Mestis-kierros: SaPKo nollasi TUTO:n, Rovaniemellä halli tyhjennettiin palohälytyksen takia

Ketterä juhli vierasvoittoa illan Mestis-kierroksella.
Mestis-perjantai piti sisällään viiden ottelun tapahtumarikkaan illan.

Hermes-Hokki 4–5 vl (2-1, 1-2, 1-1, 0-0, 0-1)

Katso videokooste

Hermes sai olla enemmän kuin tyytyväinen, että pääsi johtoasemassa ensimmäisen erän jälkeen koppiin. Maalivahti Vilho Heikkinen joutui kajaanilaisten kiekkosateeseen, mutta kahden Sampo Paulaharjun maalin ansiosta valotaulu näytti lukemia 2–1.

Toiseen erään voimasuhteet kentällä tasoittuivat. Hermes eteni jo kahden maalin johtoon, kunnes Hokki kiri välimatkan umpeen Jarkko Harjulan ja Mika Koiviston maaleilla. Naamat venyivät hangonkekseiksi vieraiden penkillä, kun puolustaja Valtteri Ilomäki vei kolmannen erän alussa Hokin ottelussa ensi kertaa johtoon. Maali oli Ilomäelle ensimmäinen laatuaan Mestiksessä. Kotijoukkueen Santeri Haaralan napakka laukaus ylivoimalla pari minuuttia ennen päätöstä vei kuitenkin ottelun jatkoajalle.

Ratkaisu haettiin lopulta voittomaalikilpailun kautta. Siellä ratkaisijaksi nousi vieraiden Jarkko Harjula, joka veivaili todella näyttävän maalin ja laittoi Kokkolan perjantai-illan pakettiin.

IPK-K-Vantaa 3–2 ja (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

Iisalmessa tanhuttiin ensimmäisen erä kotijoukkueen tahtiin. IPK sai vyörytettyä toistuvasti pitkiä hyökkäyksiä K-Vantaan päätyyn, ja vieraiden mahdollisuudet nojasivat lähinnä nopeisiin harppuunahyökkäyksiin. Ensimmäisen erän ainokainen nähtiinkin juuri tällaisesta tilanteesta, kun Harri Kainulainen pääsi viimeistelemään läpiajon päätteeksi. Avaavan syötön maalin tarjoili Samuel Sikstus

Toiseen erään peli tasaantui ja tunteetkin alkoivat leiskua. Saku Kinnusen viivaveto toi iisalmelaiset tasoihin ottelun käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolleen, mutta Samu Poutanen vei vieraat uudelleen johtoon kauden ensimmäisellä Mestis-maalillaan. Poutasen maalia edelsi IPK:n paha syöttövirhe, jonka Teemu Mielonen hyödynsi ja toimitti kiekon vapaana olleelle Poutaselle.

Kokkolan tavoin myös Iisalmessa mentiin jatkoajalle. Jatkoaika ehti vanhentua vain 41 sekuntia, kunnes Juuso Nevalaisen yksilösuoritus toivotti hyvää yötä vantaalaisille.

KeuPa HT-Ketterä 3–6 (2-2, 1-2, 0-2)

Ketterä oli Keuruulla vaikeuksissa erien aluissa. Ensimmäisen ja toisen erän avausminuutit tarjosivat maalit kotijoukkueelle, Ketterän valveillaolon kärsiessä. Molemmat mainitut erät kuitenkin noudattivat samaa kaavaa: Ketterä vertyi ja sillä riitti paikkoja lopulta tuhlailtavaksi asti. Ilman Joonas Haraldin torjuntoja olisi Ketterä lähtenyt kotimalle vieläkin tylymmin loppunumeroin.

Päätöserässä Ketterä oli läksynsä oppinut ja toimi itse rokottavana osapuolena. Arttu Rämön kauden kymmenes maali syntyi minuutin ja sekunnin pelin jälkeen. Ketterän iltaa varjosti Mikko Haaparannan loukkaantuminen. 22-vuotias laituri joutui jättämään pelin kolmannessa erässä kesken.

RoKi-Peliitat 3–2 (1-0, 1-2, 1-0)

Rovaniemellä RoKin ja Peliittojen jumbokamppailu sai odottamattoman käänteen, kun palohälytys keskeytti ottelun viiden minuutin pelin jälkeen. Lappi Areenan yleisö ohjeistettiin jäähallista ulos ja joukkueet pukukoppiin. Peli oli lopulta seisahduksissa noin 25 minuuttia, kunnes pelastusviranomaiset antoivat vihreää valoa ottelun jatkamiselle. Pitkäksi venynyt ensimmäinen erä näki vielä maalin kahdeksan sekuntia ennen sen päätöstä. Ville Heikkisen 1–0-maali syntyi tunti avauskiekon pudotuksen jälkeen.

Olli-Matti Järvelä lisäsi RoKin johtoa toisen erän alussa, mutta Samu Paajasen 2+2-minuuttinen korkeasta mailasta muutti pelin kulkua. Pasi Kouvalainen rokotti ylivoimalla ja Peliitat sai hengen päälle. Hetkeä myöhemmin heinolalaiset pääsivät kokeilemaan uudemman kerran pakkopeliä ja Matias Mustonen toi Peliitat tasoihin.

Ratkaisijaksi nousi päätöserässä RoKin Eemeli Piippo, joka vastasi ottelun viimeiseksi jääneestä 3–2-maalista. Kyseessä oli rovaniemeläisille ensimmäinen kolmen pisteen potti yli kahteen kuukauteen.

SaPKo-TUTO 4–0 (1-0, 0-0, 3-0)

Savonlinnassa maalit olivat pitkään kortilla ja SaPKon Henri Keskilohkon kauden kolmas maali oli pitkään ottelun ainoa osuma. Juuso Walli tuplasi kotijoukkueen johdon kolmannen erän alussa ja turkulaisten matka piteni entisestään. Matias Rauvola ja Atte Karppinen laittoivat maalit mieheen vielä tyhjiin lopussa ja SaPKo ratsasti vakuuttavaan 4–0-voittoon. Maalivahti Roope Urpolahti torjui nollapelissään 28 kertaa.

Ottelussa nähtiin paljon painavia taklauksia. Toista erää väritti varaallisen näköinen Bernard Isiguzon taklaus, joka kohdistui TUTO:n Kalle Valtolaan. Valtola lensi ikävän näköisesti päätylaudoituksiin, mutta ei onneksi loukannut itseään pahemmin. Isiguzo sai tilanteesta 2+10 minuuttia laitataklauksesta. Päätöserässä TUTO:n Mikke Levo puolestaan hölmöili itselleen 5+20 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.