FPS:lle toinen voitto kliinisellä pelillä − Anssi Rantanen laukoi voittomaalin

MESTIS / Raportti
Anssi Rantanen ratkaisi toisen välieräottelun.
Kuva © Jarno Hietanen
FPS oli parempi myös välieräsarjan toisessa ottelussa Kiekko-Espoota vastaan. Ensimmäisen ottelun tapaan forssalaiset olivat parempia joukkuepelissä, minkä lisäksi joukkueen pelaaminen 2−1-johtoaseman puolustamisessa oli esimerkillistä.

Kotijoukkue FPS sai otteluun hienon alun saamalla kiekon maaliin kahdesti avauserän ensimmäisellä puoliskolla. Molemmista vastasi Santtu Hakanen, ja molemmat syntyivät hienojen kuvioiden jälkeen. Ensimmäiseen syötön tarjosi Miku Ronkainen hyvän nousun jälkeen.

Toisella kerralla kiekko kimposi maaliin Hakasen luistimesta sen jälkeen, kun Hakanen oli tuonut kiekon hyökkäysalueelle, käytti kiekkoa Paavo Tynillä, joka palautti sen maalintekijän luistimiin. Vaikka selvää potkuliikettä ei näkynyt, tuomaristo päätti videoiden katselun jälkeen hylätä osuman.

FPS puolusti hyvin, ja sen seurauksena Kiekko-Espoo ajautui usein paitsioihin omissa hyökkäyksissään. Erässä nähtiin myös ensimmäisen kerran sarjassa tunteen nousua, kun Topi Häggin taklauksen jälkeen hän ja Ville Rautiala painivat itselleen kaksiminuuttiset. Tuomarilinja oli salliva, ja nämä rangaistukset jäivätkin lopulta ottelun ainoiksi.

Toinen erä alkoi niin ikään vahvasti kotijoukkue FPS:n komennossa, ja K-Espoolla oli vaikeuksia päästä ulos alueelta. Harvoissa hyökkäyksissään espoolaiset olivat suoraviivaisempia, minkä lisäksi FPS laukoi paljon ohi, joten torjuntalukemat säilyivät erässä varsin tasaisena.

Vastoin pelin hallintaa vierailija onnistuikin vastahyökkäyksestä. Muutaman syötön jälkeen, joista viimeisimmän tarjosi Tommi Takaveräjä, Petteri Villanen onnistui maalinteossa edellisen ottelun tapaan.

Toiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin forssalaisjohdossa, kun pelaajauransa tähän kauteen lopettava Anssi Rantanen laukoi varsin pienestä kulmasta matalan laukauksen, joka löysi tiensä maaliin.

Kolmannessa erässä vierailija K-Espoo sai joitakin tilanteita, mutta pääasiassa FPS pelasi erittäin järkevää peliä, ja pysyi kiekollisena pitkään kuluttaen samalla niin aikaa kuin vierasjoukkueen energiaa.

Pari minuuttia ennen loppua Anton Ollikaiselle pelattiin paikka tasoitukseen, mutta oikea-aikainen heittäytyminen pelasti forssalaisittain tilanteen. Kuudella pelatessaan Ollikainen pääsi maalin sivusta yrittämään rystylaukausta, ja tilannetta seurannutta ruuhkaa tarkasteltiin videolta, jotta saatiin varmuus ettei kiekko mennyt maaliin.

Tässä vaiheessa peliä oli jäljellä vain kaksi sekuntia, ja vaikka Oskari Lemetyinen voittikin viimeisen aloituksen, kiekko ajautui huonompaan kulmaan, eikä Julius Rantaeskola päässyt enää yllättämään hienon ottelun pelannutta Petrus Lintosta.

− Kovaa kamppailua, loistava pudotuspeliottelu. Emme olleet valmiita maksamaan tarpeeksi hintaa ottelun voittamisesta, ja siitä se jäi kiinni, Kiekko-Espoon Kim Hirschovits kommentoi.

− Erittäin laadukas ottelu. Olisimme voineet tappaa pelin jo toiseen erään. Olimme kuitenkin tylyjä, eikä Kiekko-Espoo ei saanut paljoakaan paikkoja, FPS-valmentaja Asko Rantanen mietti. 

FPS johtaa sarjaa kahden ottelun jälkeen lukemin 2−0. Kahden peräkkäisen päivän pelin jälkeen joukkueet saavat palautella sunnuntain, ennen kuin sarja jatkuu maanantaina Espoossa. Forssassa pelataan seuraavan kerran keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle