Kaksi hyvää erää ei riittänyt Peli-Karhuille − Hermeksen Markkula synkensi Iisalmen illan

MESTIS / Raportti
Hermeksen kultakypärä Samu Markkula oli tehokkaana Kankaan montussa. Mies oli mukana Hermeksen kolmessa viimeisessä maalissa tehoin 1+2.
Kuva © Janne Falck
Piristymisen merkkejä viime peleissä osoittanut Iisalmen Peli-Karhut lähti keskiviikkoiltana kotikaukalossaan hakemaan ensimmäistä kotivoittoaan. Vastaan asettui vahvaa syksyä pelannut Hermes, joka löytyy sarjataulukosta komeasti kakkostilalta.

Joukkueet aloittivat ottelun varsin pirteästi. Erän alussa IPK näytti sortuneen jälleen perisyntiinsä, kun avauspeli kilpistyi kerta toisensa jälkeen viimeistään keskialueelle.

Hermes ei näennäisestä hallinnasta huolimatta saanut luotua todellisia maalipaikkoja ja erän mittaan hallinta kääntyi kotijoukkueelle, joka pääsi pyörittämään pitkiä vaihtoja Samuel Jukurin vartioiman Hermes-maalin edustalle.

Jukuri joutuikin venymään kiekon tielle erässä yhdeksän torjunnan verran, kun virkaveli Elmeri Metsävainio IPK-maalilla selvisi viidellä torjunnalla.

Toisessa erässä maalihanat sitten avautuivat. Ensimmäiseksi onnistui kotijoukkue, joka iski kahdella nopealla maalilla. Ensin Janne Katosalmi polki vasenta laitaa karkuun Hermes-puolustukselta ja nosti limpun komeasti ohi Jukurin.

Vain hetki tästä ja Aleksi Hämäläinen katkaisi Hermes-avauksen aivan paitsion rajamailla ja vapautti Tuomas Vartiaisen yksin Jukuria vastaan. Tuloksena jo 2−0.

Pelin kannalta käännekohta nähtiin kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa. Karhulauma ylihyökkäsi koko viisikolla syvälle Hermes-päätyyn ja Jesse Huhtala pääsi vain reilu 20 sekuntia IPK-maalista kaventamaan tilanteeksi 1−2.

Pelin jälkeen IPK-käskyttäjä Janne Sinkkonen harmitteli joukkueensa kurittomuutta ratkaisuhetkellä.

– Maalin jälkeinen vaihto on vaihto, jossa ottelu voitetaan tai hävitään. Lähiaikoina jo toinen kerta, kun päästetään tilaisuus käsistä. Se oli ottelun käännekohta, Sinkkonen harmitteli.

Onnekkaita pomppuja

Erän maalit eivät suinkaan jääneet siihen, vaan Hermes onnistui erässä vielä kahdesti Miika Tiihosen ja Jussi Nättisen maaleilla siirtyen jo 2−3-johtoon. IPK onnistui kuittaamaan vielä erän viimeisellä minuutilla ottelun tasoihin Mikko Juusolan johdolla.

Kaikkia kolmea maalia yhdistivät onnekkaat pomput, jotka vaikuttivat ratkaisevasti maalien syntyyn. Hermeksen maalit muuttivat suuntaa IPK-pakin luistimesta, ja toisessa tilanteessa syötöksi tarkoitettu kiekko vaihtoi puolustajan mailasta suunnan aivan ylänurkkaan.

IPK:n tasoitus puolestaan syntyi, kun Janne Katosalmelle tarkoitettu syöttö jäi vajaaksi mutta kimposi Katosalmen luistimesta toiselle laidalle vapauttaen Juusolan läpiajoon. Hermeksen 3−2-johtotilanteessa IPK vaihtoi myös maalivahtia ja Metsävainion tilalle maaliin luisteli Aleksi Autio.

Kolmannessa erässä ottelu kääntyi Hermekselle, joka oli selvästi vahvempi maalin edustalla. Ensin Oskari Uomala siivosi Samu Markkulan vedon irtokiekon tyhjään maaliin ylivoimalla ja tasan kaksi minuuttia myöhemmin kultakypärä Markkula oli vapaana takatolpalla ja sai kunnian lyödä loppunumeroiksi 5−3 Hermekselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle