Kliseiset hetket ratkaisivat Kokkolassa

MESTIS / Raportti
KeuPa pääsi tuulettamaan kolmatta kertaa Hermeksen kustannuksella. (Arkistokuva)
Hermeksen ja KeuPan viidennestä puolivälieräottelusta ei puuttunut tapahtumia ja tunnetta. Vieraat olivat lopulta maalin verran Hermestä etevämpiä ja ottivat ratkaisun avaimet käsiinsä välierien suhteen.

Pelin ratkaisu nähtiin ensimmäisessä jatkoerässä, kun Hermes tuhlasi ensin oman ylivoimamahdollisuutensa ja hetkeä myöhemmin KeuPa ratkaisi oman ylivoimansa jälkimainingeista. Waltteri Lehtonen oli tarkkana irtokiekossa ja napautti joukkueelleen riemukkaan kotimatkan eväät 3−2-lukemilla.

Avauserässä riitti vipinää

Ottelun avauserä ei jättänyt ketään kylmäksi. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti joka puolella kenttää ja kummankin joukkueen faniryhmät pitivät armotonta metakkaa.

Hermes aloitti aavistuksen KeuPaa terävämmin ja onnistui maalinteossa heti erän neljännellä minuutilla. Sebastian Moberg pääsi lakaisemaan Jesse Huhtalan laukauksen irtokiekon sisään, toinen syöttö meni Henri Limmalle. Kotijoukkue pääsi koettamaan maalintekoa pian myös ylivoimalla, mutta tuloksetta.

KeuPa ei jäänyt voivottelemaan tilannetta, vaan sai pelistä otetta uudelleen. Se tuhlasi myös yhden ylivoiman. Peli aaltoili edelleen vauhdikkaasti Hermeksen ollessa jonkin verran hallitsevampi osapuoli. Erässä mentiin myös pitkiä pätkiä ilman suurempia pelikatkoja ja yksi jos toinenkin pelaaja esitteli osaamistaan yleisöä säväyttävästi. Maaleja ei kuitenkaan enempää syntynyt.

KeuPa heti tasoihin

Tunnetaso alkoi nousta heti toisen erän alusta alkaen. KeuPa oli selvästi päättänyt laittaa uutta pökköä pesään ja tuli tasoihin jo toisella minuutilla, kun Juuso Mörsky löi Olli Aitolan laukauksen jatkokiekon sisään, toinen syöttö merkittiin Joni Piipposelle.

Ensimmäinen erä oli Hermeksen osalta vahvempi, mutta kuten edellä mainittiinkin, KeuPa otti otetta toisessa erässä. Se piti peliä hallussaan, eikä hukattu ylivoimakaan menoa haitannut.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla nähtiin ikävä tilanne, kun Hermeksen Miika Tiihonen lensi lujaa päin laitaa kamppaillessaan KeuPa-pelaajan kanssa. Tiihonen talutettiin pukukoppiin kovin tuskaisen näköisenä, mutta mies palasi takaisin kehiin kolmannessa erässä.

Tunteet kävivät erän lopulla uudemman kerran todella kuumina ja Hermeksen kovan maalipaikan jälkeen reilut kolme minuuttia ennen loppua homma menikin rähinän puolelle. Nahistelun päätteeksi kummaltakin istutettiin kolme miestä jäähypenkeille. Kotijoukkueesta tunteitaan viilentämään joutuivat Limma, Aleksi Nikko ja Kalle Loponen, vieraista puolestaan Mikko Lahtinen, Piipponen ja Paavo Tyni.

KeuPan voitto lipesi huulilta

KeuPa aloitti kolmannen erän vahvasti ja pääsi nopeasti ylivoimalle. Kaiken kukkuraksi isäntien Moberg rikkoi keuruulaispelaajaa rangaistuslaukauksen arvoisesti kesken erikoistilanteen, ja Janne Kumpulainen ujutti yrityksessään kiekon taidokkaasti Samuel Jukurin längistä sisään.

Mobergin erä ei jatkunut juuri sen mallikkaammin miehen joutuessa jäähyllekin nahinasta vieraiden Piipposen kanssa. Tunnetaso alkoi taas nousta korkealle ja pelin intensiteetti koveni entisestään. Maalipaikkoja syntyi, mutta pelin edetessä näytti aina vain vahvemmin siltä, että KeuPa nappaa ottelusarjasta kolmannen kiinnityksen itselleen.

Reilut kolme minuuttia ennen loppua Hermeksen Jesse Koskenkorva rikkoi KeuPa-pelaajaa läpiajossa ja vieraat saivat rangaistuslaukauksen toistamiseen. Tällä kertaa ampujaksi tuli Jesse Pelamo, mutta miehen laukaus painui ohi.

Jääkiekossa tunnetaan monia kliseitä ja yksi niistä on, että jos ei itse tee, niin vastustaja tekee. Tämä kävi toteen tällä kertaa. Hermes otti reilun minuutin ennen kolmannen erän loppua ensin maalivahdin pois ja sen jälkeen aikalisän.

Kolme sekuntia tästä kiekko rävähtikin jo reppuun. Kiekko tempaistiin siniviivalta maalille ja se painui Samuli Tervon taakse. Maalin sai nimiinsä Samu Markkula Jussi Nättisen ja Joonas Niemelän toimiessa syöttäjinä. Viime sekuntien vipinästä huolimatta peli eteni jatkoerään.

Villi jatkoerä toi ratkaisun

Ensimmäinen jatkoerä oli todella samanlainen kuin peli muutenkin. Peli aaltoili hurjasti ja tilanteita riitti. Hermes pääsi yrittämään ylivoimalla neljännellä minuutilla, mutta sen laatu jäi vajaaksi. Reilu minuutti myöhemmin KeuPa sai oman mahdollisuutensa. Varsinainen ylivoima ei vielä tuottanut tulosta, mutta välittömästi sen päätyttyä Lehtonen pääsi siirtämään kiekon sisään maalin edestä Mörskyn ja Pelamon saalistaessa syöttöpisteet.

Voitollaan KeuPa otti kolmannen kiinnityksensä välieräpaikkaan. Seuraava peli pelataan kuluvan viikon perjantaina Keuruulla ja kotijoukkueella on katkaisun paikka.

Pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa joukkueiden päävalmentajat olivat niukkasanaisia.

− Ensimmäinen erämme oli huono, vähän oli sellaista arkaa ja jännittynyttä. Saimme parannettua toiseen ja kolmanteen erään. Kyllä nämä pelit ovat niin pienestä kiinni, että kun syketasoja mittailee, pumppu on kovalla.

− Jokin virhe, toinen ei käytä hyväksi ja toinen käyttää, siten nämä ratkeavat. Tosi tasainen vääntö oli taas ja kovaa kamppailua. Voimme olla tyytyväisiä, että saimme jatkoerässä sen yhden onnistumisen ja se riitti tänään. Sarja on tässä ihan täysin auki vielä, nyt vain keskittyminen perjantaita kohti, KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen tuumaili pelin jälkeen.

Hermeksen pääkäskyttäjä Janne Tuunanen oli vielä vähäsanaisemmalla tuulella.

− Tänään oli pienestä kiinni. Pelasimme tänään hyvän pelin mielestäni, harmittaa jätkien puolesta, ettei palkintoa tullut. Se on juuri näin, ettei tämä homma ole aina reilua.

− Pelit ovat vielä kesken, ei tässä ole vielä mitään hävitty. Nämä ovat maalin pelejä, otetaan kaksi seuraavaa ja mennään sitten jatkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle