IPK käveli RoKin yli avausmaalien illassa

Lauri Heinonen iski kauden ensimmäisen maalinsa, jota hän tuuletti punnertaen.
Kuva © Janne Falck
IPK:n ja RoKin kamppailussa voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun kotijoukkue käveli lappilaisten yli 5-1 luvuin. Rovaniemeläiset sai koko pelissä 10 laukausta, kun isännät tulittivat 47 kertaa Rasmus Reijolaa päin.

Aluksi näytti, ettei pohjoisen joukkueiden viimeisestä kamppailusta tule suurta spektaakkelia, eikä siitä tullutkaan. Mutta kolmannessa erässä nähtiin peliä, jossa hyökkäävä joukkue yritti ulkojäillä käyttämiä kikkoja ja puolustava joukkue koitti taklata mahdollisimman kovasti vastustajaa.

Pelin puhuttavin tapaus nähtiin toisen erän lopussa, kun RoKin kultakypärä Gabin Ville ajaa rumalla polvitaklauksella IPK:n Mark Petrovia. Tilanteesta tuomittiin lopulta kahden minuutin jäähy, jota kotiyleisö ei suodattanut helpolla. Pelin toinen puhuttava tapahtuma nähtiin päätöserässä, kun Lauri Heinonen iskee kauden avausmaalinsa ja tuulettaa sitä villisti punnertaen.

- Ylivoima oli koko viime viikon heikkoa, niin painotettiin, että pitäisi laukauksia enemmän saada. Sitten lähdin laukomaan ja meni maaliin, totesi Aatu Hämäläinen 20.2 pelatun Ketterä-pelin jälkeen

Maalinteon aloitti Aatu Hämäläinen suoraan syötöstä -laukauksella, maali oli Ketterä-pelin jälkeisen lausunnon jälkeen kolmas ylivoimamaali vanhemmalle Hämäläiselle. Ensimmäisen erän melko purjeessa ollut RoKi sai kuitenkin tasoitusmaalin, kun Kyle Just pääsi haastamaan Tuomas Tolosta maalinedessä, ja iski ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Toinen erä oli vielä enemmän IPK:n erä, kun karhupaidat voittivat laukaukset peräti 15-2, mutta vain Samu Pyykkönen onnistui tekemään yhden maalin, kun maalivahti Rasmus Reijola sekoili maalillaan.

Kuumassa päätöserässä RoKille ei tarjottu saumaa päästä peliin mukaan, eivätkä rovaniemeläiset saaneetkaan kuin yhden laukauksen maalia kohti. Mikko Juusola aloitti maalinteon harhauttamalla RoKi-vahdin, ja maalintekoa jatkoi Lauri Heinonen iskien kauden ensimmäisen maalinsa. Lukemat 5-1 kruunasi Jere-Matias Alanen Aatu Hämäläisen syötöstä maalinedestä.