"Yllättävän huono ottelu" – TUTOn heikko kolmas erä siivitti FPS:n voittoon

MESTIS / Kuvakooste
FPS voitti TUTOn Kupittaalla pelatussa ottelussa maalein 4–7. Kotijoukkue pääsi kahden maalin johdossa kummallekin erätauolle, mutta kolmannen erän myötä sen otteet olivat lopulta yllättävän huonoja, kuten lunta kolannut poika totesi ottelun jälkeen parkkipaikalla. FPS puolestaan hyödynsi TUTOn heikot hetket tehokkaasti viimeisen 20-minuuttisen aikana.
Ottelussa riitti vauhtia alusta saakka.
Kotijoukkue TUTO painoi päälle ensimmäiset viisi minuuttia.
Ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin toisessa kenttäpäädyssä. Totte Moberg laukoi kiekon maaliin Oskari Lahtisen jäähyn aikana.
Myös TUTOn tasoitusmaali ylivoimaosuma.
Olli Valtola oli iskussa.
TUTO pääsi 3–1 lukemissa erätauolle.
FPS yllätti TUTOn heti toisen erän alussa.
Turkulaiset pääsivät kuitenkin toiselle erätauolle kahden maalin johdossa...
...sillä TUTOn ylivoima tuotti tulosta.
Maalia edelsi 2+10 minuutin arvoinen laitataklaus...
...sekä nopea kuitti. Oskari Kalajanniska ja Joona Vainio hanskasivat pikkukakkosten arvoisesti.
Samalla Leevi Teissala ja Erkki Laiho pudottivat hanskat.
Kumpikin ohjattiin suihkun puolelle.
Kolmas erä oli iso pettymys kotijoukkueelle. Hermanni Vidman sadatteli omien tekemistä.
Miska Ronkainen laukoi tarkasti.
TUTOlla ei ollut hädän päivää 4–3 johtotilanteesta, kunnes Ronkainen karkasi maalintekoon alivoimalla.
Tuskanhikeä pukkasi.
FPS painoi takaa ohi.
TUTOlla oli vielä paikkansa aivan erän loppuun, mutta FPS rokotti herkeämättä puolustuspään virheistä. Ronkainen pääsi juhlimaan kolmatta maaliaan.
Forssalaisten kolmas erä oli huikea. Viisi maalia turkulaisten verkkoon ei jättänyt jossiteltavaa.