IPK pöllytti Kiekko-Vantaata - "Olimme parempia kaikilla mittareilla"

MESTIS / Raportti
IPK:n Julius Rantaeskola rankaisi entistä joukkuettaan tehopisteillä 1+1.
Kuva © Janne Falck
Kiekko-Vantaan ja IPK:n ottelusta ei jännitystä ja tärkeyttä puuttunut. Perjantaina kotijoukkue oli ylilatautunut, eikä saanut peliään kuosiin, ja pisteet matkasivat Iisalmeen.

Perjantain Mestis-kierroksella Tikkurilassa kohtasivat Kiekko-Vantaa ja Iisalmen Peli-Karhut. Vauhdikkaan ottelun voittoon lasketteli IPK lukemin 5−0 (2−0, 1−0, 2−0). Molemmille joukkueille elintärkeän ottelun hahmoksi nousi IPK:n maalivahti, nollan pitänyt Tuomas Tolonen.

Lohinuttujen päävalmentaja Reijo Ruotsalainen oli asettanut alkukaudesta tuhoa viljelleen ykkösketjun takaisin kokoon. Joona Monto-Miro-Pekka Saarelainen-Joel Sund -koostumus on tehnyt yli sata tehopistettä keskenään.

IPK oli liikkeellä nopealla jalalla. Sen vauhti oli päätähuimaavaa, eikä syöttötyöskentelyssäkään ollut vikaa. Iisalmelaiset loivat lukuisia hyviä maalintekotilanteita, ja avauserä olisi voinut päättyä rumempiinkin lukemiin.

IPK halusi enemmän

Kiekko-Vantaalla poltteli kiekko lavassa, ja hetkittäin syöttöjen laadussa oli parantamisen varaa. Niin oli myös IPK:n Aleksi Hämäläisellä, joka pääsi yrittämään maalia tyhjään rysään. Tällä kertaa kiekko viuhui kuitenkin ohi maalin.

− Lähtökohta oli, että ottelusta tulisi tärkeä molemmille. Olen tyytyväinen joukkueen peliin. Olimme kaikilla mittareilla parempia, totesi IPK:n päävalmentaja Tommi Miettinen.

Avauserästä saattoi päätellä, että iisalmelaiset halusivat enemmän. Halusivat enemmän kiekkoja, enemmän laukauksia, enemmän taklauksia.

Toiseen erään Kiekko-Vantaa lähti joukkuerangaistuksella, kun kentällä kirmasi yhdellä kertaa kuusi pelaajaa. Sitä seuranneessa ylivoimapelissä IPK sai aikaan monia maukkaita paikkoja, mutta senkin pelistä puuttui ajoittain särmä.

Vartiaisen ilmaveivi onnistui

Ajassa 24.51 nähtiin tämän kauden yksi Mestiksen kauneimmista maaleista, kun IPK:n Tuomas Vartiainen onnistui ilmaveiviyrityksessä ja kiekko sujahti maalin kattoon, eikä Kiekko-Vantaan maalivahti Eetu Mäkiniemi mahtanut mitään.

− Valmistauduimme pitkään tähän otteluun ja ylihän se meni. Meillä oli monta puolustajaa poissa, joten se vaikutti myös asiaan, sanoi Ruotsalainen.

IPK jaksoi jauhaa. Kiekko-Vantaan puolustus oli helisemässä, eikä se saanut rakennettua vaarallisia tilanteita ottelussa, jossa tunteet kihosivat pintaan. Etenkin lohipaitojen hermot olivat koetuksella: luukut paukkuivat ja laita sai mailasta.

Kolmannessa erässä kummallakin oli omat paikkansa. Peli aaltoili päädystä toiseen, ja kumpikin joukkue sai omat mahdollisuutensa. Pelistä katosi tarkkuus ja suunnitelmallisuus.

Viime hetket IPK piti kiekkoa hallussaan, eivätkä vantaalaiset saaneet kovinkaan hyviä tilaisuuksia edes kavennusmaaliin. IPK:n Julius Rantaeskola rankaisi entistä joukkuettaan tekemällä tuikitärkeät tehopisteet 1+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle