Vahvat kaksi ensimmäistä erää ei riittänyt - IPK jäi taas pisteittä

Illan tehomiehenä toimi Matias Haaranen maalilla ja kolmella syöttöpisteellä
Kuva © Jarno Hietanen
Iisalmen Peli-Karhuille on kertynyt jo peikko. Peikko voittamisesta. IPK:lla on takana seitsemän ottelua, pisteitä on kertynyt yksi. Perjantai-illassa kohdattu LeKi ei tuottanut toivottua tulosta vieläkään.

IPK lähti jälleen hyvällä peli-ilmeellä ensimmäiseen erään, kuten RoKi-pelissäkin. LeKi pisti kampoihin pirteällä hyökkäyspelillä, etenkin pitkät ja nopeat avaukset olivat myrkkyä IPK:lle. LeKille siunaantui yksi läpiajokin erässä, josta ei kuitenkaan maalia tullut.

Kotijoukkueen vapauttaa ensimmäisen maalinsa karhupaidassa tehnyt Tuomas Vartiainen. Vartiainen pääsee luistelemaan maalivahdin ohitse sivusuunnassa ja nostaa kiekon rystyllä yläkulmaan.

- Kaksi ensimmäistä erää pelattiin vähän turhan optimistista hyökkäyspeliä, nähtiin pelkkiä mahdollisuuksia, eikä uhkia. Se poiki jatkuvia ylivoimahyökkäyksiä, ja oltiin perässä kaksi ensimmäistä erää selkeästi, vaikka toisessa erässä tulimme kahden maalin takaa rinnalle. Kolmanteen erään saimme tämän asian kuntoon, saimme pelikurin takaisin. Meillä alkoi se hyvä hyökkäyspeli poikimaan, samalla kun puolustettiin hyvin, avaa LeKin valmentaja Juha Selin illan tapahtumia

Toisessa erässä kotiyleisöä huudattaa Mikko Juusola rannelaukauksellaan. IPK:n Aleksi Hämäläinen ottaa pian maalin jälkeen typerän jäähyn poikittaisesta, ja juuri jäähyn loputtua LeKin Kristian Tanus saa kuparisen rikki.

Saukkopaitojen ei tarvitse kauaa odottaa seuraavaa maalia, kun Matias Haaranen maalaa tilanteen 2-2.

Toisessa pelissä perättäin IPK oli menettänyt johtoasemansa ja LeKi alkoi ottamaan pelin yleistä hallintaa itselleen. Seuraavan maalin ottelussa kuitenkin teki Riku Korhonen ohjaamalla upeasti maalin edestä kiekon ohi LeKi-vahti Kimmo Rautiaisen

Kolmannessa erässä LeKi lisää vaihteita ja onnistuu upottamaan kiekon ohi Aleksi Aution kolme kertaa. Kolmannen erän maaleista Riku Väkiparta, Erkka Seppälä ja Kristian Tanus.

- Jengi pelasi hienosti, vaikka tänään päävalmentaja ei matkassa ollutkaan. Päävalmentajan hengessä mentiin ja joukkue pelasi päävalmentajalle täysin. Olen ylpeä tosta jengistä, tosta henkisesti kantista, mikä tuolta löytyy, avaa Juha Selin