Saarelaisen hattutemppu musersi Jokipojat - "Tämä oli kauden paras ottelu"

Miro-Pekka Saarelainen upotti Jokipojat tekemällä hattutempun.
Kiekko-Vantaa kukisti Joensuun Jokipojat jatkoajalla 3-2. Miro-Pekka Saarelainen kaatoi yksin joensuulaiset iskemällä hattutempun.

Kiekko-Vantaa voitti lauantai-iltana Joensuun Jokipojat numeroin 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 1,0). Kotijoukkueen Miro-Pekka Saarelainen tehtaili hattutempun, eikä Jokipojat keksinyt keinoja pysäyttää pistenikkaria.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, mutta ottelun alkua hallitsi hienokseltaan Kiekko-Vantaa. Maalintekotilanteet olivat harvassa, eikä siihen auttanut sekään, että molemmat maalivahdit, Kiekko-Vantaan Waltteri Ignatjew ja Jokipoikien Niilo Halonen pelasivat hyvät ottelut.

Erän paras maalipaikka syntyi Jussi Pelto-Arvon noustessa laidalta ja laukomalla kiekon maalia kohti, mutta Halonen koppasi kiekon haltuunsa. Jokipoikien kentällinen Joonas Larinmaa-Tatu Kokkola-Mika Koivisto sai aikaan vaarallisia tilanteita tuon tuosta. Kentällistä vaivasi maalipaikoissa epäonnistuminen.

− Ottelu oli tasainen ja Kiekko-Vantaa oli tänään parempi. Viimeisistä kolmesta ottelusta olemme saaneet yhdeksästä pisteestä kuusi, mikä on mielestäni ihan hyvin, kommentoi Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis.

Maalihanat auki toisessa erässä

Toiseen erään Jokipojat pääsi pelaamaan lähes minuutin ylivoimalla, mutta joensuulaiset eivät saaneet kiekko verkonperukoille. Sen sijaan Kiekko-Vantaa onnistui ylivoimalla, kun Jokipoikien Elias Elomaa otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Vantaalaisten maalista vastasi illan ensimmäisellä osumallaan Saarelainen.

− Nyt oli pelissä mukana järkeä, vaikka pojat olivat poikia toisessa erässä. Tämä oli kauden paras pelimme, Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä sanoi.

Ottelun luonne muuttui yllättäen päästä päähän -kiekkoiluksi, jossa molemmilla oli laadukkaita maalintekotilaisuuksia. Kumpikin puolusti hyvin, eikä vastustajan maalinedustalla ollut kiva olla. Jokipoikien tasoitus 1-1:een oli hieman onnenkantamoinen, kun kiekko pomppi lohipaitojen jaloista maaliin.

Jokipojat meni kuitenkin 2-1-johtoon, kun Janne Väyrynen viimeisteli Toni Leinosen ja Miro Väänäsen esityöstä.

Kolmas erä Kiekko-Vantaa -merkkinen

Kolmas erä jatkui niin ikään vauhdikkaana. Ajassa 43.45 Saarelainen sai kiekon maalinedustalle, vei kiekon sivuun ja nosti sen hallitun rauhallisesti maalin ylähyllylle. Erä oli vahvasti Kiekko-Vantaa -merkkinen, eikä Jokipojat keksineet keinoja pysäyttää vantaalaisten kova yrittäminen.

Jokipojat olivat sinänsä tehokkaalla pelituulella, sillä varsinaisia vaarallisia tilanteita oli harvakseltaan ja niistä kahdessa se onnistui tekemään maalin.

Jatkoajalla Saarelaisella oli mahdollisuus sinetöidä hattutemppu, mutta maalivahti Halonen oli asiasta eri mieltä ja torjui. Palkinto syntyi pari minuuttia ennen päätössummeria,