Pohjoisen miehet päättivät kautensa joukkueen ensimmäisiin mitaleihin Mestiksessä

MESTIS / Raportti
Vilho Heikkinen jälleen kerran yksi RoKin sankareista.
Taistelu pronssimitaleiden kohtalosta päättyi toiseen jatkoaikaan ja aikaan 82.51. Maalin ampui vieraiden Nicholas Canade ja RoKi voitti ottelun numeroin 3−2. Myös kotijoukkueen kapteenin Anssi Rantasen ura päättyi tähän otteluun ja toiseen peräkkäiseen pettymykseen.

RoKi tuli otteluun hyvällä jalalla ja sitä kautta otti myös kiekonhallinnan. FPS oli kaikessa vähän jäljessä ja niin jatkui koko avauserän. Erän näkyvin hahmo oli RoKin kultakypärä Zdenek Sedlàk, joka näytti olevan pelipäällä, mutta myös sellaista yksin yrittämistä hänen tekemisessään näkyi.

Kotijoukkuekin tuli pelaamaan toiseen erään ja sai siitä heti palkinnon. Erää oli pelattu 1.36, kun Ivan Rybchyk vei FPS:n johtoon. Ottelu jatkui tasaisena, kunnes kotijoukkue iski toistamiseen. Miku Ronkainen lähetti viivalta hienon syötön, jonka maalikulmalta iski sisään Veikka Kärjä.

Vieraillakin oli omat paikkansa, mutta FPS:n maalivahti Petrus Lintonen esitti varmaa maalivahtipeliä. Rasmus Smedbergin onnistumisen myötä kotijoukkue lähti erätauolle 2−1-johtoasemassa.

RoKi sai kolmannen erän alkuun ylivoiman ja Sedlàk laukoi numeroiksi 2−2. Molemmilla oli paikkoja siirtyä johtoon, mutta niin Lintonen kuin vieraiden maalivahti Vilho Heikkinenkin esittivät hyviä torjuntoja. Maaleja ei enää erässä nähty ja pronssimitaleiden kohtaloa lähdettiin ratkomaan jatkoerässä.

RoKin kapteeni Antti Järvelä oli päättänyt ottaa sankariviitan harteilleen ja hänellä oli useampikin paikka laukoa kiekko maaliin. Kotijoukkueen malivahti Lintonen esitti muutaman paraatipelastuksen ja oli pitkälle hänen ansiotaan ettei ottelu päättynyt ensimmäisen jatkoerän aikana.

Nicholas Canade laukoi maalin toisen jatkoerän alussa ajassa 2.51. Pronssimitalit pohjoisen miesten kauloihin ja FPS:n kapteeni Anssi Rantasen ura päättyi toiseen peräkkäiseen pettymykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle