Ketterän oma maali varmisti IPK:n avauskotivoiton

Aleksi Autio palasi onnistuneesti IPK:n maalille ottaen muutaman paraatipelastuksenkin.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhujen ja Imatran Ketterän välinen ottelu tarjosi kuusi maalia, joista kolme teki Ketterä, vaikka hävisi ottelun varsinaisella peliajalla. IPK:n tehomiehenä hääri Jevgeni Fofanov, joka onnistui saamaan nimiinsä kaksi maalia.

Iisalmen lumisessa keskiviikkoillassa IPK lähti hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Edellisten pelien luokattomat otteet olivat ajaneet jo yleisöä ison tukun pois ja Kankaan montussa nähtiin IPK:n Mestis-historian pienin katsojamäärä, kun vain 487 silmäparia seurasi ottelua paikan päällä.

IPK sai loistavan alun, kun pääsi ylivoimalle 23 sekunnin pelin jälkeen Erno Ripatin polvitaklauksen vuoksi. Ylivoimalla maalia ei nähty, mutta minuuttia myöhemmin IPK onnistui tekemään avausmaalin, kun Damir Galin pääsee laukomaan vastapalloon viivasta ja Jevgeni Fofanov ohjasi sisään. Erän toinen maali nähtiin ajassa 10:41, kun Ketterä-puolustaja Sameli Ventelä kikkaili koko kentän läpi ja nosti varmasti kiekon ohi IPK-vahti Aleksi Aution.

Toisen erän alussa jälleen Erno Ripatti kunnostautui jäähypenkin kuluttamisella, mutta IPK ei tälläkään kertaa onnistunut iskemään maalia ylivoimalla. Erän puolessa välissä Ketterän neloskenttä sai hyvän paineen IPK:n puolustuspäähän ja Ketterän HPK-laina Jaakko Kuusisto sai uitettua kiekon maaliin.

Myös tunteet pääsivät kuumenemaan illan ottelussa, kun Jussi Viitanen ja Konsta Mesikämmen halivat toisiaan kiinnipitämisjäähyn arvoisesti. Viisi minuuttia myöhemmin tästä Ketterän Marlo Koponen suutahti Lauri Heinoselle, joka eteni aika yksipuolisena tappeluna Koposelle. Koposelle tuomittiin 2+2 ja Heinoselle 2 minuuttia.

Koposen ylimääräinen väkivaltaisuus kaksiminuuttinen kostautui, kun IPK:n Jere-Matias Alanen onnistui kääntämään maalinedestä kiekon Ketterä-vahti Santeri Lipiäisen patjojen alta ja tasoittamaan pelin 2–2.

Kolmannessa erässä Tuomas Vartiainen nosti aivan maalinedestä kiekon ohi Lipiäisen ja vei IPK:n 3–2-johtoon. Ottelun loppuhetkillä Ketterä sai vielä hyvän paineen IPK:n päätyyn, mutta ratkaisevat itse ottelun, kun Ketterä-pelaajan syöttö IPK:n B-pisteeltä meni aina tyhjään Ketterä-maaliin saakka.