IPK jyräsi Kooveen yli Mestiksen jumbokamppailussa

IPK:n kapteeni Otto Huttunen oli kotijoukkueen peliaikakuningas keräten plakkariin myös syöttöpisteen.
Kuva © Antti Varonen
IPK:n viikon ensimmäisessä pelissä vastaan luisteli Koovee ensimmäistä kertaa koko kaudella kotikaukalossa. Jumbotaistelu lähtöasetelmana ei mairitellut kumpaakaan joukkuetta, mutta IPK oli kuitenkin nälkäisempi pitäen pisteet Iisalmessa.

TUTOlta pisteet keskiviikkona napannut Koovee saapui perjantain otteluun Iisalmen Peli-Karhujen vieraaksi. Ryöstöretki ei ollut yhtä onnistunut kuin Turussa, koska jumbokamppailun täysi pistepotti jäi Iisalmeen.

Ensimmäisen erän ensimmäinen erikoistilanne tuli, kun sentteriksi palannut Saku Kinnunen koukkasi itselleen kahden minuutin jäähyn. Ylivoimalla Koovee joutui kuitenkin ensiksi kokemaan kauhunhetkiä, kun isäntien Jere-Matias Alanen kaadettiin läpiajosta ja hän pääsi yrittämään rangaistuslaukausta, siinä kuitenkin epäonnistuen.

Klassinen sanonta "Kun et itse tee, niin kaveri tekee" päti jälleen, kun Kooveen Miro Nalli pääsi ohjaamaan lukemat 1-0 maalinedestä hienon kuvion päätteeksi.

Ensimmäinen erä oli IPK:n hallintaa, vaikka seuraavaankin maalintekijän joukkueen kohdalla lukee Koovee. Vili-Jesper Koivula pääsee ryntäämään laidasta IPK:n alueelle asti ja upottaa tarkalla kudilla kiekon ohi Dennis Saikkosen.

IPK pääsee kuittaamaan 2-0 johdon nopeasti, kun Taneli Siikaluoma pääsee lyömään irtokiekon tyhjään maaliin. Erän loppupuolella viime viikon Mestis-pelaajaksi valittu Julius Rantaeskola jatkaa virettään tehden kaksi maalia alle minuuttiin.

- Jollain tapaa me oltiin tänään ihan nukuksissa, saatiin oikeastaan ihan puolituurilla 2-0 johto, se ei ollut kauhean ansaittu, mutta me oltiin terävinä niissä maalipaikoissa mitä tuli. Sen jälkeen tämä peli valui käsistä aivan täysin, ja IPK oli kyllä paljon halukkaampi ja teki ihan selkeästi enemmän töitä, kommentoi Koovee-luotsi Juha Pajuoja

IPK ei hellittänyt toisessa erässä, vaan painoi kaasua vieläkin lujempaa. Palkkio tuli erän puolivälissä, kun myös hurjassa vireessä valmentajan vaihdon jälkeen ollut Tuomas Vartiainen suti irtokiekon maalinedestä sisään. Vain kaksi minuuttia 4-2 maalin jälkeen Juuso Könösen rannelaukaus IPK:n hienon kuvion jälkeen ohittaa Koovee-vahti Ristelin.

- Meillä on vähän ongelmia tämän pienen kaukalon kanssa, se tuottaa meille suuria vaikeuksia. Me ei oikein älytä, miten siellä pitää pelata. Menetellään kiekkoja ihan liikaa omissa, pohtii Pajuoja häviön syytä

Toisessa erässä ainoastaan kotiyleisöä puhuttavaksi asiaksi ei jäänyt kotijoukkueen maalin hylkääminen. Hurjassa vireessä ollut Vili-Jesper Koivula jäi IPK:n Damir Galinin jyrän alle, jossa Koivula loukkaantui ja jätti pelin kesken.

- Hän on ollut ihan liekeissä viime aikoina. Kun tuosta putoaa pois, niin tottakai se on vaikeaa nopeasti kasata paikkoa sellaiselle kaverille. Mutta katsotaan mikä on tilanne huomenna ja mietitään sitten uudelleen, avaa Pajuoja Koivulan tilannetta.

Kolmannessa erässä vieraat pääsivät pelin sisään paremmin, mutta tolppaa lähemmäksi tamperelaisjoukkue ei päässyt. Karhupaitojen Aleksi Hämäläinen viimeisteli pelin lopputulokseksi 6-2 tyhjään maaliin.

- Tuli mieleen, että tämä joukkue ei ole hirveästi johtoasemassa pelannut, niin se alkoi paistaa siitä. Isossa kuvassa tosi tyytyväinen esitykseen, miettii Tommi Miettinen

Jumbokamppailun lopputulemana joukkueiden sijat vaihtuivat ainoastaan, Koovee joutui takaisin tutulle jumbosijalle ja IPK palasi myös tutulle sijalle yhdenneksitoista. Koovee jatkaa pelejä huomenna Rovaniemellä ja IPK Heinolassa.

- Haaste on huomenna taas uusi ja vähän erityyppinen peli, mennään isoon kaukaloon, tietyt lainalaisuudet korostuvat siellä entisestään, arvioi Miettinen huomista peliä