Jokipojat jatkoi voitokkaasti Peli-Karhujen kustannuksella

Samu Pyykkönen joutui vaihtamaan sentterin paikalta puolustajaksi, kun Taneli Siikaluoma kärsi lauantaina pelikieltoaan. Alun epävarmuus karisi pelin edetessä ja mies hoiti roolinsa mallikkaasti.
Kuva © Janne Falck
IIsalmen Peli-Karhut kärsi perjantaina tappion avauskierroksella RoKin vieraana varsin vaisulla esityksellä. Kasvojen pesuun tarjoutui mahdollisuus heti lauantaina kotiluolassa, kun Jokipojat saapui vieraaksi kankaanmonttuun. Vaisu vaihe jatkui kuitenkin myös lauantaille ja vieraat vei ansaitusti pisteet 1-4 voitolla.

Ensimmäinen erä oli hyvin kaksijakoinen. Ilman perjantaina yhden ottelun pelikiellon itselleen huitonutta Taneli Siikaluomaa pelannut IPK oli alussa hieman telineissä ja etenkin Siikaluoman tilalle pakin paikalle pudotetulla Samu Pyykkösellä oli alussa vaikeuksia uudessa roolissaan.

Pelin virtaus kääntyi kuitenkin nopeasti ja karhulauma sai pelin hallinnan itselleen ja kun Wiljami Kupiainen sai kampituksesta kaksiminuuttisen, pääsi IPK kokeilemaan maalintekoa ensi kertaa miesylivoimalla.

Pitkään näytti siltä, ettei ylivoima tuo tulosta. Erikoistilanteen loppuhetkillä kapteeni Otto Huttunen teki arvokasta työtä pitäen siniviivan ahdistettuna. Siitä kiekko pelattiin lopulta Julius Rantaeskolan ja Aleksi Hämäläisen kautta maalille rynnineelle Mikko Juusolalle, joka lapioi lopulta sekä limpun että maalivahdin verkon perukoille.

Kotijoukkueella oli vielä toinen mahdollisuus ylivoimalla siirtyä 2-0-johtoon ja se pystyikin luomaan hyviä tilanteita. Kun maalia ei kuitenkaan syntynyt, ote siirtyi jälleen Jokipojille.

Vieraiden valmentaja Jouni Varis myönsikin, että huolimatta pitkästä Rovaniemen matkasta kotijoukkue oli paremmin valmistautunut otteluun.

− Alku oli meiltä heikko ja jäätiin siinä telineisiin, vaikka vastustajalla oli pitkä vieraspeli alla. Tosin varottelin poikia, että Janne Sinkkonen saa kyllä joukkueen pelaamaan heti alusta asti, Varis kommentoi.

Tasoitus syntyi lopulta onnekkaasti vain reilu minuutti ennen erätaukoa. Mika Koiviston onnekas ohjaus Joel Olkkosen laukaukseen osui IPK-vahti Elmeri Metsävainion varusteisiin, josta kiekko vieri kuin hidastetusti maaliin.

Kun Miro Väänänen maalasi vielä kerran 25 sekuntia ennen erätaukoa, oli IPK johto sulanut hetkessä 1-2 tappioasemaan. Osumasta saa omaan piikkiinsä ottaa hieman pakkipari Otto Huttunen-Pyykkönen, sillä Väänänen pääsi purjehtimaan maalille kuin niistä kuuluisista ladon ovista.

Toisen erä kirous jälleen IPK:n vaivana

Toiset erät ja pitkät vaihtomatkat ovat olleet usein Peli-Karhujen mörkönä. Niin myös lauantaina, sillä koko erä mentiin varsin puhtaasti vieraiden komennossa.

Kotijoukkueen onneksi Jokipojat onnistuivat erässä vain kertaalleen, kun Metsävainio tuli maaliltaan rohkeasti vastaan, mutta purkukiekko jäi Jokipoikien Taavi Tialan varusteisiin. Mies pääsi kokeilemaan liki tyhjään maaliin kahteen otteeseen ja jälkimmäinen yritys toi tulosta.

Jokipojat pääsivät erässä kokeilemaan johtoasemansa vankistamista pariin otteeseen myös ylivoimalla, mutta näistä karhulauma selvisi säikähdyksellä. Vaikka kaukalon laidalle peli näytti toisessa erässä täysin vieraiden hallinnalle, IPK:n valmentaja Sinkkonen ei ollut samaa mieltä.

− Erässä maalipaikat oli tasan 4-4, mutta jos toimittaja haluaa maalata jotain muuta niin ei siinä mitään. Kaksi isoa virhettä ja kaveri siitä johtoon, Sinkkonen harmitteli.

Kotijoukkueen yritykset erässä olivat osittain jäähyjen takia vähissä. Myös Jokipoikien pitkät hyökkäykset veivät voimia IPK:lta ja kotijoukkue joutui usein tyytymään vain heittämään kiekkoa päätyyn, jotta väsyneet miehet pääsisivät vaihtoon.

Lieneekö syynä ollut perjantain pitkä vieraspelimatka, jolta IPK kotiutui vasta neljän jälkeen aamulla vai mikä, mutta todellista kiriä kotijoukkue ei saanut oikein kolmannessa erässä viritettyä. Vasta pari minuuttia ennen loppua, kun Metsävainio luisteli pois maaliltaan, pystyi IPK luomaan pidemmän paineen Joonas Haraldin vartioimalle Jokipojat-maalille.

Jokipojat sinetöi vielä voittonsa lopulta sekunti enne loppua, kun Mika Koivisto iski kiekon tyhjiin. Jokipojat aloitti näin sarjan komeasti kahdella voitolla. IPK sen sijaan päätti viikonlopun täysin toisissa tunnelmissa. Pelillisesti joukkue oli jäljessä molemmissa kamppailuissa ja etenkin tuloksentekoyksiköihin hankitut pelaajat olivat vielä pahasti kesäterässä.