Mestis-kierros: Hokki murskattiin Kokkolassa, SaPKo vei pisteet Iisalmesta ja lisäksi kolme tasaista vääntöä

SaPKon Matias Lainio saalisti lauantain kierroksella tehot 1+3.
Kuva © Jarno Hietanen
Hermes antoi isännän kädestä kauden hienosti aloittaneelle Hokille ja SaPKo oli tyly vieras IPK:lle. TUTO Hockey vei kaksi pistettä Joensuusta, hallitseva mestari täyden potin tiukassa väännössä Vantaalta ja Peliitat löi RoKin voittolaukauskisassa.

Hermes – Hokki 10-1

Kokkolassa tehtailtiin kahteen erään neljä erikoistilannemaalia. Oskari Uomala ja Miika Tiihonen vievät ylivoimamaaleillaan Hermeksen johtoon. Riku Sihvonen kaunistelee ensimmäisen erän lukemiksi 3-0. Toisessa erässä nähtiin kaksi alivoimamaalia: Sampo Paulaharju illan ensimmäisellään neljään nollaan ja Christoffer Seppelin Hokin ainokaisella 4-1.

Kolmannessa erässä Hermes jyrää vielä kuusi maalia Paulaharjun taiteillessa ottelussa hattutempun ja Juuso Ketolan saalistaessa pisteet 1+3. Pirteästi kauden aloittanut Kajaanin Hokki kärsii ruman selkäsaunan. Lopputulos on 10-1 (3-0, 1-1, 6-0).

IPK – SaPKo 2-6

Iisalmessa ladotaan ensimmäiseen 10 minuuttiin kolme maalia Mikko Juusolan avatessa maalihanat IPK:lle ja Matias Mutikaisen viedessä kahdella maalillaan Savonlinnan johtoon.

Toinen erä on SaPKon Matias Lainion: syötöt 1-3 (YV) ja 1-4 maaleihin sekä rangaistuslaukauksesta yhteen viiteen. Siitä alle minuutti ja Lainio syöttää Juuso Forsströmin 1-6 osuman. Niki Koskinen kaventaa vielä 3 sekuntia SaPKon jäähyn päättymisen jälkeen loppunumeroiksi 2-6 (1-2, 1-4, 0-0).

Jokipojat – TUTO Hockey 2-3 JA

Joensuussa Kasperi Kotkaniemen 34 torjuntaa eivät riittäneet kuin yhteen pisteeseen. Kohuhyökkääjä Jonne Virtasen syötöstä Aaro Löyttymäki vie turkulaiset vierasjohtoon.

Toisessa erässä Jokipoikien Esa Lehikoinen maalaa kahdesti, mutta kolmannessa Juho Mäkelä tasoittaa jälleen Virtasen esityöstä.

Jatkoajalla kultakypärä Lassi Vanhatalo heittää lättysyötön ja Erik Embrich kiittää ja kuittaa kaksi pistettä Turkuun lukemin 2-3 JA (0-1, 2-0, 0-1, 0-1).

Kiekko-Vantaa – Ketterä 4-5

Viime kauden runkosarjan kymmenennen Kiekko-Vantaan ja hallitsevan mestarin Ketterän kohtaaminen muodostui tiukaksi väännöksi.

Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen illan hahmo Ketterän Sebastian Sjöholm oli jo viimeistellyt kaksi osumaa.

Toisessa erässä nähtiin neljä ylivoimamaalia. Vantaan Harri Kainulainen täräytti B-pisteen kaarelta yläkulmaan, Imatran Henry Karjalainen tarjoili maalin takaa Rasmus Hämäläiselle, joka napautti suoraan syötöstä 1-3. Hyvin pelannut Ville-Valtteri Mustonen osui maalinedushässäkästä K-Vantaalle ja Aku Kestilä vei jälleen Ketterän kahden maalin johtoon.

3. erässä juonikas sentteri Kainulainen kavensi ja puolustaja Roope Reini tasoitti siniviivalaukauksellaan, mutta ajassa 57.43 Sjöholm saa hienon syötön päädystä Mikko Haaparannalta ja viimeistelee kypärätemppunsa ottelun päätöslukemiksi 4-5 (0-2, 2-2, 2-1).

RoKi – Peliitat 3-4 VL

Rovaniemen ilta venyi pisimmälle.

Joonas Uimosen rannelaukaus viivasta avaa pelin Peliitoille. Erän loppupuolella Turkka Pumpanen laittaa etukulmasta 1-1 numeroiksi.

Toisessa erässä Heinolan Samuel Salonen riistää kiekon ja syöttää illan onnistujan Aleks Haatasen maalintekoon. Rovaniemen Eetu-Santeri Koivunen tasoittaa lukemiksi 2-2.

Molemmat osuvat vielä kerran kolmannessa eikä jatkoerä tuo tulosta.
Voittomaalikisa venyi aina 6. pariin. Aleks Haatanen aloitti voittolaukausmaalien teon ja sai myös päättää heinolalaisille sen. Taululla oli lukemat 3-4 VL (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1).

RoKin Paavo Hölsä kirjautti peräti 40 ja Peliittojen Sami Suni 30 torjuntaa.