Mestis-pudotuspelit: Nuorten Leijonien maalivahdit voimattomia maalikarkeloissa − "Maalimäärää pitää saada pudotettua omaan päähän"

MESTIS / Kierrosraportti
Kokkolan Hermes ja Kiekko-Vantaa ottivat kiinnitykset Villi kortti -kierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Lyhyistä sarjoista johtuen näillä joukkueilla on mahdollista katkaista ottelusarja jo torstaina.

Heikki Harju kantoi Hermeksen ensimmäiseen kiinnitykseen

Hermes otti ensimmäisen kiinnityksen Turussa paras kolmesta -ottelusarjassa luvuin 5−6 (2−1, 2−2, 1−3). Ottelu oli Mestikselle ominaista havajikiekkoa, vaikka pudotuspelien tunnusmerkkejä nähtiin runsaasti. Nuorten Leijonien mukana pronssia napanneet Kari Piiroinen ja Joel Blomqvist päästivät yhteensä 10 maalia, mutta heitä maaleista ei voinut syyttää.

TUTO Hockey aloitti pelin todella pirteästi ja loi useamman hyvän paikan ottelun avausminuuteilla. Hermes teki kuitenkin ottelun avausmaalin hieman varkain. Heikki Harju syötti läheltä maalia, mutta kiekko kimposi TUTO-sentteri Elias Karvosen luistimista maaliin. Hermeksen ensimmäinen oikea laukaus maalia kohti kirjattiin vasta ajassa 8:59 Zdenek Sedlakin toimittamana. Laukauksesta alkoi Hermeksen hyvä jakso, joka päättyi Heikki Harjun kampitusjäähyyn. TUTO hyydytti joukkueen hyvän vaiheen kahdella pikamaalilla. Ensin iski Oskari Kalajanniska, jonka jälkeen Juho Virtanen mälläsi paluukiekosta lukemat jo 2−1:een.

Mikke Levo vapautti Juho Virtasen läpiajoon toisen erän avausminuutilla, mutta Hermes-torjuja Joel Blomqvist sai heppoisen yrityksen kiinni. Hermekselle annettiin loistotilaisuus tulla tasoihin, kun tuomaristo vihelsi rangaistuslaukauksen TUTO:n rikkoessa Heikki Harjua. Harjun ratkaisu oli vetää ohi maalista.

Esimerkkiä pudotuspelikiekosta näytti TUTO:n tehomies Kalajanniska, kun hän blokkasi kovan lyöntilaukauksen viivasta. Kalajanniska liukui vaihtoaitoon hammasta purren, mutta palasi otteluun. Blokista voimaa ei kuitenkaan saanut TUTO, sillä vieraat seurasivat isäntien esimerkkiä avauserästä ja tekivät kaksi pikamaalia. Ensiksi iski Eetu Paasovaara paluukiekon paluukiekosta ja 2−3 johtomaalin Heikki Harju ylivoimalla neliön keskeltä. Kotijoukkueella ei kauaa nokka tuhissut, kun Mikko Laine ohjasi tasoituksen ohi Blomqvistin. Ensimmäisen erän tapaan TUTO teki pukukoppimaalin, kun Mikke Levon viivalaukaus huudatti hallin kaiuttimia. Erätauolle joukkueet lähtivät isäntien 4−3 -johdossa.

Pelin naulasi tasoihin Ville Heikkala upean ylivoimakuvion päätteeksi. Noin minuutti Heikkalan maalista Heikki Harju nousi aggressiivisesti Piiroisen maalille, jonka jälkitilanteesta Sedlak laukoi kokkolalaisten johtomaalin. Ottelun hahmo, Oskari Kalajanniska, toi turkulaiset jo tolpan päähän, mutta kiekko kimposi TUTO:n kannalta väärälle puolelle. TUTO:n takaa-ajo sai ylleen synkkiä pilviä, kun maalin takaa-ajoasema muuttui kahteen Arttu Lausniemen tarkan laukauksen johdosta.

Turun Toverit sortuivat jäähyilyyn ja turhautuminen otti vallan. Hermes pääsi pelaamaan erän loppuun vielä kahden miehen ylivoimaa, mutta Piiroinen onnistui pitämään TUTO-maalilla ohuita toiveita yllä. Mikke Levo kavensi lukemat vielä 15 sekuntia ennen loppua 5−6:een lyöntilaukauksella.

− Erilaista peliä, kun meidän lohkossa on pelattu. Ehkä se näkyi tuossa maalimäärässä eniten. Pitää katsoa videoita, miten saataisiin maalimäärä pudotettua omaan päähän, kommentoi Hermeksen päävalmentaja Jere Härkälä ottelua.

Juttua muokattu 31.3. Oskari Kalajanniskan nimi oikeaan muotoon.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Peliittojen pudotuspelit käyntiin murhenäytelmällä

Kiekko-Vantaa onnistui kaatamaan Heinolan Peliitat numeroin 6−2 (2−0, 3−0, 1−2). Peliitat laukoi ottelussa jopa enemmän maalia kohden, mutta tulikuuma Samuel Jukuri sanoi ei heinolalaisten yrityksille.

Kiekko-Vantaa otti ensimmäisen kiinnityksen alkupelin sekavuudesta huolimatta. 1−0 -avausmaalin iski Vantaan tehopuolustaja Nuutti Viitasalo. Maalia edelsi taklaus, jossa Peliittojen puolustaja Eero Nurmi lensi puolivoltilla jään pintaan. Nurmen maatessa jäällä Viitasalon tykki puhui. Peliitoille tarjottiin avauserässä peräti kahdeksan minuuttia ylivoimaa tulla tasoihin, mutta laukausten laadussa oli parantamisen varaa. Erän loppuun Rasmus Lahnaviik siirsi isännät jo kahden maalin johtoon.

Ensimmäisen erän epäonnistumiset sai Peliitta-nipun hermostuneeksi ja puristamaan mailaa hieman liikaa. Lohipaitojen Samuel Jukuri oli kuin muuri ja vierasjoukkueen päätyyn viimeistely oli huomattavasti helpompaa.

Jarkko Pynnösen 3−0 maali teki lisäreikiä niin Peliittojen voittounelmiin kuin maaliverkkoonkin. Pynnönen pääsi tinttaamaan henkensä edestä suoraan syötöstä. Viljami Wacklin iski erän puolessa välissä lukemat jo 4−0:een, ja Jolle Nikander sooloili upeasti lukemat jo K-18 tasolle, 5−0.

Viimeinen erä kulutettiin vain kellosta pois ja haettiin asetelmia tulevaan koitokseen. Peliitat sai maalihanat auki, mutta loppukiri alkoi auttamatta liian myöhään.