Mestis-kierros: Jonne Virtanen osui heti, Lauri Huhdanpää kuritti vanhaa seuraansa ja Conrad Mölder nollasi Kiekko-Vantaan

Hokin uuden tulemisen ensimmäisestä maalista vastasi Jarkko Harjula.
Mestis kausi saatiin käyntiin kuudella ottelulla. Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jääneet IPK ja Koovee pesi kasvonsa näyttämällä kaapinpaikan kotikaukaloissaan. Viime kauden finaalipari sen sijaan mitteli hurlumhei-hengessä Imatralla 11 maalin edestä.

IPK − Jokipojat

Iisalmen Peli-Karhut tuli peliin hurjalla temmolla, eikä Jokipojilla ollut aseita vastata siihen aluksi. Maalinteon aloitti IPK:n Lauri Huhdanpää komealla osumalla, kun hän pääsi Jokipoikien maalivahdin Kasperi Kotkaniemen kanssa vastakain ja uitti pelivälineen maalivahdin jalkojen välistä. Myös seuraavasta maalista vastasi Huhdanpää, kun hän laukoi toisen erän alussa kiekon jälleen Kotkaniemen längeistä sisään.

Kolmannessa erässä Jokipojat sai hieman otetta pelistä ja sai luotua useita paikkoja, joka johti lopulta Jokipoikien kavennusmaaliin, josta vastasi Matias Varttinen. Jokipoikien myllytys kuitenkin päättyi IPK:n 3−1 osumaan, jonka hieman epäonnisesti Kotkaniemi itse potki maaliin. 3−1 osuma merkittiin lopulta Joona Riekkiselle. 4−1 (1−0, 1−0, 2−1) loppulukemat viimeisteli Saku Kinnunen tyhjään maaliin

Kiekko-Vantaa − TUTO Hockey

Kahden uuden Mestis-valmentajan, Kiekko-Vantaan Jesse Wellingin ja TUTO:n Antti Virtasen, ensiesiintyminen päätyi erittäin vähämaaliseen peliin 0–3 (0−0, 0−1, 0−2).

Avausmaalia saatiin Vantaalla odotella aina toiseen erään saakka, kunnes Juho Mäkelä iski kiekon reppuun. Myös toisesta maalista vastasi TUTO, kun Kiekko-Vantaa jäähyili itsensä kahden miehen alivoimalle. Maalintekijänä kunnostautui isolla huomiolla turkulaisten riveihin saapunut Jonne Virtanen ohjaamalla Mikke Levon viivalaukauksen. Ottelun viimeisestä osumasta vastasi jälleen Jonne, mutta tällä kertaa Jonne Jantunen

– Kova taistelu ja tasainen vääntö. Maalinteon kanssa oli vaikeaa ja ylivoima oli tahmeaa. Ei oltu parhaimmillaan tehokkuuden kanssa ja ei saatu maaleja silloin kun niitä olisi tarvittu. Pelissä oli hyvääkin ja niiden asioiden päälle meidän pitää rakentaa, kommentoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling seuran kotisivuilla.

Ketterä − KeuPa HT

Viime kevään finaaliparin avausmittelöstä muodostui lopulta runsasmaalinen ilotulitus 6–5 (1−1, 3−1, 1−3, 0–0, 1–0). Maalinteon aloitti jo varhain KeuPa HT. Janne Kettusen millintarkkasta syötöstä ylähyllylle kiekon laukoi ylähyllylle raumalaishyökkääjä Jani Siekkinen. Noin neljän minuutin pelin jälkeen Ketterä tasoittikin jo puntit Aku Kestilän maalilla.

Toisen erän alkuun KeuPa rokoitti jälleen, tällä kertaa maalintekijänä Justus Mikkonen. Jälleen karvan päälle neljä minuuttia, ja tulostaululla on 2−2. Ketterän maalista vastasi Rasmus Hämäläinen yhdellä illan tyylikkäimmästä. Hämäläinen pääsi tulemaan sivusta maalille ja ohitti komealla rystynostolla kiekon ohi Samuli Tervon. Seuraavasta kahdesta osumasta vastasi myös kotijoukkue Ketterä.

KeuPa ei kuitenkaan lannistunut Ketterän maaleista, vaan 5:29 Atro Leppänen iskee ensimmäisen Mestis-maalinsa ja kaventaa ottelun 4−3. Ketterän Valtteri Lipiäinen iskee väliin jälleen maalin, mutta KeuPa nokittaa kahdella seuraavalla. Voittomaalikilpailussa imatralaisten sankariksi nousee Arttu Rämö uittamalla kiekon yhdellä kädellä ohi Nico Vikstenin.

Koovee − Hermes

Viime vuoden runkosarjan viimeisen ja ensimmäisen välisestä ottelusta muodostui myös maali-iloittelu 6–2 (1−0, 2−1, 3−1). Tällä kertaa tosin vain toinen joukkue hyötyi siitä. Hurjan hyökkäyksen kasannut Koovee osoitti vaarallisuutensa iskemällä peräti kuusi kaappia ohi Hermeksen Samuel Barosin. Ilves-laina Samuli Vainionpää sai kunnian iskeä ensimmäisen osuman Hakametsässä, kun peliä oli pelattu 13:13.

Toinen erä jatkui Koovee-merkkisesti ja maaliputkien väliin osui seuraavaksi Anton Ollikainen. Hermeksen Riku Sihvonen kavensi pelin maalin päähän, mutta Koovee kuittasi tekemällä kaksi seuraavaa. Kolmannessa erässä Hermes herätteli vielä toiveita nousemalla kahden maalin päähän, mutta tamperelaiset nokittivat jälleen kahdella seuraavalla maalilla.

RoKi − Hokki

Sarjanousija oli yllättää Rovaniemellä isännät housut kintuissa, mutta RoKi sai punnerrettua itsensä jatkoajalle. Lopulta 2−3 (0−1, 1−1, 1−0) -osumasta vastasi Hokkiin tällä viikolla hankittu Samuel Salonen.

Uuden Hokin tulemisen ensimmäisen Mestis-maalin sai kunniakseen tehdä Jarkko Harjula. Harjula vastasi myös Hokin seuraavasta maalista toisessa erässä. Vauhdikkaassa ottelussa kotijoukkue sai maalihanat auki vasta toisen erän loppupuoliskolla, kun Olli-Matti Järvelä vapautti kotiyleisön. Kolmannen erän lopussa Niko Mikkola iski ilman maalivahtia pelanneet rovaniemeläiset tasoihin.

SaPKo − Peliitat

Jatkoajalla jouduttiin hakemaan ratkaisua myös Talvisalossa 773-päisen yleisön alla. Ratkaisijaksi nousi viime kaudella läpimurtonsa tehnyt Atte Karppinen Matias Lainion syötöstä. 3–2 (0−2, 0−0, 2−0) lukemiin päättyneessä ottelussa pelasi useita Mestis-debytantteja.

Peliitat oli ensimmäisessä erässä tehokas ylivoimalla. Maalinteon aloitti Aleks Haatanen, ennen kuin peli oli kerennyt vanheta edes minuuttia. Seuraavan maalin teki ylivoimalla niin ikään 18-vuotias Samuel Salonen. Nuori peliittalauma sai jäädytettyä pelin jo hetkeksi itselleen mieluisille luvuille, mutta kokenut SaPKo löysi lääkkeet nousta tasoihin. SaPKon kavennusosumasta vastasi Tatu Vihavainen ja tasoitusmaalista Matias Lainio Juuso Forsströmin syötöstä.

− Ei ihan riittänyt 60-minuuttiin tänään hyvä suoritus. Kolmannessa erässä oli ylivoimalla paikkoja, iskeä peli nippuun, mutta ei siinä onnistuttu, kommentoi Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä seuran sivuilla.