Hermes palasi voittokantaan - Vilho Heikkiselle uran ensimmäinen nollapeli

MESTIS / Raportti
Vilho Heikkinen torjui tänään uransa ensimmäisen nollapelin Mestiksessä.
Keskiviikkona ainoassa Mestis-kamppailussa Hermes nollasi K-Vantaan, voiton takuumiehenä oli 21-vuotias maalivahti Vilho Heikkinen, joka torjui 28 kertaa ja piti maalinsa puhtaana.

Illan kamppailu oli kummaltakin joukkueelta vaisuhko, eikä illasta kehkeytynyt sen suureempaa urheilujuhlaa. Kummankin joukkueen otteista näki vaikeahko alkukausi ja voittamisen pelko.

Avauserässä tahtipuikkoa heilutti kotijoukkue, joka myllyttikin tasaisella tahdilla kiekkoja kohti Hermes-maalilla torjunutta Vilho Heikkistä. Vaarallisin paikka siunaantui alivoimalla K-Vantaan hyökkääjä Joonas Niemelälle, joka karkasi Hermes-puolustukselta karkuun ja kilautti laukauksena maalirautoihin.

Erikoistilannepelaaminen hakusessa kummallakin

Ottelun toinen erä oli kummaltakin joukkueelta selkeästi vauhdikkain ja tapahtumia alkoi sataa niin kumpaakin päätyyn.

Avausmaali nähtiin ottelun 26 minuutilla, kun Jerry Sammaliston rannelaukaus upposi helpohkosti B-pisteen kaarelta ohi K-Vantaan maalilla torjuneen Waltteri Ignatjewin.

Tämän jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle ja tämä pakotti kokkolalaiset kuluttamaan jäähypenkkiä, kun Jesper Ahlgren sekä avausmaalintekijä Sammalisto saivat kumpikin kahden minuutin rangaistukset.

Vantaalaisten ylivoimassa ei ollut tänään nähtävissä minkäänlaista peloitetta ja Heikkinen Hermes-maalilla hoiti ne mitä hoidettavissa oli.

Muuri nimeltä Vilho Heikkinen

Kolmannessa erässä vantaalaiset painoivat kaasun pohjaan ja takaa-ajoa haettiin vimmatusti läpi kolmannen erän. Kotijoukkue nosti selkeästi pelin painopistettä hyökkäyssuuntaan ja se avasikin vierasjoukkue Hermekselle lukuisia vastahyökkäyksiä, joista syntyi myös ottelun 3-0-maali, kun Niko Ervasti pääsi siivoomaan Julius Reinin laukoman irtokiekon sisään.

− Kyllä siinä pari torjuntaa joutui itse ottamaan, eikä pelkästään seisomiseksi mennyt. Hyvältä tuntuu, kun vastuuta saanut lisää ja se tuo tämänkaltaisia onnistumisia. Joukkue alkanut pikku hiljaa löytämään sitä tunnelmaa ja penkilläkin on iloisia ilmeitä. Kommentoi sankarivahti Heikkinen Ruudun-haastattelussa.

Ottelussa nähtiin kuin nähtiinkin myös erikoistilannemaali, kun Miika Tiihonen sai laukoa kiekon ohi 34 kertaa ottelussa torjuneen Ignatjewin.

− Meiltä erittäin hyvää vieraspelaamista, tasapainoinen esitys. Hyvää puolustuspelaamista tänään ja Vilholta todella hyvä ottelu. Pystyttiin tänään painamaan neljällä kentällä, todella hyvä energiataso kaikilla jätkillä. Kommentoi Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen.

Vantaan leirissä tunnelmat oli apeat ja päävalmentaja Jesse Welling myönsi itseluottamuksen olevan joukkueella kateissa.

− Tuskanen on joukkue tällä hetkellä. Oma maalinteko on vaikeaa tällä hetkellä ja siihen lisätään vielä virhemäärät niin itseluottamuksen kanssa on ongelmia.

Joukkueiden matka Mestiksessä jatkuu sekä perjantaina, että lauantaina. K-Vantaa matkaa perjantaina Joensuun Jokipoikien vieraaksi ja Hermes isännöi lauantaina TUTOa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo