Kiekko-Vantaa ja Jokerit tarjosivat täpötäydellä Tikkurilan Areenalla viihdyttävän ottelun

MESTIS / Raportti
Jokerien maalilla oltiin tarkempina kuin Kiekko-Vantaan maalilla.
Kuva © Timo Savela
Jouluviikon ainoassa Mestis-ottelussa tarjottiin täydelle, yli 2 000 katsojaa vetäneelle, Tikkurilan Areenalle laadukasta jääkiekkoviihdettä. Illan avainhahmoja olivat Jokereiden Henri Risikko, Teemu Henritius ja Alexander Forslund sekä Kiekko-Vantaan Olli Maansaari.

Jouluviikon ainoana Mestis-otteluna pelattiin tiistaina pääkaupunkiseudun paikallisderby Kiekko-Vantaa–Jokerit. Otteluun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. Jokerit oli sarjataulukossa neljäntenä vain viisi pistettä vantaalaisia edellä. K-Vantaan sijoitus oli ennen ottelua yhdeksäs.

Edellisistä peleistä lauantaina oli molemmilla joukkueilla riemukkaat muistot. K-Vantaa rökitti kotonaan RoKin peräti 9−4 ja Jokerit pani vielä paremmaksi voittaen Forssassa kauden suurimmalla marginaalilla lukemin 12−2.

Jokerit avasi maalitilinsä pukukoppimaalilla

K-Vantaan ja Jokereiden ottelu Tikkurilassa säilyi maalittomana aivan ensimmäisen erän lopulle saakka. Ajassa 16.16 tuomittiin K-Vantaan Ville Sivoselle pikkukakkonen estämisestä, mutta Jokerit ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa.

Erän lopussa ajassa 17.55 joutui vantaalaisten varakapteeni, tulisieluinen taistelija, puolustaja Nikke Kettukangas niin ikään kahden minuutin istunnolle estämisestä.

Kiekko-Vantaa selvitti alivoiman, mutta neljä sekuntia jäähyn päättymisestä, kun ensimmäistä erää oli jäljellä vain yksi sekunti, taituroi KiVa:n entinen keskushyökkääjä Erkka Seppälä Alexander Forslundin ja Teemu Henritiuksen syötöistä vierasjohdon ja erätaukolukemat 0−1.

Toinen erä oli tasainen

Toisessa erässä neljän ja puolen minuutin kohdalla Jokerien avausmaalin tekijä, taiturimainen pelintekijä, Seppälä istui kaksiminuutisen estämisestä. Ottelun lähestyessä puoliväliään estämiskakkoselle tuomittiin kotijoukkeen Leevi Karjalainen. K-Vantaa selvitti jälleen alivoimansa.

Kun pelikello näytti aikaa vajaat 36 minuuttia nakutti vierasjoukkueen Jerkko Virtala Jokerit jo kahden maalin johtoon. Maalin syöttäjänä kunnostautui jälleen Forslund ja toinen syöttöpiste meni Leevi Lembergille. Siitä kului alle minuutti, kun vantaalaisten kapteeni Olli Maansaari kavensi Jasper Matilaisen ja Matias Lentämäen esitöistä lukemiin 1−2.

Jokerit ratkaisi ottelun itselleen

Kolmannen erän kuudennella peliminuutilla Henritius vei vieraat taas kahden maalin johtoon Hannes Heikkilän ja Olavi Vauhkosen kerätessä syöttöpisteet. Jesse Liuksiala tekaisi jo ratkaisevan tuntuisen alivoimamaalin lukemiin 1−4, kun pelikellossa oli aikaa enää alle yhdeksän minuuttia. Minuuttia aiemmin Jokerien Otto Karvinen joutui istunnolle koukkaamisesta.

Kolme minuuttia ennen pelin loppua Niklas Nordgren nakutti vielä ilman maalivahtia 2−4-kavennuksen Maansaaren ja Okko Kangasniemen syötöistä. Puolen minuutin päästä Jokerien Niclas Tenhovuori tekaisi tyhjiin 2−5 Saku Forsblomin syötöstä.

Vantaalaisten kapteeni Maansaari teki vielä yhden ilman maalivahtia aikaan 59.34. Syöttäjinä olivat illan kahden pisteen miehet Kangasniemi ja Nordgren. Maansaarelle kirjattiin pisteet 2+1 ja Jokereiden Henritiukselle 1+1 sekä Forslundille 0+2. Jokerien maalivahti Henri Risikko kuittasi 32 torjuntaa ja K-Vantaan virkaveli Juuso Helomaa 25.

» Lähetä palautetta toimitukselle