Hermes jätti KeuPan lähtötelineisiin pudotuspelien avausottelussa

MESTIS / Raportti
Samuel Jukuri nollasi keuruulaiset varmoin ottein.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kokkolan Hermes otti unelmastartin puolivälierien avausottelussaan hallitsevaa mestaria KeuPaa vastaan. Keuruulaiset eivät päässeet peliin mukaan kunnolla missään vaiheessa jääden kokkolalaisten jalkoihin tylyin lukemin 5−0.

Kokkolalaisten ja keuruulaisten ottelusarja sai räjähtävän aloituksen, kun Hermeksen Oskari Uomala niittasi avausosuman 13 sekunnin pelin jälkeen. Heti avauskiekosta alkaen ensimmäinen erä oli pääosin kotijoukkueen hallintaa kokkolalaisten vyöryessä hyökkäysalueelle valtavalla energialla luoden jatkuvasti vaarallisia tilanteita.

Hiukan yli viiden minuutin pelin jälkeen kokkolalaiset johtivat ottelua jo 3−0 ajaen KeuPa-luotsi Niko Härkösen vaihtamaan Samuli Tervon torjuntatöihin Paavo Hölsän tilalle. Kolmannesta maalista ei voi Hölsää moittia Jussi Nättisen tarkan rannelaukauksen lähdettyä kahden pelaajan tekemän maskin takaa.

− Meiltä oli hyvä ja rento startti otteluun. Pyrittiin pelaamaan omilla vahvuuksilla eikä tehty pelistä liian suurta. Vaikka panokset ovatkin kovemmat kuin runkosarjassa, niin ei se sen kummempi peli ole kuin aiemmatkaan, tuumaili Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen ottelun päätyttyä.

Toisen erän alkuun Hermes pääsi vielä aloittamaan viidellä kolmea vastaan eikä jättänyt rankaisematta vieraitaan tilanteessa. Toisen erän alkuminuuttien jälkeen ottelun kulku selkeästi rauhottui avauserästä palaten lähemmäs normaalia pelinopeutta. Pitkän edestakaisen kiekon kuljettelun jälkeen lopullisen niitin Tervon taakse pääsi tuikkaamaan Aleksi Nikko, jolloin taululla loisti jo 5−0.

KeuPalle ottelussa ei montaa todellista maalintekopaikkaa avautunut vaikka keuruulaiset saivat oivan tilaisuuden kaventaa toisen erän lopussa viidellä kolmea vastaan. Ajoittain KeuPa väläytelli hyökkäyksensä potentiaalia, kuitenkaan onnistumatta ulosmittamaan sitä. Hermeksen maalilla torjunut Samuel Jukuri viimeistään teki tyhjäksi kaikki keuruulaisten lähentely yritykset taaten kokkolalaisille selkeän voiton ja samalla henkisen niskalenkkiotteen seuraavaa kohtaamista silmällä pitäen.

− Kyllähän tuo 60 minuuttia kulminoitui meidän valmistautumiseen. Ei sillä ettemme olisi valmistautuneet vaan se meni yli, ja peli oli pelokasta ja arkaa. Kun valmistautuminen menee yli, niin pelistä tulee jähmettynyttä eikä tehdä niitä asioita joita on sovittu. Sitä ei saatu kuntoon pelin aikana oikeastaan ollenkaan. Nyt tämä pitää unohtaa mahdollisimman nopeasti, kun torstai tulee pian. Sarja on nyt avattu eikä kenenkään tarvitse enää jännittää, pettynyt Härkönen totesi.

Puolivälierät jatkuvat torstaina, jolloin joukkueet kohtaavat Keuruulla. Hermes johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 1−0. Välieriin etenee neljällä voitolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle