FPS taisteluvoitolla välieriin - Piponsa jäälle heittänyt KeuPa-luotsi Westerlund ajettiin ulos

MESTIS / Raportti
FPS pääsi juhlimaan välieräpaikkaa.
FPS:n ja KeuPan seitsemäs ottelu tarjosi jännitystä loppuun asti. Kotijoukkue FPS piti pintansa toisen erän lopussa tehdyn johtomaalin jälkeen ja eteni ensimmäistä kertaa Mestiksen välieriin 3−1-voitolla.

FPS:lle edellisten otteluiden alut olivat olleet vaikeita, mutta tällä kertaa asiat olivat toisin. Kokoonpanoon palannut tehopuolustaja Paavo Tyni löysi maalin edestä Totte Mobergin, joka kasvatti pudotuspelien maalimääränsä kolmeen.

Niin ikään edellisestä ottelusta sivussa ollut KeuPan Terry And pääsi pian läpiajoon, mutta hänen yrityksensä meni Petrus Lintosen torjunnan kautta päätyverkkoon. Erä eteni varsin tasaisissa merkeissä, kunnes FPS:n Aapo Alapuranen komennettiin rangaistusaitioon.

Vieraat onnistuivat hyödyntämään ylivoimansa, kun Atro Leppänen laukoi ja kiekko kimposi Lintosen torjunnasta päin Jere Heleniusta ja siitä maaliin. Osumaa tarkasteltiin vielä videolta sen varalta, että Helenius olisi iskenyt kiekon sisään sääntöjen vastaisesti.

Atso Lehtinen pääsi yrittämään jälleen johtomaalia, mutta kesken ottelusarjan maalille tullut Sami Suni torjui. KeuPa pääsi vielä erän viimeisellä minuutilla vastahyökkäykseen, joka kuitenkin tyrehtyi heikkoon syöttelyyn.

FPS aloitti toisen erän vahvasti, mutta KeuPan Matias Mustonen pääsi vahvaan vastahyökkäykseen kuitenkaan onnistumatta. Seuraavat vaihdot toivat FPS-kapteeni Anssi Rantaselle rangaistuksen, mutta vierailijoiden ylivoima oli heikkoa. FPS:llä oli rangaistuksen päätyttyä hieno tilaisuus ottaa jälleen pelissä johto, mutta Suni pysäytti komeasti Mika Huhtasalon yrityksen.

Forssalaiset saivat ottelun puolivälissä ensimmäisen ylivoimansa, ja vaikka peli pyörikin vahvasti KeuPa-päädyssä, tulosta ei tullut. FPS:n ongelmana oli ajoittain kurittomuus, ja Huhtasalo sortui hyökkäyspään rangaistukseen.

Erän lopulla nähtiin ikävämpää draamaa, kun Leevi Kannisto törmäsi matalalla olleeseen Patrik Forsbergiin, joka joutui jättämään kentän kesken. Erän aikana KeuPalta loukkaantui myös Jaakko Heikkinen.

29 sekuntia ennen loppua KeuPa sai lisää kylmää vettä niskaan, kun Huhtasalo laukoi läpiajosta maalirautoihin, ja paluukiekkoon ehti ensimmäisenä Aleksi Karlsson, joka teki pudotuspelikevään ensimmäisen maalinsa.

Kolmannessa erässä vajaamiehinen KeuPa lähti heti pelin alusta hakemaan tasoitusta. Kotijoukkue joutui nopeasti alivoimalle Joona Vainion ammuttua kiekon katsomoon, mutta FPS:llä ei ollut sen aikana suurta hätää.

Uransa viimeistä kautta pelaava Rantanen nousi vahvasti ja pääsi laukomaan osuen kuitenkin vain yläputkeen. KeuPan kiriä haittasi väärästä vaihdosta tuomittu rangaistus, jonka seurauksena päävalmentaja Tomas Westerlund heitti piponsa jäälle. Westerlund ajettiin ulos ottelusta.

Viimeiset minuutit kolmannesta erästä olivat melkoista KeuPan pyöritystä, mutta onnistumisia vieraat eivät saaneet. Lopulta kellossa oli jäljellä sekunti, kun Santtu Hakanen viimeisteli viimeisen niitin tyhjiin.

− Tiukka peli, kuten koko sarjakin. Ehkä vähän liian tunnusteleva alku, ja oli meillä paikkoja vielä kolmannessakin. Tämä ottelu kuvasi hyvin koko sarjaa, KeuPan apuvalmentaja Max Walther.

− Olimme sen verran parempia, että ansaitsimme voiton. Saimme hyvän latingin ja laitoimme paketin kasaan tähän viimeiseen peliin, FPS-valmentaja Asko Rantanen kommentoi taiston tauottua.

FPS kohtaa välierissä Kiekko-Espoon, ja ottelusarja alkaa perjantaina Espoossa. Välieräpaikka on kaudesta 2000−01 alkaen Mestiksen nimellä pelatussa sarjassa forssalaisten ensimmäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle