TUTOn ja Kiekko-Vantaan pudotuspelihaaveet säilyivät hengissä, Forssassa olivat maalit tiukassa

MESTIS / Kierrosraportti
TUTO ja Kiekko-Vantaa ottivat jatkopelien kannalta elintärkeät voitot. Forssassa nuhjattiin yli tunti ilman täysosumia. SaPKo kaatoi vieraissa Hokin, ja IPK peittosi Tampereella KOOVEEn. Wernersonin veljekset viettivät vahvaa tehoiltaa.

Kiekko-Vantaa kamppaili voiton tasaväkisessä ottelussa

Kiekko-Vantaan ja Kiekko-Poikien välinen ottelu oli kierroksen tasokkaimpia. Tiukasti pudotuspelitaistelussa mukana oleva Kiekko-Vantaa venyi voittoon jatkoajalla Niklas Tenhovuoren tahtomaalilla.

Kiekko-Pojat sai vahvan aloituksen ottelulle. Kristjan Komben rangaistuksen tuottamalla ylivoimalla Jiri Karafiatin komea rannelaukaus upposi Kiekko-Vantaan verkkoon.

Tasaviisikoilla peli oli tasaväkistä ja tarkkaa. Vasta viitisen minuuttia ennen taukoa sai Kiekko-Vantaa rakennettua kunnon tekopaikan, ja Kombe pääsi hyvittämään tekemänsä erheen tasoittaen pelin 1–1.

Lupaavasti alkanut ottelu sai tympeän käänteen toisen erän alussa. Mico Luoto ajoi päin Tomi Purmolaa sääntöjen vastaisesti, ja Luoto itse puolestaan ajettiin suihkuun (päähän kohdistunut taklaus). Kiekko-Vantaan ylivoima jäi kuitenkin tehottomaksi.

Kumpikin joukkue sai oivallisia paikkoja erän edetessä. Vauhdikas peli aaltoili puolelta toiselle, ja kummankin joukkueen maalivahti – Kasper Lehikoinen ja Samuli Tervo – verttyivät vahvaan pelikuntoon.

Sitkeän yrittämisen jälkeen väsytystaktiikka tuotti tulosta aivan kalkkiviivoilla. Ernests Osenieks toimitti kiekon maalille, Lehikoinen haparoi ja Joni Piipponen nosti irtokiekon häkkiin seitsemän sekuntia ennen toista erätaukoa.

Normaalisti tällaiset maalit ovat niin sanottuja pukukoppimaaleja, mutta tässä tapauksessa puheille ei ollut katetta. Kolmatta erää ehdittiin pelata vain kolmisen minuuttia, kun Aaron Millerin tulinen laukaus upposi ylänurkkaan.

Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty eikä paljoa muutakaan, Piipposen missattua rankkaria lukuun ottamatta. Luonteeltaan ympäripyöreä ottelu sai soveliaan päätöksen jatkoajalla, jossa illan ja Kiekko-Vantaan sankariksi nousi Niklas Tenhovuori väkevän kaksinkamppailuvoiton päätteeksi.

Maalivahtipelin juhlaa Forssassa

Forssassa oli maalinteko poikkeuksellisen vaikeaa. FPS:n Petrus Lintonen ja ennen kaikkea Ketterän Santeri Lipiäinen olivat ottelun hahmoja. Ratkaisevan osuman iski kauden ensimmäisen täysosumansa viimeistellyt Kalle Loponen.

Jo reilun minuutin pelin jälkeen sai Ketterä jobinpostia Mikko Haaparannan loukkaannuttua taklaustilanteessa.

Muutoin kärkijoukkueiden kamppailu oli tarkkaa kiekkoa alusta loppuun. Paikoilla ei suuremmin juhlittu. Puolustukset tukkivat maalinedustan, eikä kaukaa lähteneistä laukauksista ollut vaaraa. Vähitellen Ketterä pääsi niskan päälle. Kun ratkaisuja ei syntynyt, oli FPS:n vuoro ottaa komento ottelutapahtumista.

Tulosta ei tuottanut mikään tilanne varsinaisella peliajalla. Ottelu vanheni kiikareilla aina jatkoajalle asti. Ajassa 62.07 Kalle Loponen sohaisi kiekon maaliin itse järjestämästään tilanteesta. Maali oli Loposen kauden ensimmäinen. Pisteet matkaavat Imatralle.

SaPKo kampesi voittoon vaikeasta alusta huolimatta

SaPKo tarrasi tiukasti kiinni pudotuspelipaikkaan ottamalla arvokkaan vierasvoiton Hokista. Ratkaiseva hetki nähtiin kolmannen erän alussa, jolloin SaPKo iski kaksi pikamaalia.

Karsintapeikon pakenemista yrittävän SaPKon matka Kajaanissa alkoi heikosti. Hokki aloitti maalinteon Ville-Valtteri Mustosen tarkalla rannelaukauksella puolustajan jaloista.

Heti toisen erän alkuun Santeri Haarala lisäsi kotijoukkueen johtoa SaPKo-puolustaja Eemeli Ylitalon lahjasyötöstä. Karri Kapanen loi uskoa pässipaitoihin kaventamalla ottelun yhden maalin peliksi Kalle Matikaisen syötöstä. Leijonalegenda Jarmo Myllyksen poika Oskar Myllys toi noin viiden minuutin pelin jälkeen SaPKon jo tasoihin kauden ensimmäisellään.

Kauaa vierailijat eivät ehtineet hyvänolontunteesta nauttia, sillä kotvan kuluttua Hokki meni jälleen johtoon Janne Jokisen kauden 11. maalilla.

Kolmas erä oli vahvasti SaPKo-merkkinen. Hokin kannalta mustaminuutti ajottui erän alkuun, kun Topias Koski ja Jani Kluuskeri tekivät maalin mieheen. Kluuskerin maali jäi ottelun voittomaaliksi, mikä juurrutti savonlinnalaisia yhä vahvemmin pudotuspeliasemiin.

TUTO otti elintärkeän voiton varamiehistöisestä Kiekko-Espoosta

Lähes puolet miehistöstään vaihtanut Kiekko-Espoo teki voitavansa, ja taistelikin voitosta melkein loppuun asti. TUTO piti voitollaan pudotuspelihaaveensa hengissä.

Hieman värittömän avauserän jälkeen alkoikin tapahtua, ja etenkin Kiekko-Espoon osalta alkoi ottelu kulkea vikasuuntaan. Tino Sirén otti 2+10 päähän kohdistuneesta taklauksesta, mutta erikoistilanne jäi hyödyntämättä.

Sitten Kiekko-Espoo joutui selvittämään kaksi melkein perättäin tuomitusta alivoimasta, eikä se siinä täysin onnistunutkaan. Vapaaksi unohdettu Roope Ranta rikkoi kuparisen ajassa 31.09 kiskaisemalla maalin edestä yläkulmaan.

Alle pari minuuttia tästä, niin espoolaisten haavoihin hierottiin lisää suolaa. TUTOn pelatessa alivoimalla karkasi Juho Virtanen läpiajosta maalintekoon – erinomainen yhdistelmä räjähtävyyttä ja vaistoa.

Päätöserässä TUTO ei tyytynyt varmistelemaan, vaan peli jatkui vauhdikkaana ja aaltoilevana, joskin myös tuloksettomana. Kiekko-Espoo ei saanut kunnon loppurynnistystä aikaiseksi, ja loppunumerot 3–0 viimeisteli tyhjiin Jesse Leppikoski.
Jere Huhtamaa torjui nollapelissään 29 kertaa.

Wernersonin weljesten tehoilta piti IPK:n TOP-6 haaveet elossa

IPK:n ruotsalaisvahvistukset kasasivat viisi tehopinnaa ja johtivat iisalmelaiset työlääseen voittoon sarjajumbo KOOVEEstä.

Kooveen ja IPK:n kauden viimeinen kohtaaminen oli jo lähtökohdiltaan hyvin sekava. Tamperelaisilla ei ole ollut mielekästä panosta pitkiin aikoihin, eikä IPK:n tuloskaan todennäköisesti vaikuttaisi sijoitukseen merkittävästi.

Tapparasta sarjaporrasta alemmaksi loppukaudeksi tippunut Kari Piiroinen esitteli taitojaan avauserässä, kun hän nollasi Jacob Bjerseliuksen ja Linus Wernersonin huippupaikan yksin. Samainen kaksikko juoni kuitenkin myöhemmin IPK:n avausosuman Perttu Ahon istuessa kampitusjäähyä.

Toisen erän alkuun Kooveen Nikolai Hakala pääsi iskemään lukemat tasoihin harhauttamalla IPK-maalivahti Juha Jatkolan. Tasoitusmaalista Koovee sai hyvän vaiheen päälle. Seuraavan maalin teki kuitenkin keltapaidat. Juho Korhonen sai maalinkulmalle loistavan syötön Linus Wernersonilta, mistä puolustajan oli helppo työ toimittaa kiekko ohi Koovee-vahdin.

Koovee pääsi tasoittamaan lukemat 2−2 IPK:n joukkuerangaistuksen aikana Santeri Sillanpään terävällä rannelaukauksella. Kumpikaan joukkue ei ylivoimamahdollisuuksista huolimatta onnistunut ottelua ratkaisemaan varsinaisella peliajalla.

Jatkoajalla IPK tyhjenti lopulta pajatson. Oivassa vireessä seilaava Juuso Nevalainen siirsi kiekon maaliin Janne Hämäläisen ja Pontus Wernersonin esityöstä. Wernerson keräsi ottelussa peräti kolme kakkossyöttöä.