IPK ei osaa hävitä Ketterälle - voitto vaati myös veronsa, jo neljäs IPK-hyökkääjä loukkaantui

Aatu Hämäläinen ei liian usein lauo, mutta kun hän laukoo, menee se usein myös maaliin.
Kertoimista huolimatta ennasuosikin viittaa tänään kantoi IPK, syy on yksinkertainen, Ketterä ei ole voittanut tällä kaudella kertaakaan IPK:ta. Tasainen peli tarjosi 1141-päisellä yleisölle erinomaista keskiviikkoillan viihdettä.

Ketterä saattoi kokea muutamankin déjà vu -tunteen vieraillessaan Iisalmessa. Imatralaiset kokivat jo neljännen häviön IPK:lle tällä kaudella, sekä jäähyjä tuli ketterämäiseen tapaan todella paljon.

IPK sai huonoja uutisia heti ottelun avauspuoliskolla, kun luottohyökkääjä Jevgeni Fofanov loukkaantui pelattuaan vain 45 sekuntia. Fofanovin lisäksi loukkaantuneita IPK-hyökkääjiä ovat Aleksi Hämäläinen, Juuso Nevalainen ja Mikko Juusola

Ketterä koki ensimmäisen takaiskun alivoimalla, mutta tasoihin imatralaiset tulivat tasakentällisin. Tilanne kuvastaa peliä loistavasti ylipäätänsä, Ketterä hallitsi peliä tasakentällisin, mutta liika jäähyili kostautui jälleen.

- Minun mielestä me oltiin tänään tasakentällisin hyviä, mutta istuttiin vähän liikaa jäähypenkillä. Kolmannen erän maalit olivat vähän ärsyttäviä paikkoja, mutta tämä on tämmöistä, toteaa Ketterän pääkäskijä Maso Lehtonen

- Vähän oli kiekkohuolellisuudessa alussa tekemistä, mutta kokoajan parannettiin ja päästiin peliin paremmin sisään. Kolmannessa erässä pelattiin edelleen hyvää jääkiekkopeliä, mutta IPK teki suunilleen kaikista paikoistaan maalit ja me ei saatu mistään sisään. Tämä on maalintekopeli, ja kumpi teki tänään enemmän maaleja voitti ansaitusti, jatkaa Lehtonen

Kolmanteen erään joukkueet marssivat Ketterän 1-2 johdossa, kun Janne Kettunen onnistui siirtämään pelivälineen maaliin toisessa erässä. Kolmatta erää tarvitsi pelata vain 48 sekuntia, kun Aatu Hämäläisen kova rannelaukaus ohitti Karolus Kaarlehdon

- Ei voi vähätellä tuota Hämäläisen Aatun kolmannen erän tasoitusmaalia, se antoi valtavasti energiaa meille. Sen jälkeen pelattiin kyllä tyylikäs erä, ylistää IPK:n päävalmentaja Tommi Miettinen

- Ylivoima oli koko viime viikon heikkoa, niin painotettiin, että pitäisi laukauksia enemmän saada. Sitten lähdin laukomaan ja meni maaliin, Ketterä mies oli siinä edessä, niin sen yli piti hypätä, kommentoi 2-2 tasoitusmaalin tehnyt Aatu Hämäläinen

Tasoitusmaalin jälkeen IPK antoi vielä Ketterälle avaimet voittoon hölmöllä huitomisjäähyllä, mutta Ketterä ei osannut mahdollisuutta hyödyntää, mutta IPK osasi seuraavan. Topi Piipposen laukaus kimpoaa maalinedustalle, josta Julius Rantaeskola nostaa kiekon maaliin. IPK kaunistelee lukemia vielä Janne Koposen karmealla lyöntilaukausmaalilla, sekä Juuso Könösen yksilösuorituksella.

- Aika haastava peli oli, vastustaja oli tullut tänne asioikseen. Pistivät meidät tiukille ja koettelivat meidän kärsivällisyyttä. He pystyivät puolustamaan toisessa erässä hyvin meidän pitkähyökkäämisen pois ja onnistuivat iskuissaan. Siihen olen tänään tyytyväinen, että meidän kärsivällisyys piti. Ei avattu omaa peliä, tai lähdetty keksimään sellaista mitä ei ole olemassa, kommentoi Miettinen

Hyvässä nousussa oleva IPK kohtaa perjantaina Kooveen kotona, kun taas Ketterä matkaa Rovaniemelle.

- Oma peli edellä mennään, mutta kyllä meidän täytyy aina mukautua vastustajan mukaan myös. Ketterä oli tänään vaaralinen, mutta me onnistuttiin omassa suunitelmassamme ja pystyttiin pelaamaan pääsääntöisesti pelaamaan heidän vahvuus pois, analysoi Miettinen

- Tärkeää, että meillä on laadukasta harjoittelua päivittäin, siellä on kova vaatimustaso ja kamppailu pelipaikoista, sitä on hyvin saatu siirrettyä peleihinkin. Nyt ollaan saatu voittojakin, niin näkyy tuossa pelin lopussa, että uskalletaan pelata kiekolla, eikä lähdetä vain roiskimaan, pohtii Hämäläinen hyvän vireen syitä