Mestiksen balttikortti nipisti pisteen TUTOlta

MESTIS / Kuvakooste
TUTO voitti Mestiksen latvialaisjoukkue HK Zemgalen maalein 3–2. Vähämaalinen ottelu oli päättyä 2–1 lukemiin, mutta vieraat onnistuivat käyttämään turkulaisten heikon kolmannen erän lopun hyväkseen. Jatkoaika ei ehtinyt vanheta kuin 28 sekuntia, kun Leevi Teissala laukoi kiekon ohi latvialaisvahti Eriks Vitolsin.
Latvialaisjoukkueen huolto tarkasteli suomalaisten rakennusten laatua ennen ottelun alkua.
TUTO muisti 300 Mestis-ottelun Roope Rantaa.
Ensimmäinen erä pelattiin tarkasti.
Slovakiasta Suomeen siirtynyt Michael Higgins hääri TUTOn takalinjoilla.
HK Zemgalen päävalmentaja Artis Ābols ei säästellyt ääntään.
TUTO pääsi yrittämään maalia ylivoimalla.
Hermanni Vidman joutuu piirtelemään kuviot uusiksi, sillä Eriks Vitols kahmi kiekot hanskaansa.
Erätauolla ihmeteltiin maalitonta tilannetta.
Toisessa erässä päästiin maalien makuun. Valtteri Virtanen laukoi kiekon yläkulmaan.
Latvialaiset kirivät kuitenkin tasoihin ottelun oltua puolivälissä.
Otteet kovenivat kolmannessa erässä.
Kumpikin puoli sai osansa.
Vitols venyi kiekkojen tielle kerta toisensa jälkeen.
Rannan laukaus kuitenkin yllätti Vitolsin.
HK Zemgale kiri tasoihin TUTO-vahti Emil Vuorion seikkailtua maalinsa ulkopuolella. Vieraiden harmiksi tilanteesta syntynyt maali hylättiin potkuna.
Jelgavalaiset hakivat tasoitusta vimmatusti, mutta edes kahden pelaajan ylivoima ei tuottanut tuolosta.
Maalivahdin vaihtaminen kenttäpelaajan toi lopulta vieraiden kannalta toivotun tuloksen.
Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 28 sekuntia. Leevi Teissala laukoi kiekon ohi Vitolsin.
Teissala viittoili vieraille vielä hyvät yöt, sillä joukkueet kohtaavat uudelleen heti seuraavana päivänä.