Hokki löysi taisteluilmeensä ja otti ensimmäisen kiinnityksen – Koivisto nollasi K-Vantaan

MESTIS / Raportti
Runkosarjan maalikuningas Oskari Siiki jatkoi tehoilua pudotuspeliavauksessa.
Kuva © Timo Savela
Hokki ja K-Vantaa polkaisivat pudotuspelikevään käyntiin ottelulla, jossa oli mukana reippaasti tunnetta, mutta ei niinkään kiekollisia hienouksia. Lopulta väkevästi taistellut Hokki väänsi ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan ilman ykköstykkiään Joni Piipposta pelanneilta vantaalaisilta.

Edellisen kerran tosipeleissä keväällä 2009 toisensa kohdanneet Hokki ja K-Vantaa käynnistivät villi kortti -sarjansa Kajaanissa tiukalla ottelulla. Tunnetta, kovia taklauksia ja myös tilanteiden jälkeisiä jälkipelejä nähtiin heti avauserästä alkaen. Molemmista joukkueista paistoi, että näitä pelejä on odoteltu.

Viimeisillä kierroksilla suoralta puolivälieräpaikalta seitsemänneksi valahtanut Hokki tuli otteluun tyystin erilaisella jalalla kuin runkosarjan lopun peleissä totuttiin näkemään. Ville-Valtteri Mustonen oli lähellä maalintekoa jo avausminuutilla, mutta kääntö maalin takaa ei pomppinut viivan paremmalle puolelle.

– Kevät tulee, kevään joukkue varmaan. Siinä oli paljon hyviä asioita, tehtiin toinen toisellemme hommia ja välitettiin pienistä asioista. Sieltä se lähtee, iloitsi Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen joukkueensa peli-ilmeestä C Moren haastattelussa ottelun jälkeen.

Ilman kapteeniaan ja kultakypäräänsä, hetki sitten Mestiksen maaliskuun pelaajaksi valittua Joni Piipposta otteluun lähtenyt K-Vantaa varmisti paikkansa pudotuspeleissä vasta viimeisellä runkosarjakierroksella haettuaan vierasvoiton Joensuusta. Vantaalaisten erän paras paikka tarjoutui Jaakko Kuusistolle, joka laukoi läpiajosta kuitenkin niukasti etukulmasta ohi.

Vieraille tarjoutui myös illan ensimmäinen ylivoima, joka kuitenkin kuivui kasaan Kuusiston rangaistuksen myötä. Hokki puolestaan käytti ylivoimatilaisuutensa ja siirtyi johtoon, maalintekijänä runkosarjan maalipörssin voittanut Oskari Siiki vastustamattomalla laukauksella.

Laakson ilta päättyi suihkukomennukseen jo avauserässä

Avauserän puhuttavin tilanne nähtiin erän lopulla, kun K-Vantaan Tommi Laakso törmäsi ottelun toiseen päätuomariin. Peli sai jatkua, mutta myöhemmin pelikatkon yhteydessä tuomaristo kokoontui neuvonpitoon, jonka tuloksena Laakso ajettiin suihkuun.

– Kyllähän tuossa oli tunnetta molemmin puolin. Onneksi nuo yhdet herrat olivat edes jonkun verran kartalla, mutta kyllä siinäkin jäi petrattavaa, hämmästeli K-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen.

Toinen erä alkoi vantaalaisten komennossa. Hokki kuitenkin kesti alkurynnistyksen, ja sai rakenneltua taas myös omaa hyökkäyspeliään. Kovimmat menohalut oli puolin ja toisin purettu avauserässä, ja pelin kuva rauhoittui silminnähden.

Peli kuitenkin myös aukesi jonkin verran, kun pelin tempo nousi, eikä pitkiä hyökkäyksiä juuri nähty. Peli aaltoili vauhdilla päädystä toiseen ja kummassakin päässä käytiin lähellä maalintekoa. Lähimpänä oli Hokin Tuomas Komulainen, joka suti irtokiekon tolppaan, kun maalivahti Samuli Tervo oli jo ulkona tilanteesta.

Erän lopulla kajaanilaisyleisö sai vihdoin sitä mitä halusi, kun Anton Troshin lähetti kiekon kovalla rannelaukauksella siniviivalta verkkoon. Hokille tarjoutui vielä tilaisuus lisätä johtoaan ylivoimalla, mutta vantaalaisalivoima kesti.

Vantaalaisten päätöserän kiri sai heti erän alkajaisiksi sytykettä ylivoiman muodossa. Pyörityksestä huolimatta Hokki kuitenkin kesti jälleen alivoiman illan suurimman sankarinsa, nollapelin torjuneen Patrik Koiviston johdolla. Kajaanilaiset vetäytyivät enemmän puolustusasemiin ja kyttäilemään vastahyökkäyspaikkoja, joista saivatkin muutaman oivan maalipaikan.

– Eiköhän se ole se maalinteko, meidän pitää jollain tavalla saada tuo Koivisto ohitettua. Kyllä nuo erikoistilanteet pitää ainakin katsoa, kaveri onnistui siinä kerran ja me emme kertaakaan. Itse asiassa viisi vastaan viisi -pelissä en näe kauheasti muutettavaa, Niskanen suunnitteli askelmerkkejä toiseen koitokseen.

Vantaalaiset ottivat vielä viimeisenä oljenkortena aikalisän ja maalivahdin pois. Tuloksena oli kuitenkin ainoastaan Christoffer Seppelinin tyhjään laukoma 3–0-osuma. Maalin jälkeen jäällä nähtiin vielä pieniä torikokouksia, joissa haettiin asetelmia jo seuraavaan kohtaamiseen.

– Kyllä se oli varmaan yhtenäisyys, ja tuo meidän energiatasomme oli hieman kovemmalla, pystyimme hyödyntämään sen, Räsänen listasi voiton syitä. 

– Katsellaan tänään tuo peli, otetaan hyvät jutut mukaan ja viljellään niitä lisää Vantaan koitokseen.

Hokki otti voitolla ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan, joka on katkolla kajaanilaisille keskiviikkona Vantaalla toisessa kohtaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle