Jokipojat ja RoKi pöllyttelivät maaliverkkoja sunnuntain kohtaamisessa

Saku Kivinen iski koko Mestiksen ensimmäisen kypärätempun tällä kaudella ja johdatti jokipojat 8-6 kotivoittoon.
Kuva © Juuso-Valtteri Kivimäki
Sunnuntain ainokaisessa Mestis-kohtaamisessa tarjoiltiin katsojille nähtävää koko rahalla. Ainakin, jos katsojat halusivat maaleilla herkutella. Melkoisen maalivahtien ja valmentajien painajaisen vei lopulta nimiinsä kotijoukkue Jokipojat, joka vei maalintekokilpailun lopulta luvuin 8−6 (3−2, 1−4, 4−0).

Lähtökohdat illan peliin olivat molemmilla joukkueilla samansuuntaiset. Molemmat joukkueet ovat kompuroineet tuloksellisesti alkukaudella ja otteet ovat ailahdelleet.

Jokipojat olivat ennen illan ottelua kahden ottelun tappioputkessa, ja RoKi oli voittanut edellisen kerran 13. lokakuuta, kun se kaatoi jatkoajan jälkeen Kooveen vieraissa.

Jokipoikien valmentaja Joni Petrell tuskailikin, että vastustaja sai maalinsa nyt aivan liian halvalla.

− Kyllähän me nyt päästetään aivan liikaa maaleja liian helpolla ja tehdään itselle melkoinen vuori sieltä nousta. Eilenkin toisessa erässä, kun päästettiin maali, niin heti selkäranka naksahti ja oltiin hetkessä 1−4 tappiolla, Petrell kuvasi joukkueen tilaa.

Melkoinen vuoristorata oli kotijoukkueen alku myös sunnuntaina. Vaikka kotijoukkue johti ensimmäisen erän jälkeen 3−2, ei kotiyleisö voinut olla omiinsa täysin tyytyväisiä, sillä varsin helposti RoKi pääsi iskemään omat maalinsa.

Tapahtumia kuvaa, että Dominik Salama Jokipoikien maalilla kirjautti vain kaksi torjuntaa ja päästi selkänsä taakse kaksi osumaa ensimmäisessä erässä. Kun RoKi onnistui vielä erän alussa kahdella ensimmäisellä laukauksellaan siirtymään jo 3−4 johtoon, luisteli maalille Kasperi Kotkaniemi, joka toisessa erässä torjui neljä laukausta ja päästi taaksensa kaksi kiekkoa.
Toisella maalilla Paavo Hölsä joutui huomattavasti kovemmalle, sillä kahteen erään mies oli saanut jo torjua liki 30 laukausta.

Hylätty maali ja alivoimaosuma katkaisivat RoKin selkärangan

Lauantaisen tapaan toisen erän romahdus oli sunnuntainakin koitua Jokipoikien kohtaloksi. 1−4 toisen erän hävinnyt Jokipojat ryhdistäytyi kuitenkin päätöserään ja Mestiksen kauden ensimmäisestä kypärätempusta vastanneen Saku Kivisen ylivoimamaalilla ja Wiljami Kupiaisen osumalla kotijoukkue kapusi jo 6−6-tasoihin.

Hieman myöhemmin RoKi ennätti jo juhlia ylivoimalla tekemäänsä johto-osumaa, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin oikeutetusti korkealla mailalla tehtynä.

Lisää kuraa RoKin vankkureihin roiskui vielä samaisen ylivoiman aikana, kun laiskasti omissa pelannut RoKi menetti kiekon maalin kulmalla Jaakko Kuusistolle, joka tarjoili Kiviselle tyhjälle takatolpalle. Tästä mies ei erehtynyt, ja kypärätemppu ja voittomaali saivat sinettinsä alivoimalla.
RoKi haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Lassi Raitasen tyhjiin lyömä maali lopetti lappilaisten pyristelyt puoli minuuttia ennen loppua.

− Olihan se erikoinen peli. Kyllä meidän pitää kurinalaisemmin pelata, ja maalineduspelaamisessa on isoja puutteita. Se lähtee harjoittelusta ja ilman muuta siellä kovempaa, se siirtyy sitten peleihin, RoKin käskijä Santeri Immonen harmitteli.