivat uupuneita.

Kiekko-Vantaan ainokaisen ampui kauniisti ylänurkkaan puolustaja Jere Kiviniemi. Pistepörssin kärkimies Miro-Pekka Saarelainen ja Aleksi Halme saivat syöttöpisteet. Näin ottelu päättyi lukemiin 3−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle