K-Vantaa löysi tehonsa ja lähetti karavaanin takaisin Kajaaniin

Samuli Tervo seisoi vantaalaisten voiton takuumiehenä 36 torjunnallaan.
K-Vantaan ja Hokin toinenkin pudotuspelikohtaaminen oli tiukka ja kova taistelu. Hokki matkasi Vantaalle sarjan katkaisu ja puolivälieräpaikka mielessään, mutta lohipaitainen kotijoukkue oli toista mieltä.

Selkä seinää vasten pelannut Kiekko-Vantaa tuli otteluun vahvasti ja rakenteli heti aluksi tukun huippupaikkoja. Etenkin Kristjan Komben kakkosvitja pääsi toistuvasti hätyyttelemään edellisottelussa nollat pitäneen Patrik Koiviston vartiomaa maalia. Ansaitun johto-osuman, ja samalla vantaalaisten pudotuspelien ensimmäisen maalin viimeisteli erän puolivälissä Jesse Pietikäinen.

Maalin jälkeen paine pysyi tukevasti Hokin puolustusalueella. Kajaanilaiset saivat oman tilaisuutensa ylivoimalla, mutta vedot kilpistyivät Samuli Tervoon ja vantaalaispuolustukseen. Pian erikoistilanteen päätyttyä Christoffer Seppelin kuitenkin viimeisteli tyylikkäästi Hokin maalitilin auki.

Tasoitusmaali piristi hieman Hokin peliä, mutta K-Vantaa hallitsi hermonsa ja ottelutapahtumia erän loppuun asti.

– Hieno playoff-matsi, tunnetta ja yleisöä, mikäs tuossa. Harmittavasti ei oltu ihan ytimessä sillä lailla kuin oltiin tuolla kotikaukalossa, harmitteli Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen.

Toinen erä alkoi molemmilta pirteästi, tosin kiekot pomppivat ja organisoitu hyökkäyspelaaminen jäi piippuun. Hieman yllättäen ottelun seuraavan täysosuman järjesti kesken Hokin vahvan vaiheen vantaalaisten nelosketju. Olli Maansaari uurasti vahvan vaihdon, järjesti paikan, ja Atte Mäkinen laukoi lohipaidat edelle. Tilannetta edelsi Hokki-puolustajan ja Nikke Kettukankaan yhteentörmäys keskialueella, mikä omalta osaltaan avasi Hokin paketin.

Sarja jatkui lämpöisenä

Ottelu jatkui vauhdikkaana, joskin tehottomana. Erityisesti Hokilla oli mahdollisuutensa, mutta pelistä puuttui kekseliäisyyttä ja laukaukset jäivät vantaalaispuolustajien suojuksiin.

Erän lopulla ottelua leimannut kova peli kulminoitui tilanteeseen, jossa tietyllä tapaa Hokin pelin sieluksi noussut Seppelin tyrkkäsi Aapo Aholaa poikittaisella takaa päin sillä seurauksella, että tämä iskeytyi ikävästi päin laitaan.

Seppelin selvisi tilanteesta kahden minuutin jäähyllä. Lopulta ylivoima päättyi vantaalaisten kannalta nolosti, kun Joonas Savolainen ja Oskari Siiki karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Savolainen teki oman ratkaisunsa ja laukoi tarkasti Hokin alivoimalla tasoihin.

Tasalukemista käynnistynyt päätöserä alkoi Hokin ylivoimalla, josta ei kuitenkaan jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Vantaalaiset sen sijaan kuittasivat välittömästi alivoiman jälkeen kolmannen kerran johtoon. Tällä kertaa asialla oli helpohkosti Hokki-puolustajien välistä maalille nousemaan päässyt Erik Embrich.

– Kovaa vääntöä, helvetin kova kotijoukkue, kun katsoo materiaaliakin, me nyt yritettiin rimpuilla mukana. Meni suunnitelmien mukaan kaksi ensimmäistä erää, sitten harmittava nukahdus ja kaveri pääsi johtoon. Sitten oltiin pelin päällä, kaveri purki ja puolusti johtoa, kertasi Räsänen.

Maalin jälkeen Hokki haki intensiivisesti tasoitusta, mutta laukaukset tulivat melko kaukaa, eikä Tervon pudottamiin irtokiekkoihin löytynyt menijöitä riittävän nopeasti. Myös vantaalaisilla oli erän puolivälin jälkeen oma vahva vaiheensa, jonka aikana Embrich oli lähellä iskeä jo ratkaisevantuntuisen 4–2-maalin, mutta Koivisto kesti.

– Pelattiin hyvää lätkää ja oltiin hallitseva osapuoli. Kolmannessa erässä alkoi hiipiä sellainen pakkovoiton tunnelma, mutta puolustettiin pirun hyvin, kommentoi K-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen omiensa esitystä.

Hokki pelasi erinomaisen ylivoiman, josta jäi uupumaan ainoastaan maali. Ylivoiman jälkeen kajaanilaiset virittelivät viimeistä rynnistystään, kun K-Vantaa iski. Ernest Osenieks pääsi kuin varkain purjehtimaan koko kentän läpi ja sivalsi isännät kahden maalin karkumatkalle.

Hokki haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta lisäosumia ei enää nähty. Näin ollen sarja tasoittui lukemiin 1–1. Ratkaiseva kolmas kohtaaminen pelataan heti huomenna reilun 530 kilometrin päässä Kajaanissa.

– Eiköhän me nyt nautita tämä ilta tästä ja sitten mietitään huomista. Me on kerran se reissu tehty, joten tiedetään mitä odottaa, ei ollut viimeksikään bussijalkoja. Huomenna kun kiekko tippuu 18:30, niin se on yhdestä poikki, tulos tai ulos, Niskanen kiteytti.

– Tämä on pudotuspelikiekkoa ja huomenna on uusi mahdollisuus ottaa se tarvittava kiinnitys. Uskon, että saadaan hyvä kotiyleisön tuki sinne ja sitä kautta intohimo takaisin. Tänään oltiin vähän sukkasilleen ja varpaillaan, huomenna pitää olla kovempi, päätti Räsänen.