Mestis-kierros: Vierasjoukkueet voitokkaina – K-Espoo murjoi vajaamiehistä KOOVEEta

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
Keskiviikon Mestis-kierroksella nähtiin kolme ottelua, joista jokaisessa voittajaksi selviytyi vierasjoukkue. Kajaanissa maalit olivat tiukassa Hokin ja TUTOn kohdatessa, pakon sanelemana kolmea hyökkääjää puolustajina peluuttanut IPK haki pisteet Keuruulta ja Kiekko-Espoo murjoi vajaamiehisen KOOVEEn Julius Rantaeskolan johdolla.

TUTO otti edellisestä illasta opiksi ja piti puolustuksen tiiviinä

TUTO korjasi pisteet Kajaanista pitämällä kotijoukkueen nollilla lukemin 0–3.

Kajaanin illassa molemmat joukkueet lähtivät hakemaan voittoa tiistain tappiollisten otteluiden jälkeen. Kummallekin joukkueille teema oli selvästi ollut laittaa puolustus kuntoon, sillä molemmat olivat päästäneet edellisiltana viisi maalia omiin. Puolustus pysyikin molemmilta koko ottelun tiiviinä, ja maalit olivat tiukassa. Ottelun voittomaali merkittiin Mestis-uransa ensimmäisen osuman tykittäneelle kanadalaispuolustaja Sami Pharaonille. Pisteet matkasivat lopulta Turkuun lukemiin 0–3.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty. Peli aaltoili päästä päätyyn, mutta kumpikin joukkue tukki keskustaa hyvin, eikä maalipaikoille päästy. Parhaasta paikasta vastasi kotijoukkueen Janne Jokinen, joka vapautettiin läpiajoon oman päätyviivan takaa lähteneen syötön seurauksena. TUTOn Jere Huhtamaa sai kuitenkin venytettyä patjan kiekon eteen.

Ottelun avausmaalia saatiin odotella toisen erän viimeiselle minuutille asti, kun Sami Pharaon upotti Roope Rannan laukauksen paluukiekon Patrik Koiviston selän taakse. Toinenkin erä oli edelleen tasaista vääntämistä, mutta erän edetessä vierailijat hallitsivat kiekollista pelaamista hieman kajaanilaisia enemmän. Turkulaisten lievästä hallinnasta huolimatta paremmat laukaisupaikat merkittiin Hokkin nimiin. Kotijoukkueen paras paikka tuli heti ensimmäisellä minuutilla, kun Oskari Siiki ja Tuomas Komulainen pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, mutta Huhtamaan patja venyi jälleen Komulaisen laukauksen eteen.

Kolmannen osumat merkittiin TUTOn Jesse Leppikoskelle ja Mikke Levolle. Molemmat maalit iskettiin tyhjään Hokki-maaliin. Erän hallinta oli edelleen vierailijoilla, mutta kuten edellisissäkin erissä, ei maalipaikoilla juhlittu.

Kolmen puolustajan IPK kävi ryöstöretkellä Keuruulla – Andilla tehokas paluu kaukaloon

Joukkueet luistelivat kaukaloon Keuruulla erilaisista asetelmista, ainakin mitä tulee kokoonpanoihin. KeuPan hyökkäys vahvistui ottelun alla Nihcolas Nuuttilalla ja KooKoo-laina Terry Andilla, kun IPK taas kärsi puolustajapulasta, ja joukkueen hyökkääjistä Alex Olkinuora, Juuso Nevalainen ja Roope Hirvonen esiintyivät poikkeuksellisesti takalinjoilla. 

Peli eteni avauskympin ajan vauhdikkaasti päädystä toiseen. Ensimmäinen hyvä paikka tarjoutui KeuPalle, jonka kakkosketju pääsi näyttävästi ylivoimahyökkäykseen. Tilanne ei kuitenkaan Juha Jatkolan maalilla sydämentykytyksiä lopulta aiheuttanut.

Peli eteni hienoisessa KeuPa-komennossa loppuaan kohden, kunnes IPK pääsi illan ensimmäiselle ylivoimalle. Ylivoiman aikana iisalmelaiset eivät onnistuneet, mutta hetkeä sen päättymisen jälkeen Samuel Timonen hyökkäsi vauhdikkaasti ja laukoi komeasti IPK:n johtoon.

Toisen erän alkajaisiksi IPK sai myös ylivoimajyvän heti kohdilleen, kun Linus Wernerson tuplasi johdon. IPK:lla on ollut haasteita ylivoimansa kanssa läpi kauden, mutta viime peleissä tulosta on alkanut tulla hyvällä prosentilla. Sama trendi jatkui nyt.

IPK pelasi johtoasemassa vakuuttavasti ja piti kiekkoa, mutta myös KeuPa sai lopulta paikkansa. Matias Mustonen karkasi nokikkain Jatkolan kanssa, kuitenkin ilman tulosta. Hetkeä myöhemmin keuruulaiset saivat tuikitärkeän kavennuksen, asialla Valtteri Koskela.

IPK ja Janne Katosalmi tarjosivat kuitenkin kylmää kyytiä, kun lukemat olivatkin 1–3 ainoastaan 28 sekuntia myöhemmin.

Kun maalintekovaihde oli saatu silmään, ei se näyttänyt tyrehtyvän lainkaan. KeuPa tuli uudelleen maalin päähän illan ensimmäisellä ylivoimallaan, asialla ensimmäisen ottelunsa viikkokausiin pelannut And.

KeuPalla oli maalin jälkeen hyvän vaihe pelissä, ja myös paikalle saapunut keuruulaisyleisö innostui rytmikkääseen kannustukseen. Neljän maalin erä tarjosi vielä yhden osuman, jonka iski kuitenkin IPK. Wernerson ja Andreas Okany karkasivat yllättäen kahdella pelkkää maalivahti Niko Parkkista vastaan, kuitenkin epäonnistuen viimeistelyssä. Hyökkäys kuitenkin jatkui, ja Hirvonen viimeisteli iisalmelaisten neljännen.

Sitkeä KeuPa ilmoittautui jälleen mukaan taisteluun pisteistä kolmannen erän alussa, kun Niklas Lehikoisen komea laukaus laidalta painui IPK-maalin yläkulmaan. Tuomaristo tutki pitkään videoilta, ohjasiko Juho Koivusaari kiekon sisään korkealla mailalla, mutta tuloksena oli lopulta sääntöjenmukainen ohjuri.

Maalin jälkeen erä oli täyttä KeuPa-hallintaa, jota kuvasti ehkä parhaiten se, ettei keuruulaisvahti Parkkiselle oltu kirjattu kuusi minuuttia ennnen päätössummeria erässä vielä yhtäkään torjuntaa.

Keuruulaisten kiri huipentui viimeiselle minuutille, kun Parkkinen vaihdettiin kuudenteen kenttäpelaajaan ja viimeiset juonet punottiin aikalisän myötä kuntoon. Kotijoukkue sai vielä tilanteita iisalmelaismaalille, mutta hyvin puolustaneet vieraat kestivät ja pääsivät tuulettelemaan vierasvoittoa.

Kiekko-Espoo murjoi vajaamiehisen KOOVEEn jo avauserässä – Rantaeskolalle kypärätemppu

KOOVEE menetti ottelun alla lisää pelaajiaan Ilveksen Liiga-joukkueen kokoonpanoa täydentämään, ja sarjajumbo joutuikin haastamaan Kiekko-Espoota kolmella kentällisellä. Ottelusta muodostui yksipuolinen näytös, kun sarjakakkosena keikkuvat espoolaiset menivät menojaan jo avauserässä.

Alkuminuutit kiekkoiltiin tasatahtiin, mutta ottelun yhdeksännellä minuutilla Julius Rantaeskola heilutti verkkoa kahdesti ainoastaan 53 sekunnin sisällä. Paria minuuttia myöhemmin isäntien Vili-Jesper Koivula sai paikan kaventaa rangaistuslaukauksesta, Roope Taponen kuitenkin selvitti. 

Ratkaisun makua saatiin Tommi Takaveräjän 0–3-maalin myötä, ja KOOVEEn  turhautuminen alkoi heijastua myös tekemiseen Adam Wolinin 2+10 minuutin rangaistuksen muodossa. Ylivoiman aikana Anton Ollikainen ohitti ensimmäistä Mestis-otteluaan torjuneen Topi Hännisen jo neljättä kertaa, ja Hännisen debyytti päättyi ajassa 13:33.

Avauserän espoolaisten ilotulituksen jälkeen toinen erä kiekkoiltiin maltillisemmissa merkeissä. Erän puolivälin ylityttyä Eppu Varjamo rikkoi tamperelaisten kuparisen, mutta suuresta kirivaihteesta ei ollut merkkejä.

Erän lopulla Ollikainen palautti johdon takaisin neljään maaliin illan toisella osumallaan, jota käytiin vielä tarkastelemassa videolta.

Myös kolmas erä pelattiin näennäisen tasaisesti, ja molemmat onnistuivat myös maalinteossa kertaalleen. KOOVEElle tarjottiin pariin otteeseen mahdollisuutta hivuttautua iskuetäisyydelle ylivoimalla, kuitenkin tuloksetta.

Lopulta Koivula onnistui neljällä neljää vastaan pelattaessa upottamaan tamperelaisten illan toisen. Paria minuuttia myöhemmin oli espoolaisten vuoro, asialla kolmatta kertaa Julius Rantaeskola, joka saalisti näin ollen kypärätempun. 2–6 jäi myös päätöslukemiksi.