Vanhat metsästäjät ampuivat omiaan – Hunters kaatui kotiluolassaan

Ottelun voittomaali jäi Pasi Kouvalaisen nimiin.
Porvoon Huntersin taistelu runsaslukuisen kotiyleisön edessä ei riittänyt voittoon Peliittoja vastaan Mestis-karsinnan toisessa osaottelussa. Kotijoukkuetta rokotti seuraa aiemmin edustanut parivaljakko. Hunters taipui maalein 2–4.

Mestis-karsintojen toinen ottelu Suomi-sarjajoukkue Huntersin kotijäällä Porvoossa oli ensimmäistä ottelua tasaisempi. Hunters antoi 600-päisen kotiyleisön edessä kaikkensa, mutta puolivaloilla pelannut Mestis-joukkue Peliitat pystyi voittamaan ottelun.

Hunters aloitti ottelun lupaavasti ja kiekko oli ensimmäisen laukauksen jälkeen Peliittojen maalilla torjuneen Sami Sunin takana. Maali kuitenkin hylättiin. Ensimmäistä erää sävyttivät lukuisat Huntersin ottamat jäähyt, joita Peliitat ei onnistunut hyödyntämään. Niinpä erätauolle poistuttiin 0–0-lukemissa.

Peliittojen apuvalmentaja Ville Kiiskisen mukaan ensimmäinen erä toimi herätyksenä joukkueelle.

– Erittäin tiukka ja tasainen ottelu tästä tuli. Jokainen meidän pelaajista huomasi ensimmäisen erän jälkeen, ettei täältä mitään ilmaiseksi saa.

Peliitat iski kaksi maalia toisen erän alkuminuuteilla. Ensin onnistui läpiajosta porvoolaisjoukkuetta viime kaudella edustanut Reno Goodwin ja heti perään oli Henri Ruotsalaisen vuoro rokottaa kasvattajaseuraansa.

Hunters avasi maalitilinsä karsintasarjassa vajaata minuuttia myöhemmin Jere Pulkkisen päästyä laukomaan hyvän maskin takaa tilanteeksi 1–2.

Ensimmäisessä erässä Peliittojen ylivoimapeli tökki, mutta toisessa se toimi. Pasi Kouvalainen laukoi lukemiksi 1–3. Tämän jälkeen jäähyjä sateli tasaisesti molemmin puolin.

Vahvasti jo lauantaina esillä ollut Teemu Mielonen nostatti kolmannessa erässä kotijoukkueen toiveita 2–3-kavennusmaalillaan. Lopulta jäähyt tulivat maksamaan Huntersille kovaa hintaa Lauri Heinon laukoessa 2–4-maalin Dominik Salaman selän taakse hieman kolmannen erän puolivälin jälkeen.

Hunters haki lopussa vielä vimmatusti kavennusmaalia, mutta tuloksetta. Huntersin päävalmentaja Sami Ryhänen antoi tappiosta huolimatta suitsutusta omilleen.

– Vastustaja oli parempi. Kyllä meidän joukkue taisteli. Kaaduttiin saappaat jalassa. Taistelusta ei jäänyt kiinni.

Kotijoukkueesta esiin nousi Mielosen lisäksi kummankin maalin syöttänyt Patrik Mallenius ja jälleen ahkerasti laukonut Perttu Lesch.

Vaisusta heinolalaisjoukkueesta esiin nousivat tehopakkaus Goodwin ja maalivahti Suni. Kouvalainen (1+1) ja Heino (1+1) nousivat esiin ratkaisuhetkillä.

Mestis-karsinnat jatkuvat joukkueiden osalta torstaina Heinolassa. Ottelusarja on nyt 2–0 Peliitojen hyväksi.