Rantaeskola jälleen jatkoeräsankari − Kiekko-Espoo välieriin, Hokki lomalle

MESTIS / Raportti
Oskari Lemetyinen aloitti Kiekko-Espoon kirin toisen erän lopussa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Toisessa erässä näytti vahvasti siltä, että Kajaanin Hokki onnistuisi venyttämään puolivälieräsarjaa Kiekko-Espoota vastaan. Espoolaiset iskivät kuitenkin neljä peräkkäistä maalia ja näin 4−3-jatkoerävoiton myötä ensimmäinen Mestiksen välieräjoukkue on selvillä.

Ottelu Kajaanissa sai vauhdikkaan alun, sillä ensimmäisen kahden minuutin aikana sekä Joona Tammisella että Risto Mattilalla oli hyvät maalintekotilaisuudet, mutta kumpikaan puolustaja ei onnistunut maalinteossa.

Kaikissa otteluissa kotijoukkue on vastannut avausmaalista, eikä trendi katkennut tälläkään kertaa. Väinö Liikonen pääsi yrittämään kaksi kertaa laidan vierestä ja toinen upposi espoolaismaaliin.

Toisen erän alussa Kiekko-Espoo pääsi toistamiseen pelin aikana ylivoimalla. Tällä kertaa joukkue sai aikaan pyörityksen Hokki-päätyyn, mutta maalinteossa vierailija ei onnistunut.

Hokki puolestaan onnistui ylivoimallaan kolmessa sekunnissa, kun Valtteri Niemi teki pudotuspelien viidennen osumansa suoraan Samu Pyykkösen aloitusvoiton jälkeen. Seuraavassa vaihdossa Anton Ollikainen haki syötöllään kavennusta, mutta kiekko ei mennyt haluttuun osoitteeseen.

Muuten K-Espoo oli ajoittain vaikeuksissa ja Christoffer Seppelin lisäsi kajaanilaisten johtoon jo kolmeen maaliin pienestä kulmasta tulleella laukauksellaan. Oskari Lemetyinen tuhri läpiajon seuraavalla minuutilla ja erä tarjosi muitakin maalipaikkoja, mutta viimeistely jätti paljon toivomisen varaa.

Kiekko-Espoo kavensi lopulta juuri ennen erän viimeisen minuutin alkamista. Leevi Lembergin kiekonriisto käynnisti hyökkäyksen, josta Lemetyinen iski vieraiden ensimmäisen maalin.

Kolmas erä sai dramaattisen alun, kun Tuomas Komulainen ajettiin ulos Lembergiin kohdistuneesta taklauksesta. K-Espoo ehti pelata ylivoimaa reilut neljä minuuttia, ennen kuin Julius Rantaeskola onnistui maalinteossa. Sijaiskärsijänä ollut Taneli Kovaniemi ehti juuri kentälle, kun Arttu Tuomaala kiersi maalin ja nosti espoolaisten tasoituksen.

Hokki sai tasoituksen jälkeen peliä hallintaansa, ja Niemi tarjosi espoolaisten turhan innokkuuden jälkeen Oskari Siikille paikan, mutta runkosarjan maalikuningas jäi edelleen ilman maalia puolivälieräsarjassa.

Vielä varsinaisen viimeisen minuutin alkaessa Kovaniemi pääsi laukomaan b-pisteeltä, mutta Lampinen oli edessä. Näin edessä oli ensimmäisen Kajaanin ottelun tapaan jatkoerä.

Jatkoerän toisella minuutilla Hokin Seppelin pääsi pariinkin kertaan yrittämään ratkaisua, mutta Lampinen ei ollut yllätettävissä sillä kertaa. Hokki oli muutenkin jatkoerän alkuhetkillä aktiivisemmin ratkaisua hakeva joukkue.

Ratkaisumaalin iski kuitenkin Kiekko-Espoo, ja asialla oli jälleen Julius Rantaeskola. Pikaisesti aloituksen jälkeen hyökkääjä pääsi yrittämään kahdesti ja toinen niistä toi ratkaisun niin ottelulle kuin puolivälieräsarjalle.

− Tehokkaampi joukkue meni voittoon. Harmittava virhe, tuo vitonen kolmannen erän alussa. Ei me vieläkään oltu opittu noista aloituksista, vaikka tiedettiin heidän vahvuus, Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen kommentoi tuoreeltaan.

− Pelasimme kuitenkin kauden parasta lätkää tässä vaiheessa, Räsänen jatkoi.

− Tiukkaa vääntöä, kuten pudotuspeleissä pitääkin olla. Todella ylpeä pitää olla jätkistä heidän sitkeydestään, Kiekko-Espoon päävalmentaja Kim Hirschovits kommentoi.

− Pelaajia on tippunut pois, mutta uusia jätkiä on otettu tilalle ja heidät on otettu hyvin vastaan joukkuessa, Hirschovits kiittelee joukkuehenkeä.

Kiekko-Espoo oli ensimmäinen välieriin paikkansa varmistanut joukkue, ja joukkue jää odottamaan vastustajaa.

− Pudotuspelejä edetään päivä kerrallaan. Nyt nautitaan tästä illasta, käydään läpi asioita ja sitten katseet eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle