IPK taisteli pakkovoiton tasokkaassa kamppailussa

IPK:n taistelu jatkuu
Ketterä pudotti ensimmäisen ottelupallon Iisalmessa. IPK kokosi itsensä vaikeassa tilanteessa ja taisteli komean pakkovoiton.

Selkä seinää vasten ajautunut IPK lähti otteluun odotetun vauhdikkaasti, joskin myös hermostuneesti. Vaarallisia tekopaikkoja ei tahtonut syntyä, ja vastaavasti Ketteräkin kärsi tehottomuudesta. Jere Liuksiala ja Elmeri Kaksonen koettelivat IPK:n maalikehikoiden kestävyyttä, mutta niiden väliin kiekkoa ei saatu.

Lopulta Ketterä sai kuparisen rikottua toisen erän viidennellä minuutilla. Niko Kautiainen nappasi Jacob Bjerseliuksen löysän poikittaissyötön, ja lähti johtamaan hyökkäystä. Imatralaisoffenssiivi päättyi Arttu Rämön viimeistelemään 1–0-maaliin.

IPK sai paikkansa tasoittaa pian takaiskua seuranneella ylivoimalla. Roope Hirvosen one-timer kilahti ristikkoon. Savolaisten piina helpotti hieman kolmisen minuuttia ennen taukoa, kun Pontus Wernerson iski pelin tasoihin.

Kolmas erä ehti vanheta vähän alle viisi minuuttia, kun ottelu siirtyi ensimmäistä kertaa IPK:n komentoon Aleksi Soijärven tehtyä johto-osuman. Erän puolivälin tienoilla Ketterä otti oudon rangaistuksen väärästä vaihdosta, ja Juho Korhonen iski pelin 3–1 ajassa 52.27.

Mutta vielä kampesi Ketterä peliin mukaan. Janne Kettunen nosti B-pisteen aloitustilanteesta liki miinuskulmasta kiekon verkkoon, yllättäen muuten erinomaisesti pelanneen Juha Jatkolan täysin. Ottelua oli jäljellä puolisentoista minuuttia, eikä se ollut tarpeeksi Ketterän kannalta.

Loppunumerot 4–2 heitti tyhjiin Pekka Suhonen.

Näin IPK venytti sarjan ainakin viidenteen otteluun. Välieräpaikka on katkolla Ketterälle jo huomenna 9.4. Imatralla.