Jere-Matias Alasen hattutemppu siivitti IPK:n voittoon TUTOsta tulikuumassa kamppailussa

MESTIS / Raportti
Nico Friman pääsi seuraamaan peliä kuuden minuutin edestä jäähyaitosta.
Kuva © Timo Savela
854-päinen yleisö Iisalmessa pääsi todistamaan Jere-Matias Alasen hattutemppua ja kotijoukkueen voittoputken venymistä jo neljään otteluun. Ottelua väritti myös lukuisat jäähyt, mutta ottelussa nähtiin silti vain kaksi ylivoimamaalia.

Ottelu kesti myös tänään 60 minuuttia, sekä ottelussa nähtiin myös 60 jäähyminuuttia. IPK:n ja TUTOn perjantai-illan mittelö kipinöi jo alkuhetkistä lähtien, eikä liekit sammuneet koko ottelun aikana. 

Pirteästi viime pelit pelannut IPK pääsi maistamaan heti ottelun alkuhetkillä karvasta kalkkia, kun vain kolmen minuutin pelin jälkeen Mikke Levon rannelaukaus kimpoaa Elmeri Metsävainion torjunnasta Miro Mäkiselle maalinedustalle, josta miehen on helppo lusikoida kiekko sisään. 

Koko ottelussa nähtiin yhteensä 60 jäähyminuuttia, alkusoinnut tälle antoi TUTO kahdella jäähyllä, kuitenkaan kummallakaan kerralla isännät eivät vielä rokottaneet. Erän lopulla vieralijoiden Matt Nickersonin löysä pelaaminen omissa kostautuu, kun Aatu Hämäläinen ryöstää pelivälineen itselleen ja syöttää sen Jere-Matias Alaselle, joka iskee maalin suoraansyötöstä.

Isäntien ensimmäisen erän hallinta kantoi hedelmää myös seuraavaan erään, kun useiden paikkojen jälkeen Jere-Matias Alanen siirtää Peli-Karhut ensimmäisen kerran johtoon pelissä ohjaamalla Damir Galinin laukauksen viivasta.

Toinen erä antoi viitteitä 18 jäähyminuutilla, mihin myös ottelun kolmas erä tulisi menemään. Epäilystä tuki myös ottelun tuomaristo, joka herätti tunteita niin joukkueissa kuin yleisössäkin.

- Värikäs peli, jossa oli paljon tapahtumia ja tunnetta. Pelissä oli hyviä hetkiä, mutta myös heikompia. Peliin lähtöön en ollut tyytyväinen, mutta paransimme peliä ja ansaitsimme mielestäni voiton, kertoo Tommi Miettinen IPK:n verkkosivuilla

Turkulaisten maalivahti Samu Lonkila aiheutti paljon ongelmia IPK:lle huikeilla torjunnoillaan, IPK onnistui kuitenkin ohittamaan Lonkilan vielä kerran. Janne Katosalmen laukaus kimposi epäonnisesti maalinedessä seisoneen Matt Nickersonin polvisuojista Juuso Könöselle maalin kulmalle, josta kuopiolaislähtöisen pelaajan on helppo siirtää kiekko maaliin. 

TUTO sai vielä etsikkoaikansa kolmannessa erässä, sitä kuitenkaan hyödyntämättä, kun IPK ottaa kolme perättäistä jäähyä. Ensimmäisellä ylivoimalla TUTOn Lassi Kokkala kiepauttaa vanhanaikaisen sisään, mutta kahdella seuraavalla ylivoimalla turkulaiset eivät enää maalia onnistu taikomaan. 

Jere-Matias Alanen onnistui kruunamaan upean iltansa hattutemppuun jäähyjentäyteisessä kolmannessa erässä. Parhaimmillaan jäähyaitioissa nähtiin yhteensä kahdeksan miestä, joista viisi oli TUTOn puolella.

- Maalilla Elmeri Metsävainio onnistui tänään todella hyvin. Lisäksi Jere-Matias Alanen oli taas todella hyvä, niin kuin koko ajan minun aikana. Nyt palautellaan hyvin, katsotaan rivit kasaan ja ladataan taas huomiseen, kehuu Miettinen pelaajakaksikkoa IPK:n verkkosivuilla

TUTOn pohjoisen kiertue jatkuu huomenna Rovaniemellä, kun taas neljän ottelun voittoputkessa viilettävä IPK matkaa Imatralle yrittämään jatkamaan voittoputkeaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle