Runkosarjan voittanut Kiekko-Espoo kesälomalle − kaksi muuta puolivälieräsarjaa ratkeaa lauantaina

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Timo Savela
Mestiksen pudotuspeleissä haettiin Ketterän lisäksi muita jatkoonmenijöitä. Kolmessa parissa vain Kokkolan Hermes onnistui katkaisemaan oman ottelusarjansa, ja näin runkosarjan voittaneen Kiekko-Espoon kausi päättyi.

Hermekselle toinen jatkoerävoitto

Hermes onnistui ottamaan toisen voittonsa Kiekko-Espoosta ja näin Kokkolassa pelataan välieriä. Tiistain tapaan ratkaisu syntyi jatkoerässä, jossa tällä kertaa sankariksi nousi Valtteri Meisaari.

Kiekko-Espoo aloitti ottelun hieman Hermestä paremmin, mutta pikku hiljaa avauserän kestäessä ote siirtyi kotijoukkueelle. Hermes sai ison mahdollisuuden, kun Aleksi Järvinen osui kyynärpäällään Eetu Paasovaaraa päähän ja lähti aikaisessa vaiheessa suihkun puolelle.

Kiekko-Espoo taisteli alivoiman loistavasti, mutta paine jatkui ja Oskari Uomala suti irtokiekon maaliin. Näissä lukemissa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toiseen erään Kiekko-Espoo piristyi jonkin verran. Hermes loi kuitenkin paikkoja myös vastahyökkäyksistä, ja Roope Taponen joutui torjumaan jopa läpiajon. Erän lopulla Kiekko-Espoo sai ylivoiman, jonka aikana vierasjoukkue pyöritti koko kaksiminuuttisen, jonka aikana Hermeksen pelaajat ottivat peräti neljä blokkia.

Kolmannessa erässä Kiekko-Espoolla oli vaikeaa saada kiriä aikaiseksi, ja syöttöpeli tuotti ajoittain vaikeuksia. Lopulta Joni Jurmon kaukaa ammuttu kiekko meni maaliin ja peli oli tasan.

Jatkoerässä Kiekko-Espoo pääsi yrittämään ylivoimaa Hermeksen tuherrettua vaihtonsa kanssa. Hermes kesti alivoimansa, ja pelin käännyttyä toiseen päähän Valtteri Meisaari laukoi suoraan Paasovaaran syötöstä ratkaisun ottelulle ja ottelusarjalle.

− Hieno joukkue, ja sillä tavalla tulee itsellekin onnistumisia, Meisaari kommentoi Ruudun haastattelussa.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Kiekko-Vantaa kesti joensuulaisten kirin

JoKP haki jatkopaikkaa Vantaalla, mutta kotijoukkue Kiekko-Vantaa oli sarjan toisessa ottelussa niukasti etevämpi, ja näin ottelusarjan ratkaisu siirtyi kolmanteen peliin.

Vantaalla jatkopaikkaa kärkkynyt JoKP aloitti pelin hineosti, kun Jussi Tammela vei vieraat johtoon hänen päästyään Teemu Siirosen kanssa kaksin maalivahtia vastaan. Kiekko-Vantaan Jarkko Pynnönen tasoitti pari minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä lohipaidat osuivat kolmesti, ja erityisesti Juuso Perttilän tekemä 4−2-maali kelpaa moniin maalikoosteisiin. Erän muista maaleista vastasivat Kiekko-Vantaan Eetu Peltola ja Eetu Mäki sekä JoKP:n Siironen.

Julius Valtosen osumassa ennen kolmannen erän puoliväliä oli jo ratkaisun makua, mutta JoKP ei luovuttanut. Maalivahti otettiin pois viisi ja puoli minuuttia ennen loppua, ja vieraat iskivät kaksi kavennusmaalia, tekijöinä Olli Korhonen ja Lauri Heino. Tasoitukseen asti eväät eivät enää riittäneet, vaan Kiekko-Vantaa tasoitti ottelusarjan.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Koivusaari palasi makeasti kaukaloon

KeuPa HT:n ja IPK:n sarjassa nähtiin toinen vierasvoitto, kun keuruulaisjoukkue haki puhtaan voiton Iisalmesta. Suurena sankarina oli 27 kertaa torjuneen maalivahdin Samuli Tervon lisäksi kaksi maalia iskenyt Juho Koivusaari.

IPK tuli hieman varovasti peliin ja KeuPa oli huomattavasti nälkäisempi. Sairastuvalta palannut Juho Koivusaari yllätti Samu Pakarisen jo 33 sekunnin pelin jälkeen. Erä oli kuitenkin hyvin tasainen.

Toisessa erässä IPK oli jo hallitsevampi osapuoli, mutta KeuPan maalilla fantastisesti pelannut Samuli Tervo ei antanut armoa. Vierasjoukkue meni 2−0- johtoon juuri ylivoiman päätyttyä, kun Koivusaari osui toistamiseen. Tilannetta edelsi IPK:n heikko merkkauspeli.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen hakiessa kavennusta ilman maalivahtia Janne Kumpulainen löi kiekon tyhjään maalin ja sinetöi sarjan toisen vierasvoiton. Sen jälkeen Atro Leppänen teki vielä yhden maalin, ja näin loppulukemat kirjattiin 0−4.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis