Runkosarjan voitosta taisteleva Ketterä kampesi voiton Hokista hermostuneessa ja rikkonaisessa väännössä

MESTIS / Raportti
Mikko Pertun kehonkieli kertoo kaiken illan ottelusta: Ketterä oli Hokkia parempi vaikeuksista huolimatta. Kuvituskuva.
Kuva © Timo Savela
Hokin ja Ketterän välisestä ottelusta ei kehkeytynyt suurta jääkiekkoklassikkoa. Jäähyjen ja virheiden sävyttämässä ottelussa ei juhlittu kohokohdilla. Ketterän 1–3-voitto merkitsi runkosarjan voittohaaveiden hengissä pysymistä.

Hokki aloitti ottelun epävarmasti, ja Ketterän kolmonen haistoi veren. Janne Kettunen katkaisi heikon avausyrityksen siniviivalle, käytti kiekon nopeasti Jesse Ruotsilla, ja tämä palautti pelivälineen keskelle ennen kuin Hokin puolustus ehti asemiin. Kettunen viimeisteli ottelun avausosuman helposti tyhjään pömpeliin ajassa 2.18.

Hokilla tuntui menevän ottelu muutenkin väärään suuntaan. Viitisen minuuttia takaiskusta Väinö Liikonen kärsi 2+10-rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ketterän pakkopelimahdollisuus tosin vesittyi Mikko Pertun jäähyn vuoksi.

Pian tämän alivoiman jälkeen oli Ketterän selvitettävä Ville Paalasen kaksiminuuttinen ja yksi joukkuerangaistus, ja imatralaisten vahva aloitus näytti valuvan hukkaan.

Ylivoimat eivät tuottaneet tulosta. Sen sijaan viidellä viittä vastaan heiluivat verkot Santeri Lipiäisen takana. Valtteri Niemi rankaisi entistä seuraansa tykittämällä ranteella yläkulmaan 49 sekuntia ennen erätaukoa.

Tehotonta ja hermostunutta

Ketterän johto-osuma syntyi kuin salama kirkkaalta taivaalta. Aaltoilevan kakkoserän neljännellä minuutilla Arttu Rämö eteni hyökkäysalueen keskellä, ja äkkinäinen rannelaukaus painui ylänurkkaan. Täydellinen laukaus oli Patrik Koiviston ulottumattomissa.

Hetkeä myöhemmin vastapäästä Oskari Siiki pääsi yrittämään kenenkään estämättä tasoitusta. Lipiäistä ei ollut ohittaminen sillä kertaa.

Ottelun alussa näkynyt hermostunut luonne jatkui toisessa erässä, jonka mittaan kummallekin joukkueelle tuomittiin jäähyjä, kentällä tehtiin huolimattomuusvirheitä ja tekopaikoissa uupui terävyys.

Kolmannessa erässä otteet hieman piristyivät, mutta maalinteko oli yhä silkkaa tervanjuontia erikoistilanteista huolimatta. Hokki pyöritti, parhaat tilanteet loi Ketterä. Elmeri Kaksonen lähetti Olli Korhosen läpiajoon. Näyttävät veivaukset näyttivät purevan Koivistoon, mutta rystynosto upposikin Hokki-vahdin räpylään.

Minuuttien huvetessa haki Hokki koko ajan aktiivisemmin lisämaaleja, ja etenkin Siikillä oli paljon ratkaisunhaluja. Vedoissa ei kuitenkaan ollut oikeaa osoitetta.

Loppuniitin löi Korhonen 14 sekuntia ennen päätössummeria. Imatralaisten kamppailu runkosarjan voitosta jatkuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle